Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Eveniment

Powertek Group se extinde în Bulgaria

17.11.2008
Cristina Bășoiu
Powertek Group se extinde în Bulgaria
Powertek Group și-a deschis filieră în Bulgaria. Grupul va fi prezent pe piața echipamentelor din Bulgaria prin cele mai reprezentative produse ale sale: echipamente de construcții, stații de asfalt, stații de betoane și sisteme de transport beton, bene basculabile, sisteme de ridicat, echipamente pentru exploatarea forestieră.

Powertek Bulgaria, membră a Powertek Group, este noul nume pe piața bulgărească a utilajelor de construcții. Zvonurile despre lansarea grupului în Bulgaria au început cu câteva luni în urmă, de când grupul a demarat primele proceduri de implementare. Lansarea oficială a grupului a avut loc cu ocazia târgului de la Plovdiv, în perioada 29 septembrie - 4 octombrie, ocazie cu care vizitatorii târgului au putut descoperi și cunoaște îndeaproape noul membru al pieței de utilaje de construcții.


Lansare cu cântec de sirenă
Standul Powertek Bulgaria de la Plovdiv a fost ușor de reperat, urmând chemarea sirenelor. Ce sirene? vă veți întreba. Sirenele-utilaj, desigur, care te tentează cu vraja lor de femeie cât și cu caracteristicile tehnice de mare excepție. Utilaje Terex Bendini, stații de betoane Texnokat, pompe de beton Sermac, stații de asfalt Lintec, bene și semiremorci Marrel, cât și hostessele deghizate în sirenă au atras cu farmecul lor vizitatorii pe insula Powertek. Powertek Island este un concept dezvoltat de Powertek Group pentru lansarea în Bulgaria; astfel, standul Powertek Bulgaria a fost imaginat ca o insulă, o oază în marea de beton. Dar nu, nu a fost vorba de un miraj, ci de un nou jucător puternic pe piața utilajelor de construcții din Bulgaria, care a organizat o lansare în joacă, dar asta numai pentru a schimba regulile jocului.

Grupul Powertek și-a început extinderea în afara României în primăvara anului acesta, prin deschiderea sucursalei din Republica Moldova și a continuat cu Powertek Bulgaria. Powertek comercializează utilaje Terex, Lintec, Texnokat, Ecopower, Marrel, Benalu și are de asemenea în componență firma Powertek Industry - producătoare de bene Marrel. Succesul de până acum al grupului a fost întărit și de faptul că oferă soluții complete de finanțare clienților care aleg să achiziționeze utilaje Powertek, soluții de finanțare care vor fi puse și la dispoziția clienților din Bulgaria.


Implicare în ecologie
Powertek Bulgaria va continua și pe alte planuri linia grupului de firme Powertek din România, și va respecta principiile care au consacrat grupul. "La Powertek nu este vorba numai de a comercializa utilaje, ceea ce fac toți jucătorii de pe piață, mai mult sau mai puțin. Powertek se deosebește prin faptul că noi ne propunem să lansăm curente și direcții. Grupul nostru se dezvoltă, dar odată cu dezvoltarea noastră vrem să contribuim și la dezvoltarea comunității și a culturii urbane", declară Adrian Sultana, directorul general Powertek Bulgaria. "Utilajele noastre construiesc orașul. Noi construim orașul. Și trebuie să-l construim bine. De aceea, pentru lansare am ales conceptul de Powertek Island, concept care are în spate mai mult decât simpla imagine tentantă a sirenelor. În primul rând, este un spațiu verde, cu care încercăm să subliniem implicarea noastră în problemele legate de ecologie. În al doilea rând, concretizează ideea noastră prin care noi și firmele de construcții cu care colaborăm construim orașul. Orașul nu trebuie să însemne numai beton și nuanțe de gri. Orașul poate fi o oază, o insulă, un spațiu verde, un loc al culorilor, al tentațiilor și al poveștilor", continuă directorul general Powertek Bulgaria.

Un alt principiu de bază al Powertek este atenția pe care compania o acordă service-ului. Bineînteles că este important să ai utilaje peformante. Dar este cel puțin la fel de important să oferi clienților și service prompt. Pentru un client care achiziționează utilaje de o asemenea anvergură, partea de service este cel puțin la fel de importantă pe cât sunt și caracteristicile tehnice ale unui utilaj. Rapiditatea echipei de intervenții este esențială, dacă te gândești că defecțiunea unui utilaj poate însemna stoparea întregii activități și producții. Grupul Powertek chiar se poate lăuda cu performanțe în acest sens, iar Powertek Bulgaria continuă cu succes această tradiție.


Pe termen lung
Despre politica companiei, directorul general al Powertek Bulgaria, Adrian Sultana, afirmă "Grupul Powertek a intrat pe piața de utilaje din Bulgaria pe termen lung. Am venit aici pentru o investiție de durată. Aducem în Bulgaria echipamente de calitate, profesionalism, respect față de client și service de top, acestea sunt valorile de bază. Suntem încrezători în piața de echipamente și previzionăm o creștere constantă a companiei".

În ce privește decizia de a veni în Bulgaria aceasta a venit în mod firesc datorită vecinătății celor două țări precum și datorită potențialului puternic al pieței din Bulgaria. De asemenea, cerințele constructorilor bulgari, își găsesc în mod perfect ecoul în portofoliul de produse al Powertek.

Competiția de pe piața din Bulgaria de echipamente nu dă bătăi de cap celor de la Powertek. Grupul și-a structurat filiera de aici având în rândurile sale angajați bulgari, pe baza abilităților și cunoașterii specificului local a acestora. "Încercăm să aplicăm și în Bulgaria aceleași politici ale grupului dar lucrăm îndeaproape cu clienții de aici pentru a le înțelege nevoile specifice", spune Adrian Sultana. "Standul nostru din cadrul târgului a vrut să ofere clienților potențiali o primă idee despre grupul Powertek și despre oportunitățile pe care le au lucrând cu noi. După târg urmează o puternică campanie de marketing precum și investiții în service și showroom în regiunea Sofiei". Powertek aduce în Bulgaria stații de asfalt Lintec; stații de beton - Texnokat, pompe de beton EcoPower- produse de Sermac; mixere de beton Baryval; bene Marrel; trailere Cometto și echipamente forestiere.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI