Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
SAIE 2008

IMER prezintă colecția de toamnă

17.11.2008
IMER prezintă colecția de toamnă
Grupul italian Imer și-a expus cu mândrie cele mai recente descoperiri la ediția SAIE de anul acesta, prezentând în avanpremieră noua pompă de beton Booster 15, alături dispozitivul de încărcare din gama Koine, precum și pompele axiale Step 120.

Ediția 2008 a SAIE a reprezentat pentru Imer, o firmă de renume în industria constructoare de utilaje și echipamente pentru construcții, pentru transportul și turnarea betonului, precum și instalații de transport și încărcare a mortarului, ocazia perfectă pentru a lansa Boster 15, noua pompă de beton și de a-și prezenta produsele de top, incluzând gama dispozitivelor de încărcare și pompele axiale Step 120. Pe parcursul expoziției, s-au desfășurat zilnic demonstrații practice cu modele de succes ale celor două divizii, acordându-se o importanță deosebită instruirii cu privire la folosirea diferitelor echipamente, versatilitatea acestora și diversele lor aplicații.

Noua pompă hidraulică cu piston în doi cilindri a fost una din piesele cele mai interesante aduse de Imer la Bologna. Foarte compactă și ușor de transportat, mașina permite pomparea cimentului cu mărimi de agregate de până la 25 mm și o presiune de 70 bar și se poate adapta perfect oricărei situații, chiar și atunci când spațiul este limitat. Pompa Booster 15 are o mulțime de accesorii "standard", cum ar fi un electrovibrator de 12V, sistem de control la distanță prin cablu și buncăr cu mixer, ce poate fi dezasamblat în două secțiuni. Opțional, utilajele Imer pot fi echipate cu sistem de lubrifiere automat, pompa pentru dozajul mixturii, pompă de apă de înaltă presiune pentru curățare, etc.

Modelul Booster 15 prezintă două ansambluri diferite, unul pentru aplicațiile de Spritz Beton și alta pentru pomparea betonului, cu producție orară variabilă începând de la 2 până la 15 mc, care poate fi adaptată cu flux continuu. Acest nou produs prezentat de Imer este unul complet și ușor de folosit, garantând performanțe înalte, în special în spațiile înguste de construcții cum ar fi piscinele sau lucrările de renovare. Echipată cu un motor diesel în 4 cilindri Lombardini, această mașină este recomandată cu precădere sectorului de închirieri întrucât este foarte ușor de întreținut și utilizat. În procesul de concepție și fabricație, o atenție deosebită a fost acordată reglementărilor antipoluare, având în vedere izolarea fonică a cutiei motorului. Întrucât buncărul poate fi deschis și înclinat, acesta este foarte ușor de curățat și întreținut. Booster 15 este dotat cu sistemul soft spritz, care garantează condiții optime de pompare la o rată scăzută de pompare, cu sistem de răcire rapidă, care este ideal pentru folosirea în condiții extreme. Diviziile Grupului de Mașini pentru Construcții, Echipamente de Dispersie a Mortarului și Transport IMER, sunt deja în proces de concepere a altor versiuni a noii pompe de beton, cu debite și caracteristici diferite, cu scopul de a satisface nevoile fiecărui client în parte.

Evoluția continuă și complexitatea gamei de produse dezvoltate de Imer au permis acestui grup italian să devină lider în sectorul dispozitivelor de încărcare. Koine este una dintre gamele cele mai apreciate ale companiei. Aceasta este extrem de versatilă și oferă avantaje foarte mari în ceea ce privește inovația tehnologică. Versiunile principale ale acestei game sunt prezentate la SAIE 2008, cu precădere modelul Koine 3L, care este ideal pentru materiale uscate și izolate pre-mixate, și modelul Koine 35, ideal pentru materiale pre-mixate în saci sau siloz.

Koine 3L este echipat cu motor într-o singură fază, și un panou de control cu schimbător de 3 viteze, întâlnit exclusiv în cazul produselor Imer, ajungând la debite de 11, 15 și 20 de litri pe minut. Datorită compresorului diafragmă, de asemenea întâlnit numai la Imer Group, activitatea de mentenanță este redusă la minimum. Astfel încât mașina poate fi descompusă în 4 module, transportarea acesteia nu este deloc dificilă, cele patru roți și cele două cârlige adaptând-o diferitelor cerințe de mentenanță din domeniul construcțiilor. Aceste mașini sunt soluția ideală pentru mixarea și dispersarea materialelor pre-mixate. Acest model, cu o capacitate a buncărului de 110 litri, a fost conceput special pentru a ajunge la dimensiuni compacte(o lățime de 680 milimetri, lungimea de 1.560 mm și o înălțime de 1.190 mm) și totodată perfect pentru lucrul în spații închise.

Pompa axială Step 120 este un alt produs de top al Grupului Imer. Disponibil atât în versiunea uni fazică, cât și în trei faze, aceasta îl ajută pe operator să ajungă la performanțe de timp remarcabile de până la 35 litri pe minut, fiind totodată foarte ușor de utilizat. În versiunea uni fazică, folosirea invertorului și a compresorului Imer, permit desfășurarea activității acestuia chiar și în condițiile în care sursele de energie electrică sunt insuficiente. Mai mult, acest model garantează o pompare orizontală pe distanțe de 40-60 metri, în funcție de model.

Step 120 este un model foarte versatil și poate dispersa și pompa o serie vastă de materiale. Buncărul, cu o capacitate de 120 litri și echipat cu un perete vibrator, are o capacitate mare de încărcare și poate fi alimentat și din mixere de beton tradiționale. Mai mult, pompa axială Step 120 garantează siguranță maximă pentru operator.

Imer Group produce mașini și echipamente mici de construcții în fabrica Rapolano Terme, în provincia Siena, ocupând mai mult de 69.000 mp, din care mai mult de 16.000 acoperiți, cu 101 angajați. Divizia de transport și dispersare a mortarului din cadrul Imer Group este localizată în fabrica din Certaldo, din Florența, unde se produc o mare parte dintre piese, cu un număr de 62 de angajați. Importante schimbări au dus la o nouă structură în Departamentul de Vânzări, împuternicind staff-ul și aducându-l pe domnul Riccardo Giannettoni în funcția de Director de Vânzări. Aceste divizii sunt reunite de către alte două: Divizia Mașinilor de Beton și Divizia Echipamentelor de Construcții.

Înființat în 1962 ca producător de mașini și echipamente de mică mecanizare pentru piața construcțiilor, Grupul Imer este în prezent o organizație internațională cu 9 ramuri comerciale străine: Franța, Statele Unite, Rusia, Maroc, Singapore, America Centrală și Estul Mijlociu. Grupul, care are o fabrică de producție în Aksaray, Turcia, este prezent în mai mult de 40 de state din întreaga lume, mulțumită acordurilor comerciale cu o serie de parteneri din Uniunea Europeană, țările est-europene, țările scandinave, Canada, Vietnam, Africa de Sud, Tunisia, India și China.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI