Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
IAA HANOVRA 2008

WOX: made of Hardox

17.11.2008
Mariana Pătru
WOX: made of Hardox
În periplul la Hanovra, prin marea de camioane, expozanți și vizitatori, am descoperit standul producătorului de semiremorci si suprastructuri H&W NUTZFAHRZEUGTECHNIK GmbH și am avut supriza să fim întâmpinați de un român, Cristian Mateescu, Sales Representative al H&W Suprastructuri și Semiremorci SRL, reprezentant exclusiv al producătorului german pentru România și Bulgaria.

Compania germană H&W NUTZFAHRZEUGTECHNIK GmbH cu sediul în Vreden, Germania este specializată în construcția de semiremorci și suprastructuri cu diferite aplicații. Compania produce anual peste 1.000 de unități, majoritatea proiectelor fiind individualizate conform cerințelor clienților. Compania are trei hale de producție, cu o suprafață de 20.000 mp, unde lucrează peste 150 de angajați.

Am stat de vorbă cu domnul Mateescu pentru a afla mai multe despre această nouă apariție pe piața românească și mai ales despre atuurile pe care le prezintă în fața unor competitori de renume, deloc ușor de învins.

"Prima particularitate a semiremorcilor construite sub marca WOX este asociată cu «made of hardox» și forma semirotundă", și-a început domnul Mateescu pledoaria. " Semiremorcile sunt fabricate din hardox original fabricat de grupul suedez SSAB. Am făcut această remarcă pentru că nu toți producătorii de semiremorci basculabile folosesc hardox original suedez. Benele produse de noi sunt exclusiv fabricate din acest material, au o rezistență de 450 hp, cu o grosime de 5 sau 7 mm în funcție de opțiunea clientului și de aplicațiile dorite de către acesta. Varianta de 7 mm, cu grosime constantă de jur împrejur este mai rar întâlnită la execuțiile semirotunde.

O altă particularitate o reprezintă marginea superioară de ranforsare a pereților laterali, care în cazul altor producători este din profil rectangular, sudat atât pe interior, cât și pe exterior, dar care la semiremorcile WOX se face dintr-o singură bucată prin ambutisarea directă din aceeași tonă de tablă.

Însă caracteristicile care poziționează marca WOX în lumea fabricanților de semiremorci sunt mult mai numeroase. Îmbunătățirile constante aduse produsului sau aplicațiile de accesorii cu îmbinări în șuruburi, care în cazul unor deteriorări din exploatare pot fi schimbate rapid și cu costuri minime diferențiază WOX de competitorii săi. " Avem protecția pentru cabină sau ansamblul de cârlige de blocare a clapetei finale. La suprastructurile cu formă semirotundă am îmbunătățit ansamblul spate prin profilarea bandajului în formă dreptunghiulară pentru a evita pierderile de material în situațiile de lucru cu finisoare de asfalt, întrucât forma semirotundă permite pierderea de material atât pe partea stângă, cât și pe cea dreaptă.

Toate componentele benelor basculabile WOX sunt realizate din materiale de înaltă calitate. Scena de vizitare, bara antifonare spate, suporții de aripi, precum și suporții lămpilor laterale sunt executate din tablă de oțel zincat. Pentru partea hidraulică producătorul Hyva furnizează toate componentele necesare, reputația sa fiind o garanție mai mult decât suficientă pentru calitate.

Pentru moment activitatea de service a WOX se realizează în colaborare cu Interactive Service în baza unui contract și a unor proceduri bine conturate ce vizează lucrările de întreținere, lucrările în termen de garanție și post-garanție. În paralel H&W Suprastructuri și Semiremorci SRL are în plan extinderea rețelei de service la nivel național, astfel încât clienții din afara Bucureștiului să nu mai fie nevoiți să parcurgă distanțe mari pentru service.

Capacitatea de producție a H&W NUTZFAHRZEUGTECHNIK GmbH a crescut, ultima investiție realizată de firma germană fiind o hală de 6.000 mp, dotată cu tehnologie de ultimă generație, remarcabile fiind robotul de sudură, complet automatizat, care asigură niște cordoane de sudură de înaltă clasă.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI