Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Brett utilaje

Concasoare adaptate fiecarei cerinte

20.10.2008
Concasoare adaptate fiecarei cerinte
Romania are in prezent o piata atipica in contextul european, piata care se caracterizeaza prin dezafectari de constructii vechi, realizate cu scopul de a elibera terenuri extrem de pretioase, aflate in zone rezidentiale. De asemenea, reciclarea ocupa treptat un loc tot mai important in sursa de materii prime si protejarii mediului, iar sistemele de depozitare si transport de materiale au o eficienta tot mai ridicata. 

Pornind de la aceste considerente, societatea BRETT Motors propune pietei constructiilor din Romania concasorul Caesar 3. Acest model de concasor este un utilaj care poate sa fie folosit la lucrari de anvergura in spatii restranse si foarte eficient in lucrarile ocazionale cu diverse locatii, deoarece poate sa fie transportat de la un punct de lucru utilizand un camion sau prin propria deplasare. Conveiorul principal are posibilitatea de a se strange pentru reducerea gabaritului. Acesta  a fost motivul pentru care BRETT Motors a inceput colaborarea cu compania italiana Guidetti.
Compania Guidetti srl s-a infiintat in anii ’80 cu scopul de a gasi solutii in problema reciclarilor.
Obiectivul producatorului se bazeaza pe cercetarea si dezvoltarea produselor proiectate si fabricate pentru sectoarele de sortare, maruntire si reciclare a deseurilor industriale.

Cateva avantaje aduse de noile concasoare de la Guidetti sunt:
- Economie prin cresterea rentabilitatii, aceasta reflectandu-se prin castigarea de timp (manopera), materiale uzuale si deficitare, cu urmari in profituri economice si financiare.
- Ecologie: recuperarea de materiale, eliberarea zonelor de depozitare a deseurilor;
- Inovatie: unica in acest domeniu - masinile sunt concepute dupa criterii de competenta care permit o mobilitate elevata si o instalare usoara in diverse sectoare de productie (industrie, constructii, etc.);
Intreaga gama de masini Guidetti sunt proiectate de o echipa de tehnicieni cu o inalta calificare, condusa in mod direct de creatorul acestei afaceri, inginer Mauro Guidetti.

Proiectarea si fabricarea acestor masini se desfasoara dupa ultimele tehnologii in domeniu, punandu-se accentul pe calitate si testare. Realizarea lor se face de o echipa de profesionisti care urmareste in mod direct fazele procesului tehnologic de asamblare, probe de calitate si control final. Reteaua comerciala dezvoltata de GUIDETTI cuprinde multiple piete de desfacere, atat la nivel national cat si international.
Dezvoltarea masinilor pentru reciclare va continua in scopul maximizarii procentului de produse de reciclare, respectand in mod continuu protejarea mediului ambiental prin respectarea tuturor normelor in vigoare pe piata europeana.

Concasorul Caesar 3
Concasorul este o masina proiectata sa reduca materialele solide de volum mare in materiale cu parti mici. Concasoarele se utilizeaza pentru micsorarea sau pentru schimbarea formei materialelor. Toate acestea pentru o mai usoara depozitare, utilizare optima in diverse lucrari, sau pentru reciclare, in vederea unei prelucrari ulterioare.
Concasorul CAESAR 3 oferit de BRETT Motors este un concasor cu falci.
Concasoarele cu falci au mai multe perechi de falci sau o singura pereche.
Falcile sunt astfel dispuse incat in partea superioara ele sunt departate si catre partea inferioara incep sa se apropie. Materialul introdus este astfel obligat sa avanseze prin propria greutate si sufera transformari de marime printr-o concasare progresiva pana la dimensiunea finala a granulometriei cand dimensiunea este suficient de mica incat partile concasate sa poata sa scape printre cele doua falci. Forta inertiala necesara pentru concasarea care nu se executa dintr-o singura lovire este data de o volanta ce actioneaza un ax cu excentric care imprima miscarea falcilor mobile.

CAESAR 3 oferit de BRETT Motors este un concasor cu o singura pereche de falci.  Falcile concasoare sunt formate din  doua placi (530 x 400mm) realizate dintr-un material foarte dur si cu ranforsari. Suprafetele de contact au un tratament special. Apropierea si departarea dintre cele doua falci se executa hidraulic.
Pentru o alimentare eficienta si continua cu materiale, buncarul pentru alimentare (capacitate de  2 m - 2560 x 1560 x H 500 mm) se continua cu o structura vibratoare de avansare a materialului care realizeaza si o prima sortare a acestuia, pentru dimensiuni mai mici decat granulatia minima ce poate fi realizata. Sistemul vibrator de avansare a materialului este cunoscut sub denumirea de «sistem Grizzly». Materialul ce trece prin acest sistem poate sa fie depozitat separat printr-o banda transportoare laterala. 
Ceea ce ajunge intre falcile concasoare este maruntit pana la granulatia selectata (cuprinsa intre valorile de 20 – 100 mm) si este evacuat cu ajutorul conveiorului principal. Exista  posibilitatea de a utiliza o banda transportoare magnetica transversala care selecteaza armatura metalica ramasa in urma concasarii.

 

Cele mai uzuale concasoare sunt:
Duritatea materialului Limitele de abraziune Mixtura continuta Rata de micsorare Materialul obtinut
Concasoare cu falci Redusa pana la ridicata Fara limite Uscata - putin umeda.  3/1 - 5/1 Material de pavaj/Nisip&pietris
Nu lipicios
Concasoare rotative Redusa pana la ridicata Abrazive Uscata - putin umeda.  4/1 - 7/1 Material de pavaj
Nu lipicios
Concasoare conice Medie pana la ridicata Abrazive Uscata sau umeda.  3/1 - 5/1 Nisip si pietris
Nu lipicios
Impact vertical Medie pana la ridicata Abrazivitate scazuta Uscata sau umeda.  6/1 - 8/1 Nisip si pietris
Nu lipicios
Impact orizontal Redusa pana la medie Abrazivitate scazuta Uscata sau umeda.  10/1 - 25/1 Material de pavaj/Nisip&pietris
Nu lipicios

Principalele performante ale acestui concasor sunt:
- Motor diesel ISUZU: putere: 53 kW
- Dimensiuni de gabarit:   - Lungime cu conveior strans: 5.650 mm
- Lungime cu conveior destins: 8.550 mm
- Latime: 2.220 mm
- Inaltimea cu conveior extins: 2.600 mm
- Inaltimea de descarcare conveior: 2.150 mm
- Inaltime cu conveior strans: 2.750 mm
- Masa: 9.500 kg
- Productivitate: pana la 80 mc/h
Productivitatea depinde de materialul concasat si de granulatia dorita dupa concasare.

Sistemul de concasare:

- Falci (530x400 mm) reglabile hidraulic pentru granulometrie intre 20 – 100 mm
- Cursa in gol este de 200 mm
- Conveior
- Lungime: 6.500 mm
- Latime: 700 mm
- Inaltime: 2.000 mm
- Buncar de incarcare cu alimentator Grizzly
- Capacitate volumetrica: 2 mc
- Dimensiuni: 2.560 x 1.560 x 500  mm
- aenile
- Lungime: 2.200 mm
- Latime: 400 mm
- Comanda de la distanta: legata de masina cu cabluri 5 m sau optional prin radiocomanda.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI