Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Demo-show

Turneul european CAT în România

17.11.2008
Ruxandra Horhogea; Dan Pavel
Turneul european CAT în România
La fel cum marile vedete promovează noile albume lansate pe piață sau cele mai noi producții cinematografice, producătorul Caterpillar își promovează cele mai noi produse în cadrul unui turneu european. România s-a aflat pelista celui mai mare producător mondial de utilaje, printre activitățile desfășurate la Cluj și Brașov numărându-se și o instruire a reprezentanților de vânzări în ceea ce privește ultimele noutăți, dar și invitația făcută clienților companiei, și nu numai acestora, de a testa ultima generație de buldo-excavatoare.

Turneul european a debutat în Estonia, harta Caterpillar incluzând în continuare Letonia, Lituania, Cehia, Slovacia, Ungaria și România, activitatea următoarelor două săptămâni urmând a se desfășura în Polonia. Scopul este unul pe cât de simplu pe atât de eficient: prezentarea celor mai noi aplicații tehnice atât clienților actuali cât și potențialilor cumpărători, în paralel cu instruirea personalului, în vederea cunoașterii aprofundate a utilajelor comercializate.

Deoarece caracteristicile utilajelor de tipul buldo-excavatorelor sunt asemănătoare între diferite mărci, de cele mai multe ori ușurința în manevrare și randamentul unui utilaj reprezintă cele două elemente ce pot face diferența în fața cumpărătorului. Și cum acestea nu pot fi probate decât practic, reprezentanții companiei au dorit să faciliteze testarea mașinilor de către actualii și viitorii cumpărători. Din acest punct de vedere, Caterpillar a urmărit prin cele două zile de demonstrații, de la Cluj Napoca și Brașov, să fie cel care face primul pas către client, venind în întâmpinarea necesităților acestuia.

La Brașov, într-un cadru special amenajat pentru acest eveniment, practic o scenă în mișcare dedicată mașinilor și utilajelor pentru construcții, echipa Caterpillar, formată din specialiști din România și Marea Britanie, a invitat clienții, actuali sau viitori, cât și operatorii acestora pentru a efectua teste. Utilajele promovate au fost modelele de buldo-excavatoare 422E, 428E și 434E, fiecare având caracteristici tehnice diferite, împreună însă, acoperind solicitările clienților pentru cele mai variate activități din cadrul unui șantier.


De ce un eveniment dedicat în exclusivitate buldo-excavatoarelor?
Răspunsul este simplu: un procent de aproximativ 45% din întreaga piață a utilajelor pentru construcții este monopolizată de acest produs extrem de apreciat de constructori. Pentru Caterpillar, unul dintre liderii pieței din România în ceea ce privește acest sector, eforturile, care au condus din trecut până acum la succesul companiei, s-au concentrat și în direcția promovării buldo-excavatoarelor. Conform prezentării realizate la începutul demonstrației, în întreaga lume, Caterpillar deține o rețea extrem de bine organizată, aceasta permițându-i să reziste cu brio crizei economice mondiale. Astfel, două elemente reprezintă din acest punct de vedere "cheia" stabilității financiare: o acoperire excelentă și o stabilitate financiară extrem de bună.

Conform organizatorului, societatea Bergerat Monnoyeur, reprezentantul mărcii Caterpillar pentru România, scopul acestui eveniment a fost dublu: facilitarea accesului dealerilor la informațiile necesare pentru a asigura servicii de cea mai bună calitate și prilejul oferit clienților de a testa modelele de buldo-excavatoare de succes. S-a asigurat în acest sens o serie de activități pentru specialiștii firmei în domeniul vânzărilor, în vederea punerii acestora la curent cu toate noutățile privind utilajele comercializate și serviciile aferente acestora. Reprezentanților firmelor de construcții prezenți le-au fost prezentate toate utilajele, caracteristicile acestora și beneficiile oferite, precum și mesajul Caterpillar referitor la produsele sale: calitate, performanță, fiabilitate, siguranță, suport tehnic acordat pe perioada utilizării utilajului, o valoare reziduală excelentă, dar și o finanțare pe care se pot baza.

Prima parte a zilelor de la Cluj Napoca și Brașov a fost dedicată colaboratorilor societății Bergerat Monnoyeur din România, iar a doua parte a fost animată de clienții companiei veniți special din toată țara pentru a profita de acest eveniment. Organizatorii au tras concluzia la sfârșitul zilei: feedback-ul primit din partea vizitatorilor a fost pozitiv. Astfel, pe lângă faptul că au fost vândute mai multe utilaje, clienții au înțeles mesajul Caterpillar: un partener care să le garanteze calitate, siguranță, performanță, iar în momentul în care optează pentru cumpărarea unuia dintre produsele companiei, se intră într-o familie de servicii care oferă nenumărate avantaje adiționale.


Pachetul 360°
Acest pachet de servicii a fost lansat în întreaga Europă și se bucură de succes datorită faptului că ușurează considerabil eforturile clientului ante și mai ales post-vânzare în ceea ce privește administrarea și întreținerea utilajului achiziționat. Această ofertă poartă denumirea de Soluția Completă 360°, cuprinzând utilajul în sine, suportul financiar oferit de Cat Financial, garanția extinsă, dar și activitatea de service.

Reprezentanții Bergerat Monnoyeur ne spun că în general clientul este surprins în mod plăcut de prețul acestor opțiuni, concepute în funcție de nevoile clientului, opțiuni al căror cost nu este foarte diferit, dacă se compară pachetul cu opțiunile mai restrânse și cel cu serviciile complete. În concluzie, Caterpillar a decis că dorește să ofere toate condițiile pentru a permite clienților săi utilizarea tuturor facilităților concepute special pentru aceștia, dar mai ales dorește să ofere cele mai bune servicii la prețurile cele mai coborâte.

Discutând cu Dl. Adrian Forrester, specialistul de produs, ce a făcut parte din echipa care susține acest tur al Europei, de la uzinele din Marea Britanie, am selectat, pe scurt, unele din caracteristicile esențiale ale serviciilor și produselor oferite de Caterpillar. Importanța întregului pachet este subliniată și de către expertul britanic, acesta menționând și nivelul înalt al încrederii acordate de către client companiei furnizoare de buldo-excavatoare. Suportul pe tot parcursul procesului de vânzare-cumpărare, dar și finanțarea sunt asigurate de Cat Financial. Service-ul este de asemenea un motiv pentru a compara serviciile oferite de Caterpillar cu un pachet complet ce acoperă toate necesitățile clientului. Toate acestea însă ar fi inutile fără utilaje de o calitate foarte bună, cu un sistem hidraulic performant, dar și cu avantajul de a fi ușor de controlat, de manevrat pe drumuri și pe șantier.


Printre caracteristicile modelelor de buldo-excavatoare prezente la acest eveniment se numără avantajele oferite de tipurile de cupe. Echiparea standard a mașinilor cuprinde cupele multifuncționale cu furci rabatabile.

În cazul modelului 422E, brațul de încărcare prezintă un singur cilindru pentru basculare, astfel mașina este mai ușoară, are o vizibilitate bună, în concluzie este ideală pentru aplicații ușoare. Pe de altă parte, modelul 428E, are un sistem de încărcare denumit Paralel Lift, care impune existența a doi cilindri, al căror rol este de a menține constantă orizontalitatea cupei, astfel păstrând întreaga cantitate de material încărcat în cupă.

În ceea ce privește capacitatea de împingere, este superioară produselor de pe piață, acest aspect fiind posibil datorită geometriei brațelor, care sunt divergente.

Vedeta de necontestat a turneului din România a fost însă buldo-excavatorul cu roți egale Caterpillar 434E. Acesta a fost testat de aproape toți participanții, comportarea sa pe teren dificil fiind apreciată, mai ales capacitatea de a se deplasa și lucra pe teren moale, acolo unde presiunea egală pe sol este esențială. 434E este dotat cu o cupă cu o capacitate mare, de 1,15 mc, în funcție de tipul brațului acesta putând săpa la adâncimi cuprinse între 4,38 și 6,03 m. Acesta are în dotarea standard sistemul de comandă Pilot Hydraulic Joystick Controls, asigurând operatorului un efort mai mic în timpul lucrului. Vizibilitatea excelentă a cabinei în partea din spate reprezintă o altă caracteristică a noului buldo-excavator 434E.

Siguranța pe șantier, dar și în timpul transportului sunt garantate de arhitectura cabinei, dar și de sistemul de frânare. Cabinele sunt spațioase, vizibilitatea fiind asigurată de geamurile ce întrunesc și normele de securitate europene ce vor intra oficial în drepturi de anul viitor. Proiectarea cabinei, montată pe șasiu, a cuprins două elemente de securitate esențiale: protecția împotriva rostogolirii (ROPS) și asigurarea unui mediu sigur chiar și în situația în care diverse obiecte cad pe aceasta (FOPS). Deoarece viteza de deplasare maximă este de 40 km/h, în cazul unui utilaj de 10 t pot apărea anumite probleme în cazul frânării. Pentru a asigura toți parametrii de siguranță necesari, Caterpillar a proiectat o opțiune intermediară celor două modalități de rulare, în funcție de suprafața de deplasare. Astfel, când se deplasează pe șosea, este accelerată doar puntea spate de către motor, 4x2, iar în momentul în care se lucrează pe șantier se selectează opțiunea 4x4. În cazul frânării, chiar în timpul rulajului pe șosea, se cuplează și puntea spate dar și puntea față, eficiența și siguranța crescând în aceste condiții considerabil.

Un eveniment reușit, putem aprecia, dacă ținem cont și de părerea participanților, mai ales a reprezentanților firmelor de construcții.

Un plus de culoare și de profesionalism din punctul de vedere al demonstrațiilor și prezentărilor a fost adus de reprezentanții din străinătate ai producătorului Caterpillar, care au susținut o serie de prezentări și demonstrații foarte interesante. De fapt, dacă o parte din cei care au venit la demonstrații au crezut că știu cam totul despre buldo-excavatoare, acum au aflat cu surprindere că noile modele de la Cat oferă mult mai multe posibilități de utilizare decât cele clasice, în plus demonstrațiile practice au oferit chiar idei noi de afaceri. Un singur exemplu: buldo-excavatorul cu roți egale Caterpillar 434E poate fi utilizat fără probleme pe terenurile agricole, pentru lucrări precum cele legate de drenarea apelor sau crearea unei rețele de irigații.

După Concursul Operatorilor, Caterpillar a demonstrat încă o dată capacitatea de a dezvolta demonstrații în aer liber profesionale, dar și interesante pentru participanți.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI