Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini de ridicat

Comansa crede in viitor

12.03.2009
Gheorghe Apostol
Comansa crede in viitor
Comansa ofera una dintre cele mai variate game de macarale "FLAT TOP" din lume. Clientii din cinci continente au cumparat peste 12.000 de macarale in aproape 40 de ani. Aici s-a nascut si conceptul de "FLAT TOP", aceste macarale fiind primele macarale din lume fara turn de varf, si au fost produse de LINDEN-ALIMAK in Elvetia in 1977. Dar tehnologia "FLAT TOP" nu a mai evoluat pana cand COMANSA a adoptat aceasta constructie a turnului macaralei care a devenit universala la inceputul anilor 90.

In Romania Comansa a venit acum doi ani de zile, fiind reprezentata de catre Terra Romania Utilaje de Constructii. Domnul Cristian Constantinescu, Product Manager in cadrul Terra ne-a declarat ca alegerea reprezentantei nu a fost in acest caz intamplatoare, Comansa dorind un partener solid cu o retea nationala si care sa sustina o dezvoltare pe toate planurile in acest tip de afacere. Si rezultatele nu s-au lasat asteptate, vanzarile de echipamente de constructii, in special macarale turn mergand bine in ultimul an: "am investit foarte mult in personal si vanzarile au venit ca un raspuns la eforturile noastre. Nu poti avea rezultate in vanzari fara un suport tehnic adecvat care sa vina nu numai cu un echipament, ci si cu o solutie."

Traditia, dar si noile proiecte din infrastructura obliga producatorii mari de echipamente de ridicat din intreaga lume sa investeasca in dezvoltarea de noi echipamente si tehnologii. In acest sens, Comansa a dezvoltat 6 noi modele cu sarcina maxima intre 5 si 8 tone. Toate modele noi sunt echipate cu 2 motoare electrice pentru rotire si au lungimi de brat cuprinse intre 50 si 65 m.

Insa cea mai importanta inovatie a gamei noi de macarale Comansa este structura compacta a partii rotitoare pe care se gasesc acum toate elemente de comanda ale macaralei incepand de la panou de comanda pana la tambur de cablu, mecanisme, limitatori toate in aceeasi zona.

Toate aceste elemente vin din fabrica preinstalate, acest lucru scurtand semnificativ timpul necesar montajului si de aici rezulta costurile mai mici cu inchirierea automacaralei de mare tonaj.

Forma contrabratului a fost de asemenea modificata prin renuntarea la forma zabrelita si adoptarea unui design nou. Acest aspect asigura o mai mare siguranta la montajul contragreutatilor pe contrabrat, dar si prin sistemul de self-locking care blocheaza contragreutatea in lacasul ei. De asemenea, caruciorul de sarcina a fost preluat de la gama 21LC sistem care permite schimbul automat din 2 in 4 fire.

Dar in afara vanzarii propriu-zise, macaralele nu pot fi montate pe santier decat de personal special calificat: " avem o echipa specializata care se ocupa de montajul macaralelor. Oamenii sunt bine pregatiti, cu experienta si autorizati de ISCIR. In plus, oferim piese de schimb originale Comansa, si bineinteles service pentru macaralele vandute. Pentru acei clienti care au proiecte speciale sau echipamentele pe care le detin nu sunt suficiente pentru diferite proiecte, oferim posibilitatea inchirierii. Majoritatea achizitiilor de macarale turn sunt finantate prin leasing si atunci oferim clientilor nostri posibilitatea sa aleaga dintr-o gama larga de parteneri financiari".

Cresterea rapida a numarului de macarale Comansa comercializate in Romania a avut ca rezultat aparitia lor pe mai multe santiere din intreaga tara. Domnul Constantinescu ne-a oferit detalii despre cele mai importante proiecte in care sunt implicate macaralele Comansa: "Avem macarale care au lucrat sau lucreaza la cele mai importante proiecte rezidentiale sau comerciale din Bacau, Iasi, Botosani, Constanta, Timisoara si Bucuresti. Cel mai recent santier in care lucram este Up Ground, unde se gasesc probabil cele mai mari macarale noi din Romania. Este vorba de modelul Comansa 21LC290 cu capacitate maxima de 18 t, brat de 74 m si care ridica 2.700 kg la varful bratului, dotat cu un motor de sarcina de 45 kW. In acest santier, clientul are de construit o cladire pe structura metalica, aspect care a dus la alegerea acestui echipament. Macaraua este dotata cu o cabina complet accesorizata care permite vizualizarea in permanenta a sarcinii din carlig, distanta la care se afla caruciorul, si multe alte informatii care duc la o operare foarte usoara si sigura".

Intalnirea noastra cu domnul Cristian Constantinescu s-a incheiat inevitabil cu o discutie despre criza financiar-bancara, care afecteaza in prezent toate domeniile de activitate din constructii inclusiv dealeri de echipamente de constructii. Din acest punct de vedere, am gasit un interlocutor care gandeste pe termen lung, din punctul de vedere al unei afaceri solide: "probabil ca divizia de macarale turn va fi cea mai afectata de efectele crizei, dar este un moment prielnic de intarire a noastra ca echipa si organizare mai buna pe viitor. Asteptam pe de alta parte sa treaca si sezonul rece care incetineste lucrarile din constructii pentru a putea evalua corect viitorul constructiilor in Romania, pe termen scurt. Pe de alta parte, necesarul de apartamente din Romania este 800.000 de unitati, conform specialistilor din imobiliare, lucru care duce la cel putin 10 ani de activitate sustinuta in acest domeniu". Oricum, conform declaratiilor domniei sale, in aceste vremuri de criza in afara calitatii masinilor si pretul joaca un rol important, iar macaralele Comansa se situeaza "la un nivel mai bun decat la ceilalti jucatori de pe piata".

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI