Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Sisteme de cofrare

Faresin ajuta la constructia Nusco Towers

16.01.2009
Cristina Catanescu
Faresin ajuta la constructia Nusco Towers
Grupul Faresin a luat nastere in 1973 la initiativa fratilor Guido si Sante intr-o zona in care mecanica s-a imbinat perfect cu agricultura traditionala a zonei, unde de peste 100 de ani experienta antreprenoriala a condus la un progres economic si social semnificativ. Lucratorii unei companii de inginerie au pus bazele unui atelier mecanic, care a devenit furnizorul companiei. De atunci compania a avut o evolutie continua, devenind unul dintre cei mai mari producatori de sisteme de cofrare din lume, produsele sale contribuind la ridicarea unor edificii celebre.

Grupul italian Nusco, cunoscut pentru numeroasele proiecte imobiliare dezvoltate in ultimii ani in Romania, precum si pentru productia de usi si ferestre, prin firma Pinum a ales Faresin pentru a-si finaliza cel mai avansat proiect, cladirea de birouri Nusco Towers din zona Barbu Vacaresu-soseaua Pipera. Cladirea, un proiect mixt, de spatii comerciale si birouri de clasa A, care va avea 20 de etaje, se va intinde pe o suprafata construita de 34.000 mp si va necesita o investitie de 50 mil. dolari(suma include si valoarea de achizitie a terenului). Lucrarile la proiect au inceput in 2008 avand un termen de finalizare ambitios de 18 luni care necesita noi tehnologii in constructii, antreprenorul alegand sistemele performante de cofrare de la FARESIN.

Compania care asigura antrepriza generala a proiectului este S.C. Coifer S.R.L. Pentru a asigura cofrarea acestui obiectiv firma va folosi unul din sistemele cele mai performante pentru cofrarea planseului produs de Faresin si anume sistemul Alufort.

ALUFORT este un sistem de sustinere pentru planseu alcatuit dintr-o serie de panouri de aluminiu care se interconecteaza printr-un sistem de grinzi de aluminiu speciale, sustinute de popi avand capete de fixare particularizate. Un singur suport garanteaza obtinerea unei suprafete intre 2,33 si 4,50 metri patrati, astfel reducandu-se numarul de popi necesari.

Spre desosebire de sistemele traditionale, care sunt alcatuite din grinzi lemnoase, ALUFORT este mult mai usor, mai rezistent si datorita faptului ca toate elementele sunt foarte usoare (fiind confectionate din aluminiu cantaresc maximum 20 de kg), acestea pot fi manevrate rapid in cadrul unui santier, economisind timp. Panourile pot fi indepartate la 3-4 zile dupa turnare fara a slabi popii astfel structura fiind sustinuta in continuare de popi in deplina siguranta. Panourile din aluminiu pot fi imediat refolosite, oferind aceleasi performante si eliminand consumul de foaie cofranta ceea ce duce la reduceri semnificative atat ale timpului de cofrare cat si ale costurilor.

Avantajele sistemului de cofrare ALUFORT:
- Timpul necesar asamblarii si dezasamblarii cofrajelor este redus, deoarece panourile pot fi indepartate la numai cateva zile de la turnarea materialelor de constructie;
- Rezista la aceleasi greutati ca un sistem de sustinere traditional Goliath, desi sunt mult mai usoare;
- Pot fi folositi atat popi de aluminiu, Alu-Up, cat si popi clasici de otel pentru sustinerea panourilor.

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI