Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Macarale Terex Atlas

Puterea Zeilor

12.02.2009
Puterea Zeilor
Daca zeii ar fi folosit echipamente de ridicat montate pe camion la cladirea Olimpului ar fi ales ATLAS. Traditia bratelor de macarale TEREX ATLAS dureaza de mai bine de doua decenii. Sunt recunoscute mondial atat prin traditie, dar si prin know-how-ul de a construi aceste brate putandu-se intitula cu adevarat inventatori. Macaralele TEREX ATLAS sunt prezente in Romania prin Powertek Trailers , dealer autorizat TEREX.


Echipamentele hidraulice de ridicat TEREX ATLAS, parte a grupului TEREX, al treilea producator la nivel mondial, se pot monta pe un autovehicul de doua, trei sau patru punti, dar si pe o semiremorca sau vagon special de cale ferata. Echipamentul destinat autovehiculelor se poate monta in fata dupa cabina sau pe consola din spate a autovehiculului.


Un pachet de dotari standard
Cu peste 60 de modele disponibile, fiecare dintre ele cu minim 4 configuratii posibile TEREX ATLAS ofera o solutie logistica la toate aplicatiile existente: avand capacitati de ridicare, incepand de la 12 kNm pana la 600 kNm si o raza de actiune de pana la 21m ( in varianta telescopica ), respectiv 27 m in varianta cu Fly-Jib, posibilitatea de adaptare a diferitelor atasamente hidraulice (troliu de cablu, fly-jib, graifere pentru constructii si graifere pentru marfuri palitizate).

Echipamentele hidraulice de ridicat sarcini TEREX ATLAS dispun in configuratia standard de urmatoarele functii care asigura o siguranta maxima in functionare.

1. Sistem dublu link la toate modelele: elemente de legatura mecanica intre coloana si bratul principal, cat si intre bratul principal si bratul articulat ce mentin constant momentul de ridicare al echipamentului indiferent de inaltimea de lucru.
2. Sistem electronic de protectie la suprasarcina: rol care este indeplinit de ATLAS Crane Management. ACM Monitorizeaza in timp real toate functiile echipamentului pentru a preveni depasirea capacitatii portante prin avertizare acustica si luminoasa. De asemenea acest sistem inregistreaza toata activitatea echipamentului pentru o mentenanta corecta si implicit o valoare de revanzare ridicata.
3. Avertizare sonora impotriva demararii cu bratul principal nepliat. Securitatea clientilor este un aspect important pentru ATLAS, fiind primul producator ce introduce aceasta optiune in pachetul standard.
4. Functia "LM+": pentru a duce la bun sfarsit orice activitate echipamentele ATLAS isi pot mari capacitatea portanta cu 15% ( prin apasarea unui buton sau mod automatic in functie de model) prin reducerea vitezei de lucru, conditia necesara pentru a nu periclita activitatea desfasurata.


Repere istorice Terex Atlas
- 1919: Hinrich Weyhausen fondeaza compania cu acelasi nume, Hinrich Weyhausen KG, ce comercializa produse agricole.
- 1921: inceperea proiectarii si producerii de masini agricole.
- 1936: Compania preia numele ATLAS ce devine astfel sinonim al inovatiei si calitatii.
- 1945: primul model patentat de macara hidraulica, cu aplicatie agricola, este inceputul unei noi epoci-nu doar pentru Atlas.
- 2002: Compania este preluata de Terex Group si devine Terex Atlas

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI