Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Buldozere pe șenile

Cat prezintă D4K/D5K

17.11.2008
Cat prezintă D4K/D5K
Visul oricărui constructor este să aibă în flota sa utilaje care să prezinte performanțe superioare și confort sporit, reducând în același timp costurile de exploatare. Caterpillar a materializat aceste cerințe în buldozerele pe șenile CAT D4K și D5K . Cabina largă și spațioasă asigură o zonă confortabilă de lucru. Comenzile montate la scaun sunt ușor de folosit, pentru o mai mare precizie și eficiență a execuției. Trenul de rulare SystemOne reduce timpii de întreținere și conturile. Sistemele AccuGrade Laser și GPS permite operatorului să atingă cota de nivel sau panta propusă mult mai repede.

Postul de conducere este conceput pentru menținerea confortului operatorului, care trebuie să rămână relaxat și productiv pe toată durata schimburilor lungi. Astfel instalația standard de aer condiționat, cabina spațioasă, scaunul cu suspensie pneumatică, total reglabil, cu sistem de încălzire opțional,deschiderea largă a ușii pentru acces ușor în cabină, vedere neobstrucționată la colțurile lamei și la muchia inferioară de tăiere, importantă în mod special la nivelarea fină, nivelul de zgomot în interiorul cabinei redus cu 4 dB(A), la 80 dB(A) sunt caracteristici ale buldozerelor D4K și D5K, ce asigură un mediu confortabil, reducând oboseala operatorului și mărind productivitatea.

Pentru confort optim și comandă precisă, D4K și D5K dispun de comenzi concepute ergonomic, montate la scaun. Comenzile montate la scaun izolează operatorul de vibrații și asigură independența scaunului și reglajul comenzilor. Suporții individuali pentru încheieturile mâinilor și pentru brațe pot fi reglați independent pentru un confort optim. Joystick-ul este ușor de folosit și reduce oboseala operatorului. Noua formă a mânerului se conformează anatomiei mâinii, pentru un control mai precis al ridicării și înclinării lamei, reducând oboseala operatorului. O rolă de scrol controlează unghiul lamei și necesită un efort minim. Un buton pentru scuturarea lamei asigură o mișcare scurtă, rapidă, de înclinare a lamei, pentru a îndepărta ușor materialul de pe aceasta.

Turația, direcția și virajele sunt controlate tot printr-un joystick, care comandă direcția și are trei poziții de detentă pentru deplasare - Înainte, Marșarier și Punctul mort. Indiferent de condițiile de sol, direcția este eficientă și predictibilă. Monitorul, ușor de citit afișează informații vitale privind sistemul. Butoanele de sub afișaj permit operatorului să selecteze parametrii modurilor corespunzătoare vitezelor, răspunsului lamei, răspunsului direcției și pedalei de decelare.

Revoluționarul tren de rulare SystemOne reduce substanțial duratele și costurile lucrărilor de întreținere și diminuează cheltuielile. Acest sistem utilizează conceptul de bucșă rotativă, care crește durata de funcționare a bucșelor și elimină necesitatea de a întoarce bucșele. Bucșele rotative cresc durata de funcționare și siguranța întregului sistem.

Trenul de rulare SystemOne prezintă vibrații mai reduse în scopul unei deplasări mai bune, mai confortabile.
Trenul de rulare standard cu șenile etanșe lubrifiate (SALT) este construit pentru o durată de funcționare mare în condiții de teren accidentat. Pinioanele de antrenare segmentate sunt ușor de înlocuit și mai puțin costisitoare decât înlocuirea completă a butucului.

Buldozerele D4K și D5K pot fi echipate opțonal cu sistemul AccuGrade. Acest sistem utilizează senzori montați pe mașină pentru a calcula precis panta lamei și informațiile privind elevația, permițând operatorilor să niveleze pantele cu acuratețe

AccuGrade Laser utilizează un emițător laser și un receptor pentru controlul precis al pantei. Sistemul calculează reglajele lamei, necesare pentru realizarea pantei și asigură comanda automată a lamei, fiind ideal pentru activități pe plan orizontal precum plăci de beton și autostrăzi. Sistemul AccuGrade GPS calculează poziția mașinii pe baza informațiilor și compară poziția lamei față de planul din model și furnizează informațiile operatorului printr-un afișaj în interiorul cabinei.

Modelele D4K și D5K sun echipate cu un motor Cat C4.4 cu cilindree de 4,4 litri, patru cilindri în linie și sistem Caterpillar de injecție cu rampă comună, care întrunește specificațiile impuse de normele UE Stage IIIA și cele japoneze MOC Etapa 3. Motorul C4.4 livrează o putere mărită, durabilitate și fiabilitate sporite și răspuns îmbunătățit sub sarcină, furnizând putere când este necesar.

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI