Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Prezentare

FAYMONVILLE si AUTOCONSTRUCT... o poveste de succes!

20.10.2008
De la un mic atelier de forjat, in anii '60, la cel mai mare constructor de belgian de semi-remorci de specialitate pentru industria transporturilor agabaritice rutiere, Faymonville si-a pastrat conceptul de mai bine de 40 de ani fiind astzazi cunoscut in toata Europa. Compania a devenit lider in constructia de semi-remorci, iar scopul ei este  sa ofere clientilor sai solutii optime pentru transport agabaritic, indiferent de cerinte.

In timpul celor 40 de ani de existenta, Faymonville a reusit sa castige recunoastere internationala pentru conceptele sale de afaceri atat in Belgia cat si in Europa. O companie precum Faymonville, care a facut din exceptional calitatea principala a produselor sale, adauga continuu gamei sale noi produse si servicii, obiectivul sau fiind acela de a gasi solutii de transport pentru o clientela din ce in ce mai exigenta. Faymonville astazi are aproximativ 640 de angajati, iar cifra de afaceri din 2007 a fost de 170 mil. EUR, cu un procentaj de export de peste 90%.
Capacitatea de productie totalizeaza o suprafata de 3 hectare, 17.000 mp de hale de productie si un centru de service de 5.000 mp in orasul Bullingen, in Belgia, precum si o fabrica cu o suprafata de 18.500 mp in Luxemburg si o alta unitate de productie de 10.000 mp in Polonia.
Reteaua de distributie cuprinde efectiv intreaga Europa, cu o prezenta puternica pe toate pietele, din Spania pana in Scandinavia si din Irlanda pana in Rusia.
In Romania, Faymonville este distribuita in exclusivitate din anul 2004 de catre firma Autoconstruct, devenind a doua marca din punct de vedere al importantei dupa F.X. MEILLER, distribuita tot cu titlu de exclusivitate de catre societatea Autoconstruct. Ca si portofoliu de produse, Faymonville, ofera clientilor sai cea mai variata gama de semiremorci, atat pentru transportul agabaritic cat si pentru cel special, semiremorci cu 2 pana la 10 axe si care pot transporta sarcini utile de la 20 la 120 t.

 VARIOMAX - Piesa de rezistenta
De departe cel mai complex si complet, in acelasi timp, trailer produs de catre Faymonville este Variomax. Denumirea de "Vario" nu a fost aleasa la intamplare, ci este data de insasi versatilitatea produsului de a se "transforma" in alte trei tipuri de trailere, fie unul cu podea joasa (low bed) si cu un sistem de axe separate in fata, fie unul cu podea joasa si prindere directa pe capul tractor fie unul cu podea dreapta. Produs de regula in combinatii de axe 2+4, 2+5 sau 3+5, Variomax se adreseaza clientilor care necesita transporturi de utilaje si echipamente foarte grele, in conditii de maxima siguranta.  Un astfel de model de trailer a fost contractat si de catre o firma din Romania si va fi livrat pana la finele acestui an, urmand sa-l vedem pe soselele noastre incepand cu aceasta iarna. Alte patru astfel de trailere sunt programate in productie pentru anul 2009.
 
MULTIMAX aI MEGAMAX -  Transporturi agabaritice fara compromis
Cele mai vandute modele de semiremorci de transport agabaritic, atat in Romania cat si in Europa sunt modelele Multimax si Megamax. 
Primul dintre modelele amintite poate fi construit cu 2 pana la 10 axe, cu posibilitatea de a fi extensibil pana la 48 m. Cel mai mare model de Multimax, vandut in Romania a fost unul cu 7 axe, achizitionat de firma APOLODOR.
Megamax, este un model de semiremorca ce se adreseaza in general clientilor care au nevoie de transporturi agabaritice pentru utilaje sau echipamente ce necesita un trailer cu podea cat mai joasa (low bed).
Incarcarea la acest tip de trailer se face prin fata datorita faptului ca partea principala a trailerului se detaseaza de restul semiremorcii (gatul de lebada). Constructiv, poate fi produs in variante cu una pana la cinci axe.

TELEMAX -  Cand lungimea face diferenta...
Conceput ca si o semiremorca cu podeaua dreapta, modelul Telemax poate fi produs in variante cu doua pana la sase axe si spre deosebire de celelalte modele de trailere, este singurul care se poate extinde pana la de trei ori, cu alte cuvinte pana la o lungime de 52 m. Astfel de trailere au fost vandute si in Romania, unele firme (precum compania TRANSCHIM) au ales sa achizitioneze si sase unitati odata .
 
 FLOATMAX aI PREFAMAX -  Semiremorci specializate 100%
O gama aparte de produse o constituie aceste doua modele de semiremorci Faymonville. Floatmax a fost conceputa special pentru transportul foilor de sticla de foarte mari dimensiuni, iar Prefamax este o semiremorca specializata pentru transportul placilor prefabricate pentru constructii de mari dimensiuni.
Particularitatea aparte a acestor modele de semiremorci este reprezentata de catre sistemul de axe fara bare transversale de prindere a rotilor.
 
CARGOMAX -  Cel mai bun prieten al macaralelor
Cargomax a fost conceput sub forma unui trailer pentru transportul contragreutatilor necesare tuturor tipurilor de macarale. Cu toate acestea, este in masura sa transporte inclusiv parti constructive grele ale macaralelor, subansamble ce nu au nevoie de o varianta extensibila de trailer. Constructiv, poate fi produs in variante cu trei pana la opt axe.
 
TIMBERMAX -  Specialistul din industria forestiera
Faymonville a dezvoltat un model de semiremorca extensibila de transport pentru busteni. Astfel, modelul Timbermax, se adapteaza cu o usurinta de invidiat indiferent de tipul de exploatatie forestiera in care este utilizat si poate transporta busteni cu lungimi dintre cele mai mari.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI