Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Sisteme de rulare

Berco - conduce afacerea

12.03.2009
Dan Vasile
Berco - conduce afacerea
Cu o experienta de aproape 90 de ani, timp in care au fost realizate nenumarate studii si cercetari in domeniul sistemelor de rulare, producatorul mondial Berco ofera in prezent produse a caror calitate este recunoscuta pe patru continente. Mai mult decat atat, Berco este, din punctul de vedere al volumului de productie, cel mai mare fabricant de sisteme de rulare, niciuna dintre marcile importante nelipsind din portofoliul sau: Komatsu, Liebherr, Terex, Wirtgen, VÖGELE, Volvo, Case, New Holland.

Daca un utilaj destinat saparii sau incarcarii materialelor de constructii este judecat in general dupa productivitatea si rezistenta sa, pentru a numi numai factorii principali, dupa achizitionarea sa trenul de rulare devine un element cheie, orice defectiune a acestuia necesitand oprirea intregii masini. Desi sistemele de rulare pe senile sunt considerate ca fiind extrem de robuste in principiu, putini dintre utilizatori cunosc si principalele cauze ce pot duce la defectarea lor. De fapt, atunci cand un astfel de sistem incepe sa se strice, exista sansa ca problemele sa se tina lant. Explicatia este simpla: calitatea materialelor utilizate in realizarea lui este esentiala, precum si tehnologiile de productie a elementelor aflate in contact direct, precum rolele sau roata motoare.

Orice rabat de la calitate duce la probleme care nu pot fi rezolvate numai prin inlocuirea pieselor defecte. Din acest motiv, calitatea este elementul esential care asigura obtinerea unei productivitati maxime din partea utilajului, iar producatorul italian a investit in acest sens foarte mult in realizarea unor sisteme de sustinere de inalta calitate. Berco foloseste otel de cea mai inalta calitate precum si alte caracteristici care contribuie la sporirea performantelor si la obtinerea unei durate extinse de viata. Incepand cu 1920 Berco a continuat sa aduca inovatii si imbunatatiri sistemelor de rulare produse, materialele de inalta calitate si procesele de productie atent organizate, garantand fiabilitatea, durabilitatea si un grad scazut de uzura.

Astfel, o durata de viata mai lunga si un nivel controlabil al uzurii determina o performanta maxima a sasiului la cele mai reduse costuri operationale pentru utilizator. Ce deosebeste producatorul italian de alte firme similare din lume? In primul rand faptul ca Berco detine controlul total asupra fiecarei etape de productie, pornind de la design, materiile prime utilizate, tratamentele termice la care sunt supuse piesele de mare uzura si nu in ultimul rand, procesul de productie. In al doilea rand, sistemele de rulare au componente de uzura cu durate de utilizare minime cunoscute dinainte, ceea ce permite o gestionare foarte buna a cheltuielilor din partea utilizatorului.


Role de ghidaj
Rolele de ghidaj Berco sunt proiectate pentru un ciclu de utilizare indelungat si pentru costuri operationale reduse. Prin procesele de turnare cu temperaturi de racire controlate, acestea sunt mai robuste, datorita structurii interne a otelului si a rezistentei deosebite la deformare.

Etanseitatea pieselor in miscare de rotatie asigura o lubrifiere optima pe toata durata de viata, iar costurile de intretinere si reparatii scad semnificativ. Berco produce mai mult de 1.500 de variante de role de ghidaj adaptate oricarui tip de senila si oricarei aplicatii.

Pentru mediile de lucru cu temperaturi foarte scazute Berco a realizat role de ghidaj care rezista la -50 grade Celsius.

Din punct de vedere tehnologic, departamentul insarcinat cu designul si producerea rolelor de ghidaj Berco are o capacitate de peste 40.000 tone de produse finite anual, pe baza acestora obtinandu-se mai mult de 1.000.000 de role pe an. De la depozitul central de materii prime barele de otel sunt supuse unor procese speciale destinate cresterii rezistentei la uzura. Astfel, ele sunt introduse fie in statia de prelucrare a suprafetelor prin curenti de inductie de inalta frecventa, fie sunt supuse unui proces mecanic de forjare. Tratamentul termic si prelucrarea metalica completeaza procesul de productie al acestor componente. Considerand Romania o piata cu potential ridicat pentru produsele Berco, reprezentantii acestei firme au luat in calcul o extindere a activitatii si aici, astfel ca din aprilie 2008 compania este direct prezenta pe piata romaneasca prin intermediul companiei AROX Equipment, parte a holdingului ABROMAX GROUP. Astfel a fost facilitat accesul clientilor romani la produsele Berco, importate pana atunci prin intermediul reprezentantelor din tarile vecine. Arox Equipment detine, de asemenea, stocuri importante de sisteme si accesorii, precum lanturi de senile, role, role de intindere, roti dintate motrice, papuci de senile, etc.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI