Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
IAA 2008

Libner - "Trailer Innovation 2009"

20.10.2008
Dan Pavel - Hanovra
Libner -
Odata la doi ani, cea mai mare expozitie europeana destinata mijloacelor comerciale de transport rutier, dar si sistemelor de ridicare si incarcare montate pe autocamioane este organizata in orasul german Hanovra. In afara premiilor care desemneaza Camionul Anului sau Utilitara Anului, acestea fiind de cele mai multe ori predictibile, deoarece in multi ani numai cate un singur constructor vine cu un model complet nou de vehicul comercial, si acesta este fara exceptie declarat castigator, premiul "Trailer Innovation" este extrem de disputat.

Acesta reprezinta de fapt recunoasterea ingeniozitatii, a capacitatii de a aduce cu adevarat inovatii tehnologice care sa imbunatateasca transportul rutier si sa ajute cumparatorii semiremorcilor de orice tip. In acest an, grupul Libner din Franta a primit distinctia "Trailer Innovation", o recunoastere cu atat mai valoroasa cu cat a fost acordata in cadrul unei expozitii din Germania, constructorii locali din aceasta tara fiind recunoscuti pentru calitatile lor tehnice.
Cu o istorie de 45 de ani, Libner Group este o afacere de familie, deja a doua generatie de mostenitori conducand afacerea, iar a treia fiind deja prezenta in targ si pregatindu-se pentru a prelua in viitor conducerea. Grupul numara 350 de persoane, avand o productie de aproximativ 8.000 de caroserii si kituri, fiind specializati in furgonete si prelate. Societatea construieste sasiuri sub brandul Frejat, detinand si o intreprindere care se ocupa cu confectionarea prelatelor. In urma cu doi ani portofoliul companiei a fost extins prin achizitionarea firmei Palkit, care confectioneaza kituri de caroserii de mic tonaj din aluminiu.
Pe piata din Romania, Libner Group este reprezentata prin intermediul societatii EuroBody.
Domnul François Libner, presedintele in functie al grupului ne-a povestit despre premizele care au dus la obtinerea acestui prestigios trofeu: "Suntem totdeauna aproape de clienti si apreciem inovatia si performanta. Suntem o intreprindere europeana de marime medie si trebuie sa ne distingem cu ceva de concurentii nostri, nume prea cunoscute si prea puternice pentru noi, si atunci trebuie sa dovedim ca suntem capabili de inovatii, ca putem dezvolta si duce  conceptul de transport la un alt nivel."

Caroseria dezvoltata de grupul Libner, numita OpenBox C+ a fost apreciata de catre membrii juriului "Trailer Innovation" mai ales datorita caracterului sau universal. Am lasat pe Domnul Libner sa descrie acest produs: "se poate face incarcare clasica a diverselor materiale, destinate transportului pe distante medii si lungi, si pentru ca in Europa se face din ce in ce mai mult import si export cu China pe aceeasi caroserie se pot transporta si containerele. Sunt societati care transporta containere, dar care in momentul in care nu au de lucru, nu pot aduce platformele de lucru la dimensiuni normale, pentru a putea transporta marfuri generale. Datorita acestui produs acest lucru este posibil. In 2008 ne confruntam cu probleme de mediu, trebuie sa limitam efectul de sera si consumul de carburant, iar acest produs corespunde acestor cerinte. Acestea ar fi motivele pentru care am luat la salonul de la Hanovra premiul pentru inovatie."

Practic, OpenBox are doua componente importante: platforma speciala destinata transportului de containere, care are pe margine ghidaje speciale care permit tragerea unor pereti, atunci cand se doreste schimbarea destinatiei, si structura de trailer destinat transportului general de marfuri, si anume peretii-cortina ce pot fi pliati de doi oameni in spatele cabinei soferului, cu tot cu acoperis. Astfel, extrem de simplu si rapid, doi oameni pot transforma intregul ansamblu in platforma sau trailer destinat transportului marfurilor generale: "Pentru noi este o istorie care continua, am inovat totdeauna si vom continua pe aceasta linie".
Grupul va deschide o noua fabrica in Polonia, unde se va produce noul produs Open Box. Trebuie precizat ca este al patrulea trofeu pentru inovatie pentru noi.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI