Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Închirieri

AFI Nacele - calitate la standarde germane

05.02.2009
Mariana Pătru
AFI Nacele - calitate la standarde germane
Rigoarea și tradiția germană adaptate la condițiile românești, așa s-ar putea realiza o descriere a companiei AFI, nou intrată pe piața de închirieri din România. Experiența de mai bine de 20 de ani pe care cei patru acționari ai firmei o aveau în domeniul vânzărilor sau în domeniul tehnic, precum și cunoașterea în detaliu a pieței de profil din Germania a constituit unul dintre argumentele cheie care au contribuit la succesul afacerii.
În 2006, pe când piața din România se afla în plină expansiune, dar închirierea de utilaje era încă un sector mai puțin dezvoltat, fondatorii AFI au decis să cerceteze mai îndeaproape pentru a afla totul despre furnizorii existenți în România, utilaje, producători și pentru a vedea așteptările pieței în materie de închiriere a platformelor industriale și telehandlerelor. În iulie 2007 AFI începea activitatea în România, iar în septembrie erau livrate deja primele mașini către clienți.


În flota AFI se regăsesc numai echipamente noi de la firme de renume precum Haulotte și SkyJack, pentru platforme industriale și Faresin pentru telehandlere.

Începuturile nu au fost ușoare, își amintește domnul Hans D. Kaiser, director general al AFI Platforme SRL , birocrația specific românească spunându-și cuvântul: " în final putem fi mândri de noi, în acest moment toate echipamentele noastre sunt certificate ISO". Condițiile pieței din România s-au dovedit a fi diferite de cele ale altor țări. "Am venit aici cu experiența noastră dobândită în Germania, dar sunt piețe total diferite, condiții total diferite. România nu se compară cu alte țări, la fel cum Franța nu se poate compara cu piețele din Spania sau Italia. Am stabilit contacte cu alte firme de închirieri care veniseră aici înaintea noastră, ne-am consultat și am creat condiții care să corespundă cu legislația în vigoare."


Făcând o scurtă analiză a pieței de închirieri din România, domnul Kaiser este de părere că acest domeniu se află abia la început: "piața din România se află într-o perioadă de creștere, înregistrăm o cerere mai mare de mașini pentru închiriat, iar studiile arată chiar în contextul actual că vom avea o creștere a pieței construcțiilor de 12-13 procente, deci posibilitățile de dezvoltare există în continuare. Cred că AFI va avea și anul viitor o creștere similară cu cea din 2008. Deocamdată nu știu câte utilaje sunt disponibile pe piața de închirieri pentru că nu am găsit date oficiale, dar cred că nu am atins nici 50% din posibilitățile pe care piața românească ni le oferă."


Dacă previziunile domnului Kaiser sunt corecte, în următorii câțiva ani ar trebui să ne pregătim pentru un boom pe piața utilajelor pentru închiriat, în special a platformelor industriale. Astfel numărul acestor utilaje pe șantiere se va dubla, explicația fiind extrem de simplă: în acest moment constructorii utilizează soluții mai simple și mai ieftine, cum ar fi schelele, dar pe viitor vor crește așteptările și nevoia de mai multă siguranță în muncă, iar platformele industriale pot îndeplini aceste cerințe.


"Sunt extrem de optimist în ceea ce privește posibilitățile de dezvoltare în următorii 2- 3 ani. Concurența va crește sigur, toată lumea se va dezvolta, dar este destul spațiu pe piață în continuare, ce ne va permite tuturor să ne creștem afacerea... Înseamnă că va fi nevoie aici de logistică, infrastructură pentru logistică, adică vor fi necesare în România sisteme pentru deșeuri, deoarece construirea unor clădiri noi, a unei infrastructuri noi, duce automat la producerea de resturi de material și acest lucru reprezintă o provocare pentru noi. Vom avea cerințe de piață la care nici nu ne-am gândit cum ar fi: curățarea industrială, management și reparații în zona industrială, aceasta din urmă având un domeniu de aplicații foarte larg din punctul nostru de vedere, practic o mare oportunitate, un domeniu foarte mare pentru închirieri. În acest moment cred că în proporție de 95%,aici în România, toate afacerile noastre sunt concentrate pe construcții. Dar pot spune că sunt și alte nișe de piață care nu sunt descoperite încă."


Pentru moment activitatea AFI se desfășoară numai în București și împrejurimi, dar în cazul în care vor exista cereri, se va extinde la nivel național. Această posibilitate a fost deja luată în calcul și analizată de către reprezentanții AFI. Oferta AFI cuprinde o arie extrem de vastă de nacele pentru închiriat, cu braț articulat, sau cu braț telescopic, nacele cu autopropulsie verticală, precum și platforme tip foarfecă.


Platformele de ridicare la înălțime tip foarfecă există atât în versiunea diesel cât și în cea electrică și pot lucra până la 7,8 m la 18 m. Opțional, platforma poate avea nacelă extensibilă pe ambele laterale, cauciucuri care nu lasă urme pe parchet sau gresie, special concepute pentru lucrările de finisaje interioare, înlocuiri de tubulaturi, întreținere instalații electrice sau alte operațiuni care se desfășoară în spații interioare deja finisate anterior.


Platformele telescopice sau articulate sunt soluția ideală pentru finisajele exterioare și suprafețele denivelate. Au o înălțime de ridicare cuprinsă între 15 și 26 m. Din dorința de a fi cât mai aproape de clienți și de a nu lăsa lucrurile la voia întâmplării, dar mai ales utilajele date spre închiriere, echipa AFI asigură un training preliminar pentru utilizarea în siguranță a nacelelor.


Toate utilajele sunt controlate înainte de livrarea către client și li se atașează un document care atestă controlul, semnat de către mecanic. În acest fel clientul are siguranța că mașina pe care a primit-o este în perfectă stare de funcționare. În plus clienții primesc din partea echipei de vânzări și consiliere cu privire la tipul de nacelă necesar pentru fiecare activitate în parte.


Flota de utilaje este cel mai important capital al firmei și pentru a face dovada respectării acestui principiu fiecare platformă devine subiectul unui program de întreținere planificat, în concordanță cu specificațiile fiecărui producător în parte. De asemenea, odată la șase luni, platformele sunt supuse unei inspecții generale, urmărindu-se în acest fel minimizarea riscului de defecțiuni.

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI