Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Cefin Romania

Massif pentru un partener de incredere

16.01.2009
Mariana Patru; Gheorghe Apostol
Massif pentru un partener de incredere
Cu putin inainte de incheierea anului 2008, mai exact pe 3 decembrie Cefin Romania, dealer Iveco si furnizor specializat de servicii integrate in domeniul transporturilor, impreuna cu Iveco Romania s-a transformat intr-un Mos Craciun foarte generos pentru unul dintre cei mai activi parteneri din ultimii ani, compania de transporturi si distributie Vlase Impex din Slobozia. Darul Mosului Cefin a fost cel mai nou model al gamei Iveco-autovehiculul off-road Massif 4X4.
Vlase Impex este unul dintre partenerii de incredere ai Cefin Holding, bazele parteneriatului intre cele doua firme fiind puse acum sase ani, in 2002, cand au fost achizitionate primele 13 masini. Astazi transportatorul din Slobozia are in parcul de camioane mai mult de 400 de vehicule.

Stefano Albarosa, CEO Cefin Holding a tinut sa sublinieze cat de mult apreciaza Cefin colaborarea cu firma din Slobozia. "Cefin, in calitatea sa de distribuitor al marcii Iveco, este onorat sa lucreze cu o companie atat de fidela precum Vlase Impex, care pe parcursul unui parteneriat de sase ani ne-a dovedit ca merita din plin toata atentia noastra. Cefin crede in relatiile de lunga durata si va continua sa ofere cele mai bune conditii astfel incat sa mentina premisele unei colaborari cat mai avantajoase pentru toti partenerii sai." De altfel, Cefin Romania functioneaza foarte bine utilizand sistemul parteneriatelor, chiar si in perioade dificile. "Cefin a muncit foarte bine pe sisteme de parteneriat. Noi nu suntem un lant de consumatori si producatori suntem un lant de furnizori. Nu conteaza criza, caci parteneriatele sunt valorizate."

Un rol extrem de important in conturarea si dezvoltarea unei relatii atat de stranse intre cele doua companii l-a avut si compania Afin Leasing, firma de finantare a Cefin Romania, "un finantator de exceptie care a stiut sa vada atat interesul clientului cat si al firmei de finantare. Nu vreau sa aduc ode Afin-ului, dar daca Vlase Impex are aceasta flota, o are datorita Afin-ului", a afirmat in cadrul conferintei de presa domnul Vlase.

Avantajul de a avea o firma de leasing proprietate a producatorului este ca modul de abordare este mai mult comercial decat financiar, iar modul de gandire difera de cel pur financiar, fapt subliniat si de CEO-ul Cefin. "Criza financiara nu a afectat deloc modalitatile si nici criteriile de selectie in acordarea creditelor. Astazi AFIN este una dintre putinele societati care se uita peste criza."

Pentru ca ne aflam la finele anului intalnirea a constituit un bun prilej pentru ca Cefin sa realizeze o evaluare a rezultatelor sale in anul care abia a trecut, dar si sa vorbeasca despre planurile de perspectiva in contextual economic actual dominat de criza. Anul 2008 a fost un an bun pentru Cefin, Iveco a intregit gama vehiculelor usoare odata cu lansarea modelelor Daily 4X4 si a modelului Massif, un vehicul offroad profesional.

Segmentul Daily a inregistrat o crestere de 25 de procente, iar vanzarile de piese de schimb au fost cu 20% mai mari decat in 2007. In pofida climatului economic actual, planul de investitii al Cefin merge mai departe, dupa cum anunta domnul Albarosa, urmand ca intr-un timp foarte scurt sa fie demarcate lucrarile de constructie la noile sedii de la Galati, Arad si Pitesti.

Pentru anul 2009 previziunile sunt optimiste, asteptandu-se obtinerea unor rezultate asemanatoare celor din 2008. " Eu cred ca piata ca volum total din 2009 va fi asemanatoare cu ce s-a intamplat in anul 2008, fara a exista fluctuatii foarte mari. Ce s-a intamplat in domeniul automobilelor este un fenomen care nu poate fi raportat numai la ce s-a intamplat in ultimele trei luni, ci la ce s-a intamplat in ultimii trei ani. Cand ai o piata auto care a crescut in medie cu 60%, o cadere de 30 % nu este ceva fantastic de surprinzator. Cand ai avut in ultimii trei ani o crestere la utilaje de aproape de 100%, o scadere de 20, 30 % este normala."


Iveco Massif reprezinta rezultatul colaborarii dintre Santana Motors si Iveco si este un produs versatil. Modelul este disponibil in Romania in doua variante de caroserie Pick Up si Station Wagon intr-o gama larga de configuratii si variante.

Caracteristicile tehnice pot fi rezumate in patru cifre: 1 tona sarcina utila, 1 metru deschiderea usii spate, spatiu suficient pentru un europalet, consum de combustibil redus cu 10 procente in cazul decuplarii tractiunii fata. Pentru toate versiunile sunt disponibile doua motorizari: 3 l high performance injection de 146 CP si 3 l cu turbina cu geometrie variabila de 180 CP. Caracteristicile motorului: sasiul cu lonjeroane si garda la sol mare permit acestuia sa parcurga trasee off-road extreme. Siguranta pe sosea este asigurata de franele de discuri pe toate rotile. Configuratia produsului este modulara si permite carosarea sau modificarea conform solicitarii clientului. Dotarile optionale includ sistemul de navigatie si scaune imbracate in piele.


Prezentarea grupului Cefin Holding
Grupul Cefin si-a inceput activitatea in anul 1995, ca dealer Iveco, avand sediul in Bucuresti. sub sloganul "totul pentru lumea transporturilor", Cefin ofera un set complex de servicii integrate, prin intermediul a cinci divizii, cu o valoare cumulata a cifrei de afaceri de peste 270 mil. EUR. Obiectivul Cefin Holding este acela de a oferi servicii cat mai complete si la standarde ridicate prin intermediul celor 1.400 angajati ai sai, catre cei peste 1.500 de clienti.

Cefin Autovehicule Comerciale ofera spre vanzare autovehicule comerciale marca Iveco, fiind dealerul nr.1 Iveco in Rominia. Din punctul de vedere al serviceului, Cefin ofera o gama completa de servicii, reparatii frane, directie, electrica, motoare si cutii de viteze, vopsitorie, statie ITP, spalatorie. De asemenea, ofera servicii de recuperare, remorcare si transport a vehiculelor comerciale avariate. Compania detine ateliere mobile pentru activitati de intretinere si interventie, atelier pentru indreptarea sasiurilor torsionate, redresarea cabinelor avariate, alinierea si indreptarea puntilor de semiremorca.

Piesele de schimb originale Iveco comercializate de Cefin beneficiaza de garantie in conformitate cu legislatia in vigoare.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI