Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Prezentare de gama

Concasare fara limite

12.02.2009
Concasare fara limite
Concasarea materialelor de constructii reciclabile direct pe santier reprezinta o tehnologie moderna, des utilizata in prezent. Avantajele sunt multiple: nu sunt necesare camioane pentru deplasarea pe distante mari a materialului rezultat din demolari sau decopertari, iar materialul concasat este de multe ori utilizat direct pe santier pentru amenajarea unor drumuri de acces de o calitate foarte buna pentru camioane.

Bineinteles, nu exista concasoare universale care sa acopere orice necesitate si din acest motiv sistemele mobile de concasare sunt binevenite pentru astfel de aplicatii. In plus, pentru aplicatii ca cea descrisa mai sus, cupele de concasare sunt de cele mai multe ori absolut suficiente, utilizarea lor oferind numeroase avantaje cumparatorului. Astfel, costul unei astfel de cupe este mult mai mic decat al unei statii de concasare. In plus, cupa de concasare se poate monta direct pe circuitul hidraulic al unui excavator, cu sistemele de cuplare rapida operatia facandu-se extrem de usor.

Cele patru modele de cupe de concasare oferite de catre importatorul Romcat Corporation se prezinta sub forma unor atasamente usor de manevrat, versatile si care totodata reduc costurile prin excluderea transportului si depozitarea deseurilor din marile si micile santiere. Productivitatea lor este cuprinsa intre 9-50 mc/h, facand din aceste atasamente un instrument extrem de util in activitatea de santier. Cupa concasorului este folosita de obicei de catre excavatoarele pe senile care se gasesc in mod normal pe santiere, acestea utilizand circuitul hidraulic pentru picon. Unul dintre clientii de astfel de cupe a spus: "Cupa de concasare a rezolvat toate problemele noastre", clientul explicand ca folosesc cupa in santiere de reciclare, demolare si excavare si totodata in cele doua cariere proprii.

Tehnologia folosita la aceste cupe este identica cu cea utilizata la concasoarele cu falci. Din acest motiv, o astfel de cupa de concasare sa fie folosita in orice fel de aplicatie. In domeniul reciclarii ea se poate folosi astfel incat materialul poate fi concasat direct in bena unui camion evitand astfel necesitatea unor stocuri de material si a transportului acestora.

Oferta de cupe concasoare

Model: BF60.1, BF70.3, BF90.3, BF120.4
- Capacitate cupa: 0,50-1 mc
- Dimensiuni de alimentare: 600X400-1.200X450 mm
- Setari falca: 20-100-20-120 mm
- Greutate operationala: 1,50-4,90 t
- Utilaj portant: > 8-> 32 t

Consilierul vostru financiar Sale and lease back
Ec. IULIU CIOBANU n


Avem in acest moment o situatie inedita: lipsa de lichiditate in cadrul companiilor, fie ele mici, mijlocii sau mari. Astfel perceptia, gresita de altfel, despre imaginea unor companii sau oameni se schimba imediat sau deja s-a schimbat. Intrebarea clasica de acum: "Cum, Compania X nu a platit?" are un raspuns simplu:Da, motivul intarzierii platii: lipsa de lichiditate. Investitiile facute de-a lungul timpului in domeniul imobiliar in speranta dublarii si triplarii profitului se dovedesc acum paguboase pentru cei care nu au stiut unde sa se opreasca. Exista insa o portita in domeniul financiar care este blocat acum: tranzactiile "sale & lease back"

Prin acest tip de leasing se intelege operatiunea prin care o companie vinde un bun unei societati de leasing cu scopul de a-l lua imediat in leasing. Astfel compania de leasing devine propietar al bunului, banii intra in contul vanzatorului care este si utilizator al contractului de leasing si va deveni propietar din nou la sfarsitul perioadei contractate.

Tranzactiile de tip sale and lease back s-au dezvoltat rapid. Ca proportie din piata totala, vanzarile si inchirierile ulterioare ale aceluiasi spatiu din domeniul corporatist au atins 21,3% din totalul activitatilor investitionale din prima jumatate a lui 2008.

In ciuda scaderii preturilor, aceste tranzactii sunt considerate atragatoare ca propuneri de investitii. Contractele de inchiriere au o perioada contractuala mai lunga, oferind acestui tip de investitie o performanta mai stabila, similara cu cea a obligatiunilor. Corporatiile recurg la tranzactiile sale and lease back mai ales ca urmare a presiunii din ce in ce mai mari de ridicare a valorii capitalului. Pe piata din Romania nu s-au practicat foarte mult deoarece finantarea se obtinea destul de facil.

In conditiile actuale, sale&lease back devine o optiune serioasa pentru dezvoltatorii cu credibilitate in piata, care au know-how si proprietati situate in locatii bune. Sale&lease back le poate asigura lichiditatile de care au nevoie.

Este mai usor sa accesezi un leasing decat un credit bancar. In situatia in care sursele de finantare de pe piata in acest moment nu exista iar in viitor ar putea sa devina din ce in ce mai putine, leasingul e una din industriile care are o anumita lichiditate si-a pastrat-o si va deveni un vehicul de preferinta pentru companiile care doresc sa-si finanteze o investitie in echipamente. Pe langa leasingul financiar si leasingul operational, exista si lease back, care a inceput sa capete si in Romania popularitate si clientii inteleg cum functioneaza sau sunt pe cale sa o faca, fortati de imprejurari.

Cel mai frecvent profita de avantajele "lease back"-ului societatile cu probleme de lichiditati, astfel incat obiectul in sine sa ramana in posesia lor. De aceea societatile de leasing trebuie sa aiba in atentie lichiditatile si situatia financiara a utilizatorului pe termen lung.

Lease-back se practica nu numai in cazul in care utilizatorul are probleme de lichiditati, ci si ca o alternativa a creditului bancar, utilizatorul beneficiind de facilitatile fiscale si de o flexibilitate mai mare din partea societatilor de leasing fata de banci.

In cazul companiilor de leasing, raspunsul la intrebarea <<De ce lease back nu e un instrument folosit frecvent?>>, este lipsa de popularizare a produsului, valoarea mare necesara pentru a se justifica operatiunea si costurile mari in comparatie cu un credit. «Lease back»-ul presupune o estimare exacta a valorii de piata, o estimare a valorii reziduale si o asumare a valorii reziduale la sfarsitul perioadei de leasing.

Odata cu dezvoltarea si maturizarea pietei second hand, firmele de leasing au la dispozitie instrumente de estimare si revalorificare eficiente si sigure. Astfel, deschiderea acestora catre metodele alternative, cum ar fi lease back, va fi mai mare. La ora actuala leasing-ul care, printre altele, prevede termenul de lease back, va clarifica lucrurile si va da mai mult curaj si furnizorilor si beneficiarilor sa recurga la acest instrument de finantare. Operatiunea de lease back este partial reglementata in momentul de fata, dar este restransa la persoanele juridice si echipamente industriale sau imobile.

Companiile de leasing fac lease back si pentru alte mijloace decit echipamentele industriale, deoarece actuala lege, desi nu are reglementari speciale, nici nu interzice aceste operatiuni. In mod sigur, reglementarea acestui produs, precum si maturizarea pietei de vehicule/echipamente second-hand, aparitia unor canale sigure de valorificare, vor contribui la dezvoltarea «lease back-ului».

Simplificand lucrurile, raspandirea lease back-ului drept mijloc de finantare alternativ (si datorita imbunatatirii legislative) poate aduce o gura de oxigen companiilor in fata carora usile bancilor s-au inchis, pe fondul supraindatorarii.

Practic, sediul firmei, utilajele sau parcul de masini devin o sursa de finantare importanta la care putini manageri se gandesc. Tocmai pentru ca e chiar sub ochii lor. In acelasi timp, companiile de leasing pot in acest moment sa preia mare parte din activele clientilor din portofoliul lor. In acest mod au o viziune mult mai larga a modului de dezvoltare ulterior al clientului, si isi acopera si o parte a riscului pe care considera ca il au asupra companiei respective.

BENDIS FINANCIAL
30D Horei st., 2nd District, Bucharest
Tel: 0745-996-911; Fax: 031-805-44-04

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI