Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Volvo Trucks

Premiul European pentru Siguranță

17.11.2008
Premiul European pentru Siguranță

Lennart Svenson, cel care a condus pentru mulți ani Departamentul pentru Studierea Accidentelor din cadrul companiei Volvo Trucks, a fost onorat cu Premiul European pentru Siguranță în domeniul vehiculelor comerciale. Printre cei care au mai obținut acest premiu se numără ingineri și cercetători din întreaga lume.

Premiul European pentru Siguranță în domeniul vehiculelor comerciale este acordat de către Asociația Europeană pentru Studiul și Analiza Accidentelor (EVU), Consiliul German pentru Siguranță Rutieră (DVR) și DEKRA - o organizație internațională dedicată siguranței și calității.

Lennart Svenson, și-a început cariera profesională în Volvo Truck Corporation  în anul 1966, în Gothenburg, ca inginer de dezvoltare pentru vehicule speciale și autobuze. În 1969 se crează Departamentul de Cercetare a Accidentelor Volvo Trucks. Lennart Svenson a fost implicat în această activitate chiar de la început, ocupându-se de studiul accidentelor, analiza datelor accidentelor și definirea obiectivelor siguranței. El a participat de asemenea la realizarea de noi metode de testare pentru securitatea camioanelor. 

Cu intenția de a oferi și populariza informațiile principale legate de accidentele în care au fost implicate camioanele grele, Volvo Trucks a publicat o serie de rapoarte în care Lennart Svenson a jucat un rol important atât ca cercetător, dar și ca autor al acestor lucrări. Munca sa a devenit model pentru o generație întreagă de cercetători și experți în siguranța vehiculelor din anii ’80-‘90, în mod deosebit în domeniul vehiculelor comerciale grele.

Rezistența cabinei unui camion în timpul unui accident, centura de siguranță și airbagul, precum și protecția pasagerilor din autoturisme, a motocicliștilor sau pietonilor în cazul unui impact cu camionul, sunt exemple în care Lennart Svenson și echipa sa și-au adus importante contribuții în proiectele ce au urmat. Au fost studiate de asemenea posibilitățile de evitare a accidentelor prin adoptarea măsurilor de siguranță activă. "În viitor, va fi acordată o mai mare atenție în domeniul siguranței active pentru a se îmbunătăți nivelul de siguranță al vehiculelor, dar și al traficului rutier," a continuat Lennart Svenson.

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI