Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Nikkei Corporate Excellence Ranking 2007

Komatsu ocupă primul loc pentru al doilea an consecutive

17.11.2008
Komatsu ocupă primul loc pentru al doilea an consecutive
Pentru al doilea an consecutiv, Komatsu ocupă poziția de lider în clasamentul"Nikkei Corporate Excellence Ranking", un sistem multidimensional de evaluare a corporațiilor inaugurat de Nikkei în Japonia și denumit PRISM și care a luat în considerare rezultatele obținute în anul fiscal 2007. Komatsu s-a clasat pe această poziție în urma unei analize, un sistem multidimensional de evaluare a corporațiilor inaugurat de Nikkei în Japonia și denumit PRISM.

Depășind toate așteptările, Komatsu a înregistrat profituri record pentru al patrulea an consecutiv, determinate fiind de vânzările mari de pe piața din China și de pe alte piețe emergente. Komatsu a fost urmată în acest clasament de Canon Inc. și Tokyo Electron Ltd.


Ce este PRISM?
PRISM este un model de evaluare care analizează activitatea companiilor în funcție de patru indici: flexibilitate și responsabilitate socială, câștiguri și posibilități de creștere, cercetare și dezvoltare și nu în ultimul rând, nivel de vârstă. Clasamentele sunt realizate în urma unui studiu de date și rapoarte financiare (inclusiv analize grafice). Sistemul PRISM țintește un total de 2.251 de companii, în special companiile listate la bursă, cu un număr de răspunsuri valabile primite de 1.033.


Piețele emergente
Companiile care au susținut profitabilitatea prin pătrunderea pe piețele străine precum cea din America de Nord sau Asia, s-au clasat pe poziții foarte aproape de top în analiza PRISM.

Pe de altă parte, retailerii și producătorii de alimente au o dependență mare față de piața domestică, ocupând ultimele poziții în top. Primele două companii sunt Komatsu și Canon - aceleași poziții ca și anul trecut. Ambele companii au beneficiat foarte mult de pe urma piețelor emergente (China, India, Rusia, Dubai, Africa Centrală) care le-au susținut și mărit profitul. Efectele decelerării economiei Americii, exacerbată de problema creditelor pentru nevoi personale și pentru locuințe acordate clienților fără bonitate, a început să influențeze și piețele emergente. Fie că o companie desfășoară sau nu afaceri în interiorul acestor piețe, ea va avea un impact și mai mare în evaluările corporațiilor din Japonia, unde nu poate fi așteptată în viitorul apropiat o cerere domestică solidă.


Mai multă orientare a atenției către piețele emergente
Kunio Noji, Presedinte & CEO, Komatsu Ltd.a declarat: "Sunt onorat pentru numirea Komatsu pe prima treaptă a clasamentului pentru al doilea an consecutiv. Din anul 2002, când performanțele activității noastre nu s-au ridicat la nivelul dorit am făcut eforturi considerabile pentru recuperare, amintind angajaților noștri că noi eram cel puțin o companie de locul doi. Sunt de părere că rezultatele acestor eforturi au început să se facă simțite. Pentru anul fiscal încheiat pe 31 Martie 2008, asteptăm să înregistrăm profituri record pentru al patrulea an consecutiv. Ne-am pus ideile în aplicare, ceea ce cred că a fost factorul cheie pentru ca acum, Komatsu să fie evaluată la acest nivel.

Industria de utilaje de construcții și minerit a cunoscut un val de cereri masive venite dinspre piețele țărilor emergente. În același timp, ne-am canalizat energia în implementarea profundă a managementului de cost și dezvoltarea de produse de foarte bună calitate. Păstrând un nivel mai redus de pierderi de capital decât concurența, Komatsu cunoaște o remarcabilă creștere a productivității.

Anticipăm un nivel al veniturilor din activitate cu 14,7 % mai mare pentru anul fiscal curent, apropiindu-se de nivelul țintit de noi de 15 %, stabilit pentru anul fiscal ce se va încheia la 31 martie 2010. În funcție de trend-ul ratei de schimb, avem posibilitatea de a atinge acest nivel înainte de termen, chiar până la finele anului fiscal în curs. Cererea pentru echipamente de construcții și minerit în Rusia și China, țări care-și exploatează viguros resursele este prognozată să rămână la fel de puternică și în următorii 10 ani, fără a fi pusă în situația de a resimți efectele decelerării economiei Statelor Unite. În cadrul acestor condiții, avem ca obiectiv să ridicăm valoarea companiei noastre prin redirecționarea atenției noastre asupra piețelor emergente."

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI