Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Noutati

Operatori de top si utilaje pe masura

20.10.2008
Marcella Dragan
Operatori de top si utilaje pe masura
Sa conduci un utilaj nu mai e de mult doar un simplu serviciu. Tehnologia de ultima generatie, devenita parte integranta a oricarui echipament destinat constructiilor, a apropiat cabina acestor masinarii de filmele SF. O sumedenie de joy-stick-uri, touch-screen-uri, butoane si pedale, te fac sa te intrebi oare cat de greu poate fi sa conduci un asemenea utilaj, iar demonstratiile facute de operatorii de afara, iti intaresc sentimentul ca nu oricine este capabil de asa ceva.

Realitatea insa este diferita. ai acest lucru a fost demonstrat la concursul international al operatorilor Menzi Muck, care a avut loc in Elvetia, la Ibach.  In fata a peste doua mii de spectatori, cei doua sute de participanti au oferit un spectacol asemanator profesionistilor. Unul dintre acesti concurenti, care a devenit o adevarata vedeta locala, a fost reprezentantul tarii noastre, Filip Mircea, din partea importatorului oficial, BPI Consult, care a impresionat presa elvetiana prin efortul depus pentru a participa la concursul in care a iesit pe locul 30. Competitia a avut doua etape, una in care au fost conduse excavatoare "de epoca", in cealalta participand modelele Hi-tech, precum A91.
Pe langa distractia oferita de acest concurs, marele castig al evenimentului a fost demonstratia si dovada ca oricine poate ajunge sa conduca unul din ultimele modele de utilaje.

A aratat ca nu doar cei care au ca meserie operarea acestora pot efectua manevre spectaculoase, ci si operatorii care lucreaza zilnic cu acestea. Rezultatele notabile sunt simplu de obtinut, pregatirea de baza putand fi realizata prin cursuri si sesiuni de pregatire chiar si la noi in tara.
Un alt aspect, ignorat uneori de cumparatori, dar care are o importanta deosebita in manevrarea oricarui utilaj, este cabina, aceasta fiind "creierul" de unde este controlata intreaga tehnologie care face echipamentul performant. Aici, parerea operatorilor este cea mai importanta, din punctul de vedere al manevrabilitatii si al modului in care raspunde la comenzi. In cazul excavatoarelor Menzi Muck, acest aspect este evident, forma lor diferita de deplasare si lucru, transformand multifunctionalul intr-un echipament complex. Lucru care a pus la incercare imaginatia si pregatirea specialistilor elvetieni. Rezultatul se vede intr-un panou de bord cu o ergonomie deosebita, datorat numeroaselor posibilitati de reglare independenta a scaunului pneumatic, cotiere, joystickuri si pedalelor pentru picioare, precum si a indicatoarele amplasate pentru a conferi o vizualizare optima.

In ceea ce priveste actionarea si controlul, ele se realizeaza prin cele doua joystick-uri ergonomice multifunctionale, patentate Menzi Muck, oferind multiple posibilitati de configurare, sau prin dotarea de serie cu trei pedale, pentru rulare, telescop si circuit hidraulic pentru unealta optionala, si o a patra pedala optionala pentru troliu. ai tabloul de bord este conceput pentru a deservi cat mai bine operatorul, prin display-ul mare LCD, ce afiseaza cele mai importante informatii, precum turatia motorului, numarul orelor de functionare, a celor lucrate intr-o zi, cantitatea de combustibil, gradul de murdarire a filtrului de aer, temperatura uleiului din sistemul hidraulic, temperatura apei, gradul de incarcare al bateriei, presiunea uleiului din motor, presiunea uleiului hidraulic pe retur, alarma, intervalul de servisare sau oprirea motorului.

Pe linia exclusivitatii
Aceasta ar fi ideea la care ajungi inevitabil dupa ce ajungi sa cunosti intreaga activitate a companiei BPI Consult. Motivatia alegerii de a fi importator si reprezentant exclusiv al unor marci cu renume pe piata mondiala este una simpla, dar mai ales practica. Ca importator unic poti oferi un suport real intregii retele de distributie si service, poti pastra a relatie mai apropiata cu fiecare client, oferind acestuia echipamentul de care are nevoie, adaptat pentru activitatea proprie, obtinand, in acelasi timp si un feedback real de la acesta, problemele sesizate putand ajunge foarte rapid si corect formulate la producator pentru a fi remediate cat mai bine si mai rapid. Un avantaj pentru toata lumea, de la producator, la importator si client. Urmand aceasta linie, BPI Consult a marit serviciile oferite acum clientilor sai, prin largirea gamelor de produse oferite, care includ acum echipamente de spalare a utilajelor, bene si accesorii pentru excavatoare, si nu in ultimul rand, o gama completa de uleiuri.

Sat Dimaco
Localizata in Franta, la Chinon, Loire-Valley, undeva la vreo 280 km sud vest de Paris, compania Sat Dimaco  este producatorul unei game complete de echipamente de spalare cu apa la presiune inalta. Realizate de catre o echipa de profesionisti, cu materiale selectionate si componente de incredere, acestea nu sunt livrate catre client decat dupa ce fiecare unitate este testata individual, totul in scopul de a oferi o satisfactie cat mai mare beneficiarilor.
Ca prim producator european de echipamente independente de spalare cu apa sub presiune, atat cu motorizare electrica sau diesel, Sat Dimaco ofera si cea mai larga gama de spalatoare electrice profesionale cu apa rece.
Pe langa cele peste 100 de modele distribuite, sunt oricand la dispozitia beneficiarilor si toate accesoriile necesare, perfect adaptabile oricarui echipament, dar si unul din cele mai importante stocuri de piese de schimb.
Cateva din caracteristicele produselor care pot fi enumerate sunt fluxurile eficiente de apa rece, intre 11 si 53 litri pe minut,  care, prin spalarea cu apa la presiuni inalte, duce la reducerea consumului de apa cu aproximativ 80% fata de operatiunea clasica de spalare.
Gamele oferite sunt structurate prin prisma conceptelor tehnologice care le caracterizeaza, precum "Direct Drive", cu legatura directa intre motor si pompa si aceiasi viteza de rotatie, sau, "Reduction Gear" cu o viteza a pompei mai mica, si "V-Belt Drive", cu viteza mica, dar o asamblare facila.
In ceea ce priveste variantele electrice, prezinta doua concepte, primul fiind "Direct Drive", iar al doilea "Flector Coupling", cu doua viteze atat pentru motor cat si pentru pompa, cu o pornire usoara si fara schimburi de caldura intre motor si pompa. Un al treilea caz este cel al echipamentelor cu doua stagii de spalare, care includ odata un efect chimic, prin stropirea cu detergent ori degresant, si al doilea efect de spalare si clatire cu apa la presiuni ridicate.

VTN Europe
Compania a inceput fabricarea de bene, largindu-si, spre sfarsitul anilor ’80, gama de produse oferite cu accesorii pentru demolare, sfarmare si reciclare. In prezent VTN Europe opereaza pe doua divizii de productie. VTN Recycling este cea care face echipamente complexe pentru demolare, sfarmare, reciclare si industrii ecologice. Unitatile de productie echipamente de reciclare sunt cele care fabrica toate accesoriile pentru demolarea si manipularea materialelor de pe o locatie. 
A doua divizie, VTN Benne, a devenit un specialist al cupelor si accesoriilor pentru utilajele terasiere. In acest moment VTN, prin componenta sa VTN Benne, are una din cele mai extensive game de accesorii care acopera domenii precum cel al constructiilor, agriculturii sau industriilor.

Minerva Oil
Prin aceasta companie franceza, importatorul BPI Consult, isi completeaza serviciile oferite clientilor, care au acum acces la una din cele mai largi game de uleiuri de motor si hidraulice. Inca din 1934 Minerva Oil ofera clientilor sai eficacitatea si avantajele unei companii nationale independente, alaturi de tehnologii avansate si inovatii. Dotata cu o capacitate de stocare de 1.000 tone, malaxoare care pot trata peste 4.000 di recipiente pe ora,  Minerva Oil garanteaza calitatea produselor obtinute printr-o selectie severa a materiilor prime si un proces certificat de productie.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI