Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Intermat 2009

JCB 8065 - noi standarde de performanta pentru gama medie de sase tone

05.03.2009
Cornelia Rotaru
JCB 8065 - noi standarde de performanta pentru gama medie de sase tone

JCB lanseaza la Paris cel mai recent model de midi-excavator de sase tone - noul 8065 RTS cu gabarit redus. Acesta va fi prezentat in cadrul expozitiei Intermat 2009 cu scopul de a fi oferit cumparatorilor si celor care vor sa inchirieze un utilaj considerat mai sigur si mai versatil decat alte modele mai vechi.

Noul model 8065 inlocuieste modelul 8060 si devine astfel cel mai productiv echipament din gama de sase tone creat vreodata. In general, midi-excavatoarelele JCB sunt renumite pentru performantele lor, pentru stabilitate, service si versatilitate. Noul model 8065 a fost construit in conformitate cu aceleasi caracteristici definitorii pentru toate echipamentele JCB si totodata, utilajul prezinta un design nou pentru cabina care confera operatorului un nivel unic al confortului si vizibilitatii.

Motorizarea pentru 8065 este asigurata de catre noul model Isuzu Turbo, acesta acoperind toate cerintele normelor de poluare Tier III, si dezvoltand o putere de 73 CP. Mai mult, modelul 8065, spre deosebire de modelul 8060, prezinta o reducere a gabaritului cu 117 mm, ceea ce determina o productivitate sporita a echipamentului in momentul in care opereaza in spatii inguste. Acest lucru este posibil datorita faptului ca acum se poate roti fara a necesita o atentie sporita din partea operatorului in orice spatiu unde poate patrunde.

Noul excavator este dotat cu o cupa heavy duty care ofera o forta mai mare de sapare. Cu o adancime maxima de sapare de 4.350 mm si o inaltime de descarcare de 4.271 mm se poate spune cu usurinta ca midi-excavatorul 8065 JCB este lider de clasa in ceea ce priveste capacitatea de sapare. Designul cupei realizata dintr-o singura piesa reduce considerabil numarul punctelor sudate si sporeste durabilitatea acesteia. De asemenea, furtunurile hidraulice ce alimenteaza circuitul hidraulic dedicat miscarilor de sapare/incarcare ale cupei sunt acum extrem de accesibile, datorita amplasarii pe brat pentru a fi protejate de eventualele avarii.

Modelul 8065 incorporeaza o structura a sasiului care include o imbunatatire la nivelul lantului cinematic ce transmite miscarea de la motor. Cu o capacitate deosebita de sapare, performante excelente de rotire si intoarcere si viteze de deplasare de 2,9 sau 5,3 km/h echipamentul JCB se poate lauda cu o mobilitate de invidiat si cu o forta de tractiune de 77 kN. Combinand niveluri de confort si stil imprumutate parca din industria automobilelor, cu noi caracteristici in ceea ce priveste proiectarea utilajului si tehnologiile utilizate, modelul JCB 8065 stabileste, conform producatorilor sai, noi standarde pentru midi-excavatoare si design-ul cabinelor. Cele doua variante constructive, cu cabina inchisa sau deschisa, au postul de lucru al operatorului izolat de sistemul de rotire al utilajului, o solutie constructiva ce reduce nivelul de zgomot si vibratii. Cabina include de asemenea un scaun confortabil cu spatar inalt si dispozitive de control usor de utilizat, a caror pozitie se poate ajusta in functie de necesitatile operatorului, totul pentru a oferi o pozitie confortabila si eficienta de lucru si confort pe tot parcursul unei zile de munca. Aerul conditionat este disponibil in dotarile optionale.

Dispozitivul de comanda electronic ce are inserata functia automata de intrare in stand-by are implicatii directe asupra consumului redus de combustibil, in timp ce sistemul hidraulic de detectare a greutatii garanteaza o utilizare eficienta si sigura a tuturor functiilor.

Toate punctele de service sunt usor de accesat pentru verificari zilnice sau periodice. Realizarea service-ului se face de acum mult mai usor datorita pozitionarii longitudinale a motorului iar intervalele de service au fost stabilite pentru 500 de ore. Pentru a maximiza potentialul de castig al echipamentului, modelul 8065 este compatibil cu toate modelele de cupe JCB 3CX si cu o gama vasta de accesorii JCB.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI