Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Profil de firma

Multifunctionale telescopice de la Faresin

17.09.2008
Ruxandra Horhogea; Madalina Dragomir
Multifunctionale telescopice  de la Faresin
Piata constructiilor, din toate punctele de vedere, pare un mediu dur, nu numai in ceea ce priveste tipul de activitate, ci si concurenta intre cei ce doresc sa furnizeze cele mai bune servicii, materiale ori echipamente pentru santiere. Tocmai de aceea, o companie care nu numai a rezistat, dar a si progresat in acest mediu extrem de competitiv, vreme de mai bine de trei zeci de ani, dovedeste profesionalism. Faresin Italia este un grup de firme care activeaza in domeniul constructiilor, echipamentelor mecanice si al utilajelor pentru agricultura.

De-a lungul timpului, dezvoltarea companiei a dus la extinderea sa si in sectorul multinational, prin infiintarea de filiale si reprezentante in 16 tari, inclusiv la noi, prin intermediul Faresin Romania SRL. Aceasta si-a inceput demersurile in anul 2002, avand ca pincipal domeniu de activitate vanzarea si inchirierea cofrajelor metalice pentru constructii. Inca de atunci, s-a bucurat de un real succes, ajungand ca in prezent sa se gaseasca printre liderii de pe piata cofrajelor metalice pentru constructii.

Incepand cu a doua jumatate a anului 2008, activitatea companiei romanesti s-a extins si in directia comercializarii noii game de multifunctionale telescopice produse de catre Faresin Handlers. Importante pentru echipa Faresin sunt principiile care au ghidat conceperea acestei game: asigurarea unei tehnologii de varf pentru o productivitate marita si un potential competitiv de top. Inca din 1973 grupul Faresin Italia a fost recunoscut datorita tehnologiilor de foarte buna calitate utilizate in constructia multifunctionalelor telescopice. Parte din succesul de care se bucura designul si constructia elevatorilor telescopici din seria SH se datoreaza si experientei bogate pe care grupul Faresin o are in domeniu. In anul 2001, prima linie de multifunctionale telescopice a fost lansata cu ocazia expozitiei specializate internationale "SAIE di Bologna" Italia, urmand ca in anul urmator acestea sa fie deja exportate in toata lumea. Datorita faptului ca, din anul 2006 pana in prezent, cifra de afaceri a Faresim Romania a crescut de sapte ori, in mare parte si datorita importurilor de materiale produse in Italia in valoare de zeci de milioane de euro, obiectivul in momentul de fata este dezvoltarea segmentului de multifunctionale telescopice.

Aceast progres se bazeaza in mare parte pe caracteristicile acestor multifunctionale. Telehandlerele telescopice FH sunt adaptabile si agile: ele pot fi folosite intr-o gama larga de aplicatii, de la santierele de constructii pana la ferme, de la porturi pana la terenurile de munte accidentate. Aceste utilaje pot fi echipate cu o varietate larga de accesorii, ceea ce le confera unicitate, caracteristica de a fi indispensabile, cu o importanta capacitate de productie. Conceptul care a stat la baza acestei serii este rezultatul unui proiect original, dezvoltat de Centrul de Cercetare al Grupului Faresin si testate pe teren in conditii normale de munca. Tehnicile de constructie si optiunile de design sunt perfectionate in mod continuu, cu scopul de a crea masini din ce in ce mai dezvoltate, pentru a intampina cerintele pietei actuale.

Eficienta este o caracteristica importanta, dar aceasta nu poate fi un rezultat realist in absenta unei bune performante a operatorului. Din acest punct de vedere, este binevenita imbinarea conceptelor de a construi o cabina confortabila pentru operator, cu control ergonomic, vizibilitate totala asupra campului de actiune al masinii si siguranta garantata. Partea de electronica, situata in interiorul cabinei, controleaza toate functiile vitale ale masinii si sistemele de siguranta.

Platformele telescopice FH sunt proiectate pentru utilizare profesionala si garanteaza un nivel inalt nivel al performantei in toate conditiile de munca. Transmisia hidrostatica progresiva, combinata cu motoarele puternice, sistemul de control la ridicare, ce asigura precizia, manevrabilitatea joystick-ului, care controleaza functiile operationale ale bratului toate acestea conlucreaza in stabilirea unui alt standard al calitatii si al eficientei pe termen lung.

Printre caracteristicile tehnice importante ale gamei FH se numara si atributele motorului, montat lateral, intreg grupul propulsor (motor si pompa) fiind in aliniament, aceasta asezare permitand o intretinere mai usoara. Modelele de motoare disponibile pentru platformele telescopice sunt in varianta standard modelul Deutz 75 kW Turbo, iar optional se poate alege IVECO NEF Turbo Intercooler, cu o putere disponibila de 94 kW. In ceea ce priveste radiatorul, acesta se gaseste in fata motorului rezultand o distributie imbunatatita a caldurii produse de propulsor. Vizibilitatea in cabina este sporita de dimensiunile reduse ale capotei. Pentru a usura activitatea operatorului, in cabina este montat un joystick cu distributie electrohidraulica, ridicare manuala si control al rotatiei, extensii si servicii cu control electric la pornire/ oprire. Trebuie mentionat faptul ca este vorba si de un joystick individual pentru brat, integrat pe distributie.

Tot mai des insa auzim cum utilaje si echipamente de foarta buna calitate scad in ochii utilizatorilor din pricina serviciilor deficitare oferite de distribuitori. Cu alte cuvinte, un echipament bun poate suferi serioase dezavantaje in situatia in care service-ul nu este unul bine pus la punct. Din acet punct de vedere, Faresin Service garanteaza o colaborare de lunga durata, chiar pe parcursul intregii perioade de operare a masinii. Tehnicienii si operatorii Faresin pun la dispozitie cunostintele si experineta dobandite de-a lungul timpului, pentru a sprijini activitatea zilnica a clientilor companiei, cat si pentru a oferi sfaturi si instructiuni pentru folosirea masinii la capacitate maxima.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI