Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Prezentare de gamă

Miniîncărcătoare rigide multifuncționale pe pneuri și pe șenile

17.11.2008
Miniîncărcătoare rigide multifuncționale pe pneuri și pe șenile
Numele producătorului american Caterpillar a devenit sinonim cu inovația și tehnologia modernă dusă la superlativ, fie că vorbim despre utilaje de dimensiuni reduse, capabile să lucreze în spații reduse sau de coloși pe măsura unui Gulliver modern. Poate coloșii sunt mai puțin întâlniți în Europa, dar mini utilajele se află pretutindeni, în special în marile aglomerări urbane.
Din această categorie a utilajelor mici, destinate lucrărilor de amploare redusă în spații limitate, fac parte și noile miniîncărcătoare frontale rigide pe pneuri sau șenile Caterpillar. Datorită celor patru noi modele pe pneuri și trei modele de miniîncărcătoare pe șenile din Seria C, operațiunile de săpare au devenit mai ușor de realizat. Noua serie C se distinge prin stația de lucru confortabilă, capacitate de operare crescută, o forță de rupere mai mare și un motor mai puternic. Cu opțiunile de ridicare verticală și radială și sistemul hidraulic cu debit mărit(XPS) capacitatea nominală operațională crește.

Versatilitatea este principala caracteristică a seriei C, domeniul de unelte Caterpillar care pot fi atașate utilajelor fiind foarte larg, de la cupe de uz general, cupe multifuncționale, braț de excavare, sfredel, tăietor de șanțuri, furci, până la graifere, ciocane hidraulice, perii etc.

Șasiul miniîncărcătoarelor multifuncționale rigide a suferit modificări importante, specialiștii Caterpillar urmărind obținerea unor utilaje mai robuste și mai performante și realizarea service-ului în cel mai ușor mod posibil, pentru a reduce costurile de mentenanță și operare. Noul design al șasiului reduce depunerile de material în timpul lucrului și facilitează accesul tehnicienilor la componentele utilajului pentru efectuarea service-ului de întreținere. Pentru Seria C opțional sunt disponibile două viteze, ceea ce permite o viteză de până la 14,9 km/h, timpul de deplasare între șantiere fiind redus.

Suprafața de contact cu solul, mai mare decât la modelele precedente, ajută la maximizarea tracțiunii și minimizarea presiunii pe sol. Lanțul cinematic de înaltă performanță crește puterea și cuplul motorului, iar forțele de penetrare sunt cu până la 25% mai mari decât la modelele anterioare. Controlul asupra mașinii și siguranța au fost una dintre preocupările inginerilor Caterpillar, astfel că Seria C este echipată cu sistemul AMICS (Advanced Machine Information & Control System), operarea devenind mult mai exactă. Sistemul antiderapaj asigură un control sporit asupra mașinii, iar administrarea electronică a cuplului și pedala standard de accelerație permit exploatarea mașinii la accelerație parțială pentru mai puțin zgomot și consum redus de carburant. Vizibilitatea excelentă asupra echipamentului de lucru permite evitarea erorilor și crește productivitatea.

Operatorul beneficiază de tot confortul necesar. Cabina spațioasă, etanșă și presurizată asigură un mediu mai curat și mai liniștit, iar scaunul pneumatic asigură un confort sporit. Comenzile prin joystick-uri reglabile, montate pe scaun sporesc productivitatea și reduc gradul de oboseală. Opțiunea de selectare a panoului de comandă permite alegerea celei mai potrivite configurații de comenzi.

Noile miniîncărcătoare rigide multifuncționale pe șenile pot face treaba celor pe roți și chiar mai mult. Trenul de rulare furnizează tracțiune și flotație superioare și o capacitate excelentă de a lucra pe tot parcursul anului într-un domeniu larg de pante și în condiții precare.Acesta permite viteze de deplasare mai mari, un rulaj mult mai confortabil și o mai bună reținere a încărcăturii. Ambele opțiuni de ridicare, cea radială și cea verticală, asigură performanțe de săpare excelente. Pe modelul 277C sunt disponibile trenurile de rulare cu unul sau două nivele de amortizare.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI