Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Excavatoarele Case

Performante superioare si un nivel scazut de emisii

12.03.2009
Mariana Patru
Performante superioare si un nivel scazut de emisii
Case Construction Equipment este unul dintre liderii mondiali in productia de excavatoare, fiind totodata si fabricantul primului excavator hidraulic din lume, in anul 1951. Aprecierea obtinuta la nivel mondial de catre producatorul american se datoreaza atentiei constante acordate noilor tehnologii, inovatiilor si a preocuparii pentru imbunatatirea performantelor utilajelor.
Inceputul anului 2009 a adus pentru Case o schimbare importanta in gama de excavatoare pe senile, popularele modele CX350 si CX460 fiind inlocuite de noile CX370B si CX470B, care ofera performante mai bune, o productivitate crescuta, un consum mai mic de combustibil si o reducere vizibila a nivelului de emisii poluante.

Trebuie spus ca intreaga gama Case de excavatoare pe senile cuprinde 17 modele de la compactul CX75SR pana la puternicul CX800B.

Noul CX370B are o greutate operationala de 36,2 tone, in timp ce mai marele CX470B atinge valoarea de 48,3 tone. Ambele utilaje ofera performante de sapare remarcabile, motoarele cu sase cilindri Isuzu dovedindu-se extrem de puternice. Motoarele modelelor CX370B si CX470B corespund reglementarilor in vigoare 97/69/EC3A, privind emisiile poluante, fiind echipate cu sistem de injectie de inalta presiune cu common rail, sistem de racire prin recirculare a gazelor arse si un filtru de iesire pentru acestea EGR.

Modelul CX370B dezvolta o putere de 275 CP, iar CX470 ofera 367 CP, ambele motoare oferind un cuplu maxim la un nivel de turatie mic, contribuind in acest fel la reducerea consumurilor si a emisiilor poluante evacuate in atmosfera.

Pompa hidraulica cu debit variabil si sistemul de management avansat al consumului de carburant confera operatorului un control total asupra utilajului, pentru a adapta masina aplicatiilor individuale. Puterea si viteza sunt perfect corelate, in timp ce momentul de torsiune imbunatatit si crestere vitezei de rotatie au ca rezultat reducerea ciclurilor de lucru si cresterea productivitatii.

Cabinele excavatoarelor pe senile din gama B sunt mult mai sigure si mai puternice decat celelalte, cu toate ca montantii sunt mai subtiri si permit cresterea zonei vitrate cu 60% si deci o vedere panoramica. O singura fereastra pe partea din dreapta operatorului confera o vizibilitate total asupra senilei. Nivelul de zgomot in cabina a fost redus la 75dB(A) datorita izolatiei fonice a cabinei, a structurilor din otel mai puternice si a motorului mai silentios. Nivelul de vibratii a fost si el redus, ajungand sub valoarea de 0,5 m/s2, reducand oboseala operatorului si crescand productivitatea pe parcursul zilei de munca. CX370B si CX470B continua traditia designului robust si a integritatii structurale durabile, pentru o rezistenta mai mare in timp si fiabilitate crescuta a utilajelor. Componentele robuste ale sasiului ofera o stabilitate mai buna pentru operatiunile de incarcare si ridicare.

Sistemul ESM (sistemul de intretinere extinsa) face parte din dotarea standard la toate masinile din seria B, asigurand intervale mai mari de gresare (la 1.000 de ore) pentru toate bolturile bratului si ale cupei, mai putin pentru dintii cupei, pentru care gresarea trebuie realizata la un interval de 250 de ore. Iar schimbarea uleiului hidraulic se face o data la 5.000 ore de functionare. Elemente de fixare antifrictiune amplasate la capetele bratului excavatorului cresc durabilitatea si reduc costurile de operare.


Case in topul preferintelor specialistilor
Ca o recunoastere a renumelui si aprecierii de care brandul Case se bucura in intreaga lume, cinci dintre gamele de produse ale producatorului american: incarcatoare, buldoexcavatoare, mini-incarcatoare multifunctionale, buldozere pe senile si telehandlere au primit distinctii din partea unor publicatii de prestigiu din industria constructiilor. In Top 100 cele mai noi produse, realizat de revista Construction Equipment in 2008 se afla si incarcatorul frontal Case 1221E, buldozerul pe senile 1650L si gama de telehadlere TX. Buldo-excavatorul Case 580M Seria 2, mini-incarcatorul frontal 440 seria 2, precum si buldozerul pe senile 850K XLT/WT/LGP seria 2 au fost nominalizate la premiile "Contractor's Choice" acordate de publicatia americana Roads & Bridges.

Top 100 Produse realizat de revista Construction Equipment a fost creat special pentru a atrage atentia asupra celor mai importante produse nou-aparute pe piata in fiecare an, pentru a-si arata aprecierea fata de acei producatori care investesc in cercetare si dezvoltare. In procesul de jurizare, editorii Construction Equipment au ales produsele Case din 700 de modele si marci de utilaje.

In cazul "Contractor's Choice", revista Roads & Bridges a invitat antreprenori de pe tot cuprinsul Statelor Unite ale Americii sa voteze cele mai performante si productive produse de pe santiere pentru anul 2008. Membrii juriului, format din experti in domeniu au analizat utilajele, au convenit asupra modelelor care urmau sa intre in competitie si 20.000 de constructori si-au putut exprima voturile.

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI