Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 36

Grupul trece la Next Level

05.03.2009
Grupul trece la Next Level

Cinci ani de Powertek Group. Cinci ani de echipamente performante, demonstratii de putere, concepte inedite, dar in primul rand si inainte de toate de dezvoltare spectaculoasa.

In numai cinci ani, cei cinci asociati Powertek au reusit sa dezvolte o structura puternica, astfel incat grupul Powertek este compus astazi din sapte firme ce activeaza in Romania, Republica Moldova si Bulgaria, distribuie o gama completa de echipamente pentru constructii, transport si industrie forestiera si a atins o cifra anuala de afaceri de 50 de milioane de euro.

Dupa o evolutie spectaculoasa pe piata de gen din Romania - comercializare si inchiriere de echipamente, productie de bene si semiremorci precum si propria companie de intermediere financiara a achizitiilor - anul 2008 a insemnat pentru Powertek extinderea in afara granitelor tarii prin deschiderea reprezentantelor in Republica Moldova si in Bulgaria. De asemenea grupul se extinde si in tara prin sucursale si showroom-uri regionale in Timisoara si Cluj, la care se vor adauga in scurt timp Iasi si Constanta. Powertek a obtinut in 2008 realizari si pe alte planuri, precum obtinerea acreditarii ISO 9001:2001, implementarea unei solutii informatice de gestiune a intreprinderii bazata pe Oracle Applications, si dezvoltarea spatiilor si a tehnologiei de productie proprie din cadrul fabricii de la Moreni (Dambovita).

 

Tentatia Powertek
Powertek este un grup non-conformist care impune tendinte. Timp de 5 ani de zile clientii sai au luat contact cu utilajele Powertek, si au descoperit ce inseamna puterea, dar si tentatia Powertek. Imagine the power… the temptation…

ªi apropo de tentatie, Powertek Group a hotarat sa-si serbeze aniversarea de cinci ani in parteneriat cu revista Playboy. Astfel, showroomul Powertek situat pe autostrada Bucuresti-Pitesti km. 23, a devenit spatiul de joaca al playmate-ului exotic Aminata, ce a incercat pe pielea ei- la propriu- utilajele Powertek. Pozele le puteti vedea in posterul din revista noastra si in ultimul numar al revistei Playboy. "Anul acesta implinim 5 ani. Avand in vedere ca in acesti ani am crescut cat altii in zece, putem spune ca acum ne serbam majoratul. Ne-am dezvoltat spectaculos si acum suntem un grup matur. Am simtit nevoia sa ne serbam majoratul asa cum se cuvine… cu multa tentatie Powertek!", a declarat Andrei Necula, directorul general Powertek Company. Majoratul Powetek Group inseamna ca grupul si-a atins maturitatea si ca acum va trece la o alta etapa de dezvoltare.


NEXT LEVEL este de altfel conceptul de promovare al grupului Powertek pentru anul 2009, concept ce apare momentan numai in stadiu de teasing in promo-urile grupului. "Conceptul de Next Level a aparut firesc. Cu totii am simtit ca am atins un prag superior, ca am incheiat un proces de dezvoltare, si ca trebuie sa mergem mai departe. ªi mai departe. Sa trecem la nivelul urmator de dezvoltare si de performanta, sa trecem la Next Level. Este adevarat ca si pietele din Romania, Bulgaria si Moldova pe care activam se confrunta cu criza financiara, insa Powertek Group este o companie cu planuri pe termen lung, fondata pe valori puternice- echipamente de calitate foarte inalta, profesionalism, respect fata de clienti si un service profesionist-, astfel incat bugetam o crestere sigura si constanta si pentru 2009 si anii urmatori", adauga Andrei Necula.

Trecerea la nivelul urmator va insemna deci pentru Powertek Group consolidarea si cresterea constanta, pe baza valorilor care l-au consacrat. Ceea ce ne aminteste de sloganul lor de anul trecut, "Looking back, moving forward"- pe baza experientei acumulate in cinci ani de existenta si a unor valori absolute, grupul merge inainte. La Nivelul Urmator. Next Level.

 

The strength of many
The power of one!
Powertek Company este compania cu care grupul si-a inceput activitatea cu echipamente de constructii, este dealerul Terex in Romania si reprezinta toate diviziile acestuia. Terex este un full-liner (numarul 3 mondial) oferind echipamente pentru orice aplicatie din domeniul constructii industriale si civile, minierit, reciclare: Terex Construction (buldoexcavatoare, excavatoare, incarcatoare, camioane, gredere, compactoare de sol), Terex Cranes (macarale turn si autoridicatoare, macarale tot teren, macarale teren accidentat), Terex Materials Processing (concasoare, statii de sortare si spalare agregate, reciclare) si Terex Aerials (platforme pentru lucrul la inaltime, telehandlere).

A urmat Powertek Trailers, distribuitorul exclusiv al brandurilor: Lintec- statii de asfalt; Texnokat- statii de beton; Sermac- pompe de beton; Baryval - betoniere; Marrel- bene basculabile; Benalu- semiremorci din aluminiu; Terex Atlas- brate de macara; Floor- platforme transport busteni; Alucar - remorci pentru busteni; Cometto- trailere pentru transporturi agabaritice; Logset - echipamente pentru transport si recoltare busteni.

Activitatea Powertek a continuat in mod firesc cu propria companie de productie, prin infiintarea Powertek Industry (Moreni) ce produce bene sub licenta Marrel. Din 2008 compania este agrementata ISCIR si RAR pentru montaj macarale si suprastructuri pe camioane.

Activitatea de inchiriere a echipamentelor a fost preluata de Powertek Investments.
Companiile grupului sunt sustinute de Vision Financial Brokerage Company, prima firma din cadrul grupului, o societate de intermediere financiara, ce ofera clientilor solutii personalizate, optime, pentru achizitia de echipamente.

In 2008, Powertek Group a inceput extinderea peste hotare. Printr-un partener local, grupul a inceput distributia pe piata din Republica Moldova a utilajelor reprezentate de Powertek Company si Powertek Trailers. A urmat infiintarea Powertek Bulgaria, ce a fost imaginata ca o insula, o oaza in marea de beton, in care utilajele-sirena te ademenesc ca un miraj.

Un alt punct major de interes al grupului este divizia de service in care se investeste constant si care numara peste 30 de unitati mobile pentru interventii rapide in orice zona din tara. Printre obiectivele Powertek se afla si implicarea in proiecte legate de problemele si de proiectele urbane moderne- ecologia, ajutarea persoanelor cu probleme, sustinerea formelor de arta si a sporturilor moderne.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI