Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Lansare Terex

Încărcătorul compact pe șenile vine în România

05.02.2009
Încărcătorul compact pe șenile vine în România

Powertek Company, dealerul oficial al echipamentelor Terex, aduce în România în această iarnă cel mai nou utilaj lansat de producătorul de echipamente numărul trei mondial: încărcătorul compact pe șenile (tip skid steer). Chiar și pe teren accidentat aceste utilaje convertesc propulsia puternică și tracțiunea ușoară într-o viteză impresionantă de deplasare și de lucru.


Tehnologia patentată cu "tren de rulare Posi-Track" presupune ca șenilele speciale din cauciuc ale încărcătorului compact să se flexeze chiar și la denivelările cele mai mici de pe teren, utilajul dobândind astfel o tracțiune fără egal. Spre deosebire de încărcătoarele compacte pe pneuri sau pe șenile din metal, utilajul Terex nu distruge solul; tasarea precum și alte probleme pe termen lung ale solului provocate de compresie sunt evitate aproape în totalitate.


Terex propune o gamă completă de încărcătoare compacte pe șenile. Utilajul Terex PT30 (Posi Track) are o greutate standard de operare de 1.500 kg și capacitate a cupei de 191 - 250 litri (0,25 mc). PT60 are greutate de operare de 2.937 kg, iar cupa are capacitate de 360 - 435 litri/0,4 mc. Cel mai mare model disponibil PT80 cântărește 4.070 kg și are o cupă de 0,5 mc, 420 - 500 litri. Datorită motoarelor cu putere de 33,7, 60 și respectiv 80 CP, viteza atinsă de încărcătoarele compacte Terex este semnificativ mai mare față de competitori. Acest avantaj se datorează greutății de operare reduse precum și tracțiunii mari pe șenile din cauciuc. Cu viteza de deplasare ce ajunge până la 17,7 km/ oră, Terex PT60 și PT80 sunt cele mai rapide utilaje din categoria lor.


Mai performant pe șenile
Secretul încărcătoarelor compacte pe șenile de la Terex rezidă în trenul de rulare "Posi-Track". Trăsătura sa unică este tracțiunea integrată pozitiv (de unde și numele de Posi-Track): rolele de lanț ale șenilei sunt localizate în roata de transmisie, rezultatul fiind o uzură mai mică decât în cazul șenilelor obișnuite (unde rolele de lanț sunt localizate în șenile). Componentele cu oscilație independentă ale transmisiei asigură în permanență un contact maxim între șenilele de cauciuc și sol. Este puțin probabil ca pietricelele și pământul să pătrundă și să blocheze zonele deschise ale trenului de rulare. În același timp detaliile unice de design ale Posi-Track conferă capacitate mai mare de ridicare a sarcinii și o compresie redusă în mod vizibil la nivelul solului, în valoare de 21,8 kPa în cazul lui PT30 și de 24,7 kPa în cazul lui PT60 și PT80.


Șenilele de cauciuc ale încărcătorului compact Terex exercită doar o zecime din presiunea la sol a unui skid steer obișnuit pe pneuri. Posi-Track înseamnă de fapt: portabilitate mai mare,tracțiune sporită, mobilitate mai mare și stabilitate mai bună. Toate acestea sporesc productivitatea și performanța.

Presiunea redusă la sol permite perioade mai mari de lucru ale utilajului, de asemenea baza alungită a șenilei determină creșterea stabilității și a capacității de ridicare. Deplasarea lină precum și zgomotul redus la deplasare datorate Posi-Track aduc un plus de confort operatorului. Datorită suprafeței mari de contact cu solul, utilajul poate lucra pe orice tip de suprafață.


Un alt avantaj față de pneuri îl reprezintă faptul că șenilele nu pot face pană, astfel sunt eliminați timpii morți necesari reparării pneului.
Gama de încărcătoare compacte pe șenile de cauciuc de la Terex se distinge de concurență prin introducerea suspensiilor, în același mod ca la un autoturism. Timpul de viață al șenilei de cauciuc și al utilajului va fi mai mare, iar intervențiile de service mai puține, mulțumită reducerii uzurii și fricțiunii, precum și a șocurilor la deplasare.


Versatil
Operatorul va sta într-o cabină modernă, spațioasă, și grație suspensiilor se va simți confortabil pe perioade mai lungi de lucru. Utilajul este dotat cu servo-direcție controlată prin joystick pentru ușurința manevrării, conferindu-i precizie de lucru chiar și pe teren accidentat. Sistemele de încărcare sunt rapide și robuste. Componentele de calitate ale modelului PT80 includ un sistem hidraulic cu senzor de sarcină.


Cu greutate de operare de 1,5 t, PT30 este un utilaj foarte versatil. Lățimea de 1.219 mm și lungimea de 2.845 mm, cu o lățime a șenilei de 280 mm, îl face foarte ușor de transportat pe trailer. Acest utilaj este ideal pentru lucrul în parcuri, în spații restrânse sau chiar în interior.


PT60 are lățime de 1.676 mm, lungime de 3.251 mm și lățimea șenilei de 381 mm. Modelul PT80, este ideal pentru lucrări mai mari de amenajare exterioară sau pentru lucru forestier. Este lung de 3.867 mm și lat de 1.778 mm. Șenilele pot avea lățime de 457 mm sau de 508 mm.

Versatilitatea încărcătoarelor compacte pe șenile de la Terex sporește prin gama largă de accesorii și atașamente ce este pusă la dispoziție: lame și cuțite de zăpadă, echipamente de forat, cultivatoare rotative etc.

Posi - Track sosește în România
Încărcătorul compact pe șenile Terex va fi adus în România în luna decembrie de către Powertek Company și va fi imediat disponibil potențialilor clienți spre testare în condiții reale de lucru precum și spre achiziție.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI