Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Suprastructuri basculabile

VS-mont, 15 ani de tradiție

05.02.2009
Cătălina Cîmpeanu
Societatea VS-mont este prezentă pe piața din Europa încă din anul 1993. Este o companie specializată în producerea de suprastructuri basculabile pentru toate tipurile de camioane. Adaptându-se cerințelor pieței, compania și-a extins domeniul de activitate, producând semitrailere speciale, destinate transportului camioanelor, dar și pentru transportul utilajelor.
Prima fabrică a fost fondată în orașul Lazy pod Makytou, din Slovacia. În anul 2005 datorită cererii în continuă creștere, a fost construită cea de-a doua fabrică în zona Dolny Kubin. În prezent, compania are un număr de peste 200 de angajați. Cererea în continuă creștere, datorată în primul rând calității produselor sale, au orientat compania spre extinderea în continuare a spațiului de producție, prin deschiderea unei noi fabrici în regiunea Orava.


Datorită calității și rezistenței deosebite a produselor, recunoscute internațional, compania VS-mont face parte din grupul european de producători de suprastructuri basculabile, având o colaborare foarte bună cu toți producătorii importanți de camioane: MAN, SCANIA, VOLVO, DAF, IVECO, MERCEDES, RENAULT, TATRA și LIAZ.

Produsele companiei VS-mont sunt exportate în peste 15 state europene.
La sfârșitul anului 2006, compania a achiziționat o nouă linie robotizată, unică în Europa. Noua linie robotizată a fost instalată la fabrica din Dolny Kubin și a fost creată special pentru a permite sudarea benelor semirotunde cu volume cuprinse între 14 și 22 mc. În anul 2007, în cadrul companiei au mai fost achiziționate încă două linii robotizate. O linie a fost instalată în fabrica din Lazy pod Makytou și este destinată sudării robotizate a benelor pe trei direcții cu volume cuprinse între 6 și 22 mc.Cea de-a doua linie se află în fabrica de la Dolny Kubin și este folosită pentru sudarea benelor semirotunde. Investițiile majore făcute prin implementarea acestor linii robotizate au crescut substanțial productivitatea și calitatea produselor firmei.

Anul trecut, investițiile companiei s-au îndreptat și spre achiziționarea unei noi cabine de vopsit și a unei prese de îndoit ce au completat dotările din fabrica de la Lazy pod Makytou, iar în acest an spațiul de producție a fost mărit cu încă 6.000 mp, prin construirea unei noi hale la Dolny Kubin destinate producției de trailere basculabile și semitrailere transporturi speciale. În prezent, capacitatea de producție a companiei VS-mont este de 1.000-1.100 suprastructuri basculabile, la care se alătură și producerea de trailere și semitrailere speciale.


Compania VS-mont oferă un program de service specializat, toate unitățile mobile deținând echipamente de ultimă generație. Prin intermediul programului de service mobil, societatea dorește să mențină suprastructurile clienților permanent în parametrii optimi de funcționare.

Întreaga gamă de bene este realizată individual, pentru fiecare tip de șasiu în parte, în funcție de recomandările și sfaturile producătorului. Ca o caracteristică a benelor VS-mont, lonjeronul principal al șasiului suplimentar, în formă de U beneficiază de o ranforsare încrucișată. De asemenea, lonjeroanele longitudinale sunt asamblate cu o tijă de prindere a lagărelor benei și două lonjeroane în formă de U pentru fixarea cilindrului hidraulic, iar rama șasiului este confecționată din material KONDUR 460 MC. Sistemul hidraulic de basculare al benelor este marca HYVA, controlul acestuia fiind asigurat din cabina șoferului. Materialul din care sunt făcute benele este Hardox, cu rezistență HB 450.


Bene cu basculare pe spate - tip S1G
Au capacități de încărcare a benei de 6,8,12,14, 16, 18, 20 și 22 mc.
Oțelul Hardox utilizat are o grosime în zona podelelor de 6 mm, în cazul celor mai mici, cu capacitate de până la 14 mc și de 8 mm în cazul benelor cu o capacitate cuprinsă între 16 și 22 mc. Pentru toate variantele constructive, obloanele laterale, realizate tot din oțel Hardox, au grosimea de 5 mm. Oblonul din spate este suspendat pe bolțuri și se deschide prin greutatea proprie în timpul basculării, operațiunile de blocare/deblocare ale acestuia făcându-se mecanic, prin intermediul unor tije.

Bene cu basculare pe trei direcții - tip S3G
Au capacitate de încărcare a benei cuprinsă între 6 și 21 mc. Grosimea materialului este stabilită în funcție de capacitatea benei și cerințele clientului. Standard, obloanele laterale sunt suspendate pe bolțuri în partea superioară și se deschid în timpul basculării. Oblonul spate este suspendat pe bolțuri și se deschide prin intermediul propriei greutăți în timpul basculării. Blocarea și deblocarea oblonului spate se face prin intermediul unui piston pneumatic.

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI