Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Resurse alternative

Energia Geotermală - sursă de energie lucrative

17.11.2008
Energia Geotermală - sursă de energie lucrative
Energia geo-termală este o sursă de energie regenerabilă care devine din ce în ce mai utilizată. Mai mult, dezvoltarea tehnologiilor de foraj și a metodelor de extragere a căldurii sunt factori care au determinat creșteri de piață semnificative ale acestui segment.
Metoda standard de captare a energiei geotermale se bazează pe execuția forajelor verticale. Această metodă este scumpă, presupune o echipă de operatori foarte bine pregătiți și de cele mai multe ori provoacă daune ireparabile grădinilor și proprietăților, iar costurile se ridică în foarte multe cazuri la mai mult de jumătate din întreaga investiție, nu toți potențialii clienți fiind interesați să investească în sistemele de încălzire geotermală.

Oamenii din spatele metodei GRD au avut în minte aceste lucruri când au proiectat și realizat acest utilaj. Metoda GRD este o metodă patentată de TRACTO-TECHNIK, prin care toate țevile de încălzire sunt introduse radial dintr-o cameră centrală, în toate direcțiile și sub orice unghi, asemeni rădăcinilor unui copac. Compact și operator-friendly, GEODRILL 4R este și singurul utilaj de foraj care poate lucra în 3 dimensiuni.
Beneficiile acestui tip de sistem sunt în primul rând costurile reduse de instalare, provoacă daune minime spațiilor în care se lucrează, unitatea de foraj GRD este foarte ușor de transportat, iar timpii de punere în lucru sunt foarte mici, este un utilaj compact și poate fi folosit și în spații înguste.


Tehnologie Inteligentă: Sistemul inovativ GRD
GRD combină avantajele colectoarelor de căldură instalate orizontal cu cele instalate vertical. Sistemul utilizează doar terenul disponibil al proprietății respective. GRD este o metodă prin care se instalează țevi de schimb de căldură până la adâncimi de 40 m.

Ca regulă generală, temperatura din pământ este întotdeauna în jurul valorii de +100° C plus/minus 10° C. Primii 20 m în adâncime sunt caracterizați de un regim de temperatură care urmează schimbările climatice ale anotimpurilor. Cu alte cuvinte, căldura eliberată în perioadele reci de iarnă se regenerează în perioadele de vară. Mai mult, fluxul de căldură de la suprafață către interior este de aprox. 170W/mp în timp ce, din interiorul pământului către suprafață are loc fenomenul invers, temperatura fiind de numai 0,065 W/mp. Unitatea GEODRILL 4R ( patent pending) se montează la o cameră centrală de foraj ( diametru 1m, adâncime 1,2 m). Această cameră se montează înaintea forajului și rămâne în pământ , pentru întreținerile necesare.


Inelul rotativ conectează unitatea de foraj cu camera de foraj, astfel încât sistemul poate fi rotit 360°. Unghiul este reglabil între 350° și 650°. Poziția și numărul țevilor se stabilește dinainte. Se execută forajul și stabilizarea găurilor. Apoi, se instalează țevile coxiale de schimb de căldură. Urmează un test de presiune pentru a ne asigura că nu sunt stricăciuni ale acestora. Apoi găurile sunt umplute cu un lapte de var conductiv termic.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI