Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Autopompe de beton

SANY - calitatea la superlative

17.09.2008
SANY - calitatea la superlative
Aparent, fabricarea unei autopompe pentru beton este destul de simpla insa, asta numai aparent, pentru ca, atunci cand intram in detalii, lucrurile se complica. Impinsul vertical al unei coloane de beton pana la aproximativ 60 de metri inaltime nu este deloc o joaca. In cazul aparitiei unei defectiuni la utilaj, betonul se poate intari pe teava, ceea ce ridica mari probleme.

Acesta este motivul pentru care autopompele pentru beton, adevarate uzine pe roti, trebuie sa aiba o fiabilitate impecabila. Iar atunci cand esti relativ nou venit printre producatorii de autopompe trebuie sa muncesti din greu pentru a asigura nivelul superior de fiabilitate dorit de clienti.

Producatorul chinez SANY a inceput productia de pompe pentru beton cu doar 10 ani in urma, dar a reusit intr-un interval scurt sa devina primul producator mondial ca numar de bucati (autopompe plus pompe tractate), cu export in peste 100 de tari de pe patru continente. Cunoscand reticenta utilizatorilor europeni si americani fata de unele dintre produsele "Made in China", SANY, companie integral privata, a luat decizia de a investi capital si energie pentru a aduce autopompele sale la nivelul de calitate cerut de exigenta piata europeana si de cea americana.

Utilizarea unor marci consacrate pentru sasiuri
Deoarece pe diferite piete de export sunt solicitate traditional tipuri diferite de sasiuri, SANY a decis utilizarea numai a unor marci de prestigiu, cu fiabilitate recunoscuta si cu service local, ultra-rapid. Astfel, pentru piata japoneza si cea sud-coreeana, se utilizeaza sasiurile ISUZU, pentru clientii din Statele Unite si Canada, sasiurile MACK, iar pentru Europa si Orientul Mijlociu sasiurile VOLVO sau MERCEDES-BENZ.

Toate variantele de sasiu sunt dotate astfel incat sa asigure o deplasare comoda si confortabila: scaune ergonomice, aer conditionat, camera de luat vederi pentru mersul si pozitionarea cu spatele. Un plus pentru sasiul VOLVO tip FH 400, cel care echipeaza autopompele SANY destinate pietei romanesti, il reprezinta dotarea cu noul motor EURO 4.


Componente electrice, electronice si hidraulice de inalta fiabilitate
Electronica SIEMENS, componentele hidraulice REXROTH, PARKER si VICKERS, pneumatica FESTO, pompele si cilindrii hidraulici KAWASAKI, garanteaza un nivel de calitate si de fiabilitate comparabil cu al celor mai buni competitori europeni. Sistemul hidraulic in circuit deschis asigura un nivel de puritate al uleiului in conformitate cu NSA8, standard pentru industria aerospatiala, si prelungeste in acest mod durata de viata a tuturor componentelor hidraulice.


Solutii constructive de avangarda
Folosirea unor tehnologii CAD/ CAM (Computer Aided Design/Computer Aided Manufacturing) si a unui sistem hidraulic de amortizare la cap de cursa a miscarii cilindrilor hidraulici de actionare a dus la obtinerea unui sistem de brate mai rigid, cu o amplitudine a vibratiilor la capatul bratului mult mai mica. Sistemul de calare asigura rapiditatea si siguranta in orice conditii de teren. Autopompele SANY sunt disponibile atat cu sistemul de calare clasic cat si cu sistemele in "X" si in "V" (patent SANY), in functie de solicitarile beneficiarilor.

Sistemul de pompare se bazeaza pe utilizarea a doi cilindrii, avand un diametru de 230 mm, cu amortizare la capetele de cursa. Pompele SANY pot asigura un debit constant de beton, fara variatii si socuri, aceasta in conditiile unei presiuni hidraulice mai reduse, ceea ce are efecte pozitive asupra consumului de combustibil si durabilitatii elementelor circuitului hidraulic.

Piesele de uzura sunt confectionate din materiale performante. Astfel, prin utilizarea unor oteluri aliate speciale si a unor tehnologii superioare de prelucrare, toate piesele de uzura, cum ar fi placa ochelar si placa taietoare, coturile si tevile sau cilindrii de pompare, au durate de viata simtitor imbunatatite.


Testarea riguroasa inainte de livrare
Controlul calitatii pentru autopompele SANY destinate exportului este realizat cu maxima responsabilitate: timp de 24 de ore, fiecare pompa lucreaza continuu, pompand apa in circuit inchis. In tot acest timp, sunt verificate permanent etansarile sistemului hidraulic si toti parametrii acestuia.

Urmeaza o verificare generala si alte 12 ore in care se pompeaza, tot in circuit inchis, un fel de noroi care imita caracteristicile betonului. Totul se termina cu alte 12 ore, in care se testeaza continuu miscarea bratelor autopompei si sistemul de calare. Dupa 48 de ore de teste intensive pentru fiecare pompa, aceasta este din nou supusa unui control minutios si, doar daca totul este in regula, este trimisa la vopsitorie.

™i pentru ca piata evolueaza continuu si noile materiale si tehnologii imbunatatesc sensibil performantele autopompelor, chinezii de la SANY au hotarat, inca de la inceput, sa construiasca un centru propriu de cercetare si dezvoltare. Intins pe 6 nivele, dotat cu tehnologie de simulare computerizata de ultima generatie, aici lucreaza aproximativ 400 de ingineri si tehnicieni.

In acest moment, datorita tenacitatii si perseverentei muncitorilor, tehnicienilor si inginerilor chinezi, autopompele de beton SANY rivalizeaza din punct de vedere al performantelor si fiabilitatii cu cele mai bune produse similare occidentale.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI