Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Caterpillar

Solutii eficiente pentru spatii mici

12.03.2009
Solutii eficiente pentru spatii mici

Evolutia tehnologica a utilajelor pentru constructii este permanenta; cumparatorii doresc din ce in ce mai mult, iar in momentul in care este marita flota de utilaje sau schimbata datorita vechimii, acestia se asteapta ca noile modele achizitionate sa corespunda unor standarde mai inalte de calitate, de productivitate sau de confort pentru operator.

Caterpillar dovedeste o capacitate mare de adaptare la cerintele pietei, de la utilaje de mare tonaj pana la cele mai usoare. Astfel, pe baza studiilor proprii, dar si a cerintelor clientilor, ofera in prezent trei modele de miniexcavatoare cu masa operationala mai mica de 3 tone. De ce trei modele? In primul rand, datorita multitudinii de aplicatii la care aceste utilaje trebuie sa faca fata, de la cele utilitare, care de multe ori ofera conditii de lucru in spatii inguste sau acoperite, pana la aplicatii din agricultura. Numarul mare de unelte de lucru ce pot fi montate, fiecare dintre ele introducand in sasiu solicitari dinamice de tipuri diferite reprezinta o alta provocare acceptata de catre Caterpillar. Astfel, noile miniexcavatoare ofera o baza de sprijin solida, ce poate fi marita dupa necesitate dar si cabine mai spatioase, absolut necesare pentru un operator pentru care, de multe ori, mediul de lucru exterior poate constitui un factor de stres, la fel ca si operatiile curente de intretinere. In acest ultim caz, se poate remarca usa de acces spre motor, sistemele de filtrare si sistemul hidraulic, care au fost reproiectate pentru a oferi un spatiu de interventie mult mai mare, operatorul putand interveni direct, fara scara sau alte elemente de acces auxiliare.

La baza proiectarii celor trei modele de miniexcavatoare cu masa operationala mai mica de 3 tone au stat, pe langa studiile specialistior proprii, sugestiile primite de la clienti din toata lumea, rezultatele concretizandu-se in obtinerea unor utilaje performante si adaptate la toate aplicatiile specifice ale acestora.

Sasiurile sunt solide si puternice, pentru a rezista in cele mai solicitante aplicatii. Stabilitatea a fost imbunatatita fata de seria anterioara, prin introducerea unor trenuri de rulare mai lungi. In plus, modelul 301.8C are prevazuta in dotarea standard posibilitatea de extindere a latimii trenului de rulare, cu rezultate mult imbunatatite in ceea ce priveste stabilitatea. Doua tipuri de balansiere de excavare, cu lungimi diferite, sunt disponibile pentru a asigura adaptabilitatea utilajelor la diferite aplicatii. In general, optiunea bratului lung asigura adancimi de sapare si raze de actiune mai mari cu pana la 10%.

Sistemul hidraulic cu pompa hidraulica cu piston si debit variabil asigura forte mai mari de sapare, un raspuns fin al sistemului hidraulic si operarea mai multor comenzi in aplicatii dificile. De asemenea, consumul de combustibil este redus, datorita functiei de detectare a sarcinii, care permite adaptarea debitului de ulei hidraulic in functie de nivelul solicitarii.

Liniile hidraulice sunt pozitionate deasupra structurii bratului si sunt protejate suplimentar cu o placa de otel, evitindu-se astfel avarierea acestora in urma unor contacte cu diferite obstacole.

Lama frontala este construita din otel carbon rezistent la abraziune, pentru performante ridicate si durata lunga de viata. Functia de flotatie a lamei frontale este in dotarea standard si asigura o eficienta crescuta a operatiilor de nivelare si umplere. Cilindrul de actionare al lamei are o protectie metalica pentru o durata lunga de viata.

Postul de lucru a fost imbunatatit considerabil, asigurandu-i operatorului confortul necesar pentru a ramane odihnit si productiv pe toata durata schimbului de lucru.

Cabina este spatioasa si confortabila si asigura o vizibilitate excelenta asupra zonei de lucru. Dotarile standard includ scaun cu suspensie, cotiere reglabile, preechipare radio la 12V si suport pentru telefonul mobil. Sistemul de incalzire/degivrare este in dotarea standard, pe modelul 302.5C fiind disponibil, optional, si un sistem de aer conditionat. Circulatia aerului in cabina a fost imbunatatita prin plasarea mai multor prize de aer suplimentare.

Joystick-urile hidraulice asigura un control precis asupra utilajului. Comenzile liniei hidraulice auxiliare si a functiei de rotire a bratului sunt de asemenea integrate in joystick-uri.Tabloul de bord este amplasat in campul vizual al operatorului, oferindu-i acestuia acces usor la informatiile importante precum nivelul carburantului, temperatura apei, intervalul de service, avertizarile in caz de avarie, etc.

La proiectarea celor trei modele s-a avut in vedere si posibilitatea realizarii unui service rapid si usor, pentru cresterea disponibilitatii utilajului. Astfel, o usa larga, situata in partea din spate a utilajului, asigura accesul usor la motor si la principalele componente si puncte de service. Intervalul de schimb al uleiului de motor si al filtrelor este de 500 de ore, pentru reducerea costurilor operationale si a timpului de indisponibilitate a utilajului. Versatilitatea celor trei modele de miniexcavatoare este asigurata de multitudinea de unelte de lucru cu care pot fi echipate.

O gama de cupe cu latimi cuprinse intre 230 mm-700 mm sunt adaptate pentru toate aplicatiile. Atasamente specializate, precum dispozitivul de inclinare pentru cupa de curatat canale, sunt disponibile ca optiuni.

O gama de ciocane hidraulice si sfredele este disponibila pentru miniexcavatoarele din seria C. Noile ciocane hidraulice sunt prevazute cu un sistem de protectie la socuri, pentru cresterea duratei de viata a componentelor si un confort sporit al operatorului. De retinut este faptul ca toate miniexcavatorele din seria C au in dotarea standard linia hidraulica suplimentara pentru ciocan hidraulic. Un model de cuplor rapid mecanic face ca schimbarea uneltelor de lucru sa fie rapida si usoara.

Dealerul pentru Romania, Bergerat Monnoyeur, asigura consultanta necesara pentru alegerea utilajului potrivit aplicatiei, precum si o gama larga de servicii post vanzare.

Pentru aceasta primavara, dealerul Caterpillar a pregatit o oferta exceptionala pentru clientii sai, oferind gratuit, pentru fiecare miniexcavator cumparat din aceasta gama, o platforma rutiera de transport a acestuia.
Pentru detalii suplimentare despre aceasta oferta, il puteti contacta pe d-l Marius Mihai, tel. 0723 506 703.

AFI isi extinde activitatea
AFI Platforme este o companie germana care din septembrie 2007 vine in intampinarea nevoilor pietei de constructii, instalatii sanitare, electrice si de aer conditionat, constructii de hale civile si industriale, ridicare si intretinere de fatade, panotaj publicitar sau orice alta activitate care trebuie desfasurata la inaltime, cu platforme de ridicare cu nacele si telehandlere. Experienta necesara dobandita deja pe piata europeana si disponibilitatea permanenta fata de nevoile clientilor fac din AFI Platforme un partener de incredere.

Flota existenta este alcatuita din mai multe categorii de platforme de lucru la inaltime.
Platformele tip foarfeca sunt atat electrice cat si diesel, au inaltimea de lucru intre 7,8 m si 18 m, pot avea nacela extensibila in ambele laterale. Exista si versiunea cu cauciucuri care nu lasa urme pe gresie sau parchet, concepute special pentru lucrarile de finisaje interioare, inlocuiri de tubulaturi, intretinere de instalatii electrice si alte operatiuni care se desfasoara in spatii interioare deja finisate anterior. Boom-urile sunt telescopice sau articulate, diesel, 4x4 si au o inaltime de lucru cuprinsa intre 12 m si 26 m. Sunt perfecte pentru finisajele exterioare, putand fi folosite chiar si pe suprafete denivelate.

O noua categorie de utilaje din flota Afi Platforme sunt telehandlerele telescopice pentru 14 m (4,2 tone) sau 17 m (4 tone), au disponibile ca accesorii furci, cupa si carlig cu extensie sau fara. Sunt modele de ultima generatie, usor manevrabile, confortabile, sigure si rentabile.

Pentru a fi cat mai aproape de clientii din vestul Romaniei, pentru o acoperire teritoriala cat mai buna si un timp de raspuns cat mai prompt, AFI Platforme SRL a inaugurat in data de 1 martie 2009 o noua sucursala in Timisoara. Noul sediu se afla in Remetea Mare, strada Principala, nr. 520 si va oferi clientilor aceleasi servicii pe care le ofera si sediul din Bucuresti, numai ca de aceasta data mult mai aproape de ei. Astfel au posibilitatea sa inchirieze flota completa AFI si vor beneficia si de o echipa calificata de consilieri. La fel ca in Bucuresti, si in Timisoara exista un serviciu tehnic capabil sa ofere orice tip de serviciu 24 de ore 7 zile pe saptamana.

Puteti vizita sucursala din Timisoara zilnic intre 8:00 si 20:00.

De asemenea specialistii AFI din Timisoara pot fi contactati telefonic la numarul 0256 230 433, prin fax 0256 230 434 sau e-mail info-timisoara@afirent.ro.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI