Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Trimble si Liebherr

Parteneri pentru European Roadshow

12.03.2009
Mariana Patru; Ema Stancu
Parteneri pentru European Roadshow
Imbinand traditia si calitatea germana si experienta de peste 30 de ani in conceperea sistemelor de pozitionare prin satelit, Liebherr si Trimble au pus bazele unui parteneriat solid, iar rezultatele nu au intarziat sa apara de ambele parti

Liebherr European Roadshow este deja o traditie, iar in acest an Trimble va fi partener tehnologic al acestui eveniment, astfel ca toate utilajele folosite vor fi echipate cu sisteme de monitorizare si pozitionare Trimble. Anul acesta Liebherr European Roadshow va incepe la sfarsitul lunii martie, iar timp de doua luni va traversa patru tari: Austria, Republica Ceha, Italia si Ungaria si se va opri in sapte locatii, unde vizitatorii vor avea ocazia sa testeze cele mai noi utilaje ale producatorului german.

Ca parte a colaborarii dintre cei doi producatori, in cadrul programului Trimble Ready, Trimble va realiza demonstratii ale celor mai noi sisteme de pozitionare si control utilizand buldozere si excavatoare Liebherr. De altfel Trimble a lucrat impreuna cu Liebherr pentru a reduce timpul necesar pentru instalarea sistemelor. Astazi optiunea Trimble Ready disponibila pentru utilajele Liebherr are incluse din fabricatie console si cabluri pentru componente. Acestea simplifica instalarea si permit constructorilor sa transfere foarte usor sistemul de la un echipament la altul.

Optiunea Trimble Ready este deja utilizata pentru utilajele Liebherr PR714, PR724 si PR734. Vizitatorii caravanei Liebherr vor putea vedea o larga varietate de configuratii ale sistemelor Trimble montate pe buldozerele Liebherr, de la convetionalul sistem laser Trimble GCS400, la modelul dual GPS Trimble GCS900 si pana la mult mai precisul model 3D GCS900 dotat cu UTS(Universal Total Station).

Modelul Trimble GCS400 este un sistem dual de control care ghideaza atat ridicarea lamei cat si inclinatia acesteia prin conectarea la sistem a doi receptori laser LR410 sau doar unul singur si un senzor AS400 pentru panta. Prin controlul ambelor functii, modelul GCS400 permite operatorului un control mai bun al materialului, in special pe santierele foarte mari, cum ar fi cele pentru intretinerea drumurilor si cele din constructii, terenurile de sport, diguri de aparare sau santuri de-a lungul drumurilor.


Sistemele Trimble GCS900 permit operatorilor sa obtina pozitionarea corecta intr-un timp mai scurt. Sistemele ofera informatii in timp real pentru monitorizarea zonelor ce trebuie evitate si colecteaza date in timp ce utilajul niveleaza suprafata respectiva. In acest fel operatorii obtin un control mult mai bun, utilajele devin mai sigure si reusesc sa vada mult mai precis locul unde este mutat materialul pe santier.

In cazul versiunii Dual GPS informatiile sunt colectate de receptorii GPS pozitionati pe cei doi piloni din fata lamei si ulterior sunt transmise sistemului de la bordul utilajului Trimble CB430 Control Box, care determina pozitia capetelor lamei si le compara cu designul planificat.

Trimble GCS900 Grade Control System UTS (unique total station) ofera operatorului posibilitatea sa pozitioneze utilajul cu o acuratete milimetrica din mai putine miscari. Aceasta este configuratia ideala pentru constructiile de drumuri sau autostrazi, pentru constructii de aeroporturi, pentru nivelari fine atunci cand se toarna betonul sau pentru pavaje si pentru santiere care necesita maximum de acuratete.

Prin mentinerea unor deviatii minime, sistemul GCS900 poate contribui la o calitate ridicata a serviciilor pe care clientul le poate oferi.

In plus, Trimble GCS900 Grade Control System va fi instalat si pe un excavator Liebherr A904C. Acest sistem pentru excavatoare este solutia optima pentru aplicatii de mutare masiva de pamant precum operatiuni de demolare, constructia de pante, proiecte noi de infrastructura, depozite de deseuri. Cu sistemul GCS900 informatiile de proiectare si indicatiile in direct de taiere/umplere sunt afisate in cabina astfel ca excavarile se pot desfasura in siguranta chiar si pe timp de noapte.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI