Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Macarale pe sasiu

EPSOLUTION - solutii EPSILON pentru profesionisti

07.04.2009
Dan Pavel; Mariana Patru
EPSOLUTION - solutii EPSILON pentru profesionisti
Noua generatie de macarale rabatabile Epsilon montate pe sasiu de la Terra Palfinger, ofera o serie de inovatii concepute special pentru a raspunde cerintelor utilizatorilor de astfel de echipamente de ridicat. Noile solutii asigura mai multa siguranta in exploatare, atentia fiind indreptata cu precadere spre sistemul de prindere a bratului extensibil si de transmitere a miscarii de rotatie, dar si spre protejarea eficienta a cilindrilor de telescopare si a furtunurilor hidraulice in timpul lucrului in cazul lovirilor accidentale. Siguranta in exploatare inseamna insa si protejarea eficienta a operatorului in cazul unor manevre dificile sau a lucrului in conditii de mediu ostil.

Epsilon nu reprezinta numai un nume comercial pentru noua generatie de macarale de la Palfinger, menit sa atraga atentia, deriva din numele celor doua solutii constructive propuse de producatorul austriac: EPSCOPE si EPSLINK.

Macaralele Epsilon cu noile optiuni sunt dedicate lucrului in conditii extrem de dificile, fiind utilizate cu precadere in industria forestiera, dar si pentru reciclarea materialelor noile solutii adoptate sunt concepute sa ofere o rezistenta mai mare, dar si o fiabilitate remarcabila in timp.

EPSCOPE reprezinta o solutie brevetata pentru bratul telescopic hidraulic solutie ce confera un maxim de eficienta si usurinta in intretinere - cilindrul de telescopare si furtunurile fiind complet protejate, datorita amplasarii lor integral in interiorul bratului.

Bratul de baza cu doua extensii telescopabile hidraulic are furtunele complet protejate, acestea fiind amplasate integral in interiorul bratului. In plus, sistemul de telescopare este unul mixt, hidraulic si cu lant, ideal pentru utilizarea in conditii de mediu grele si sarcini mari. Cu ajutorul transmisiei mecanice prin lant se pot obtine viteze mari de telescopare, iar sistemul de gresare reduce necesitatea operatiilor de intretinere.

Un avantaj important il reprezinta ghidarea performanta a bratului telescopic, datorita lungimii de telescopare, care permite o portiune mai mare din bratul ce este extins sa ramana in interiorul bratului de baza, eliminandu-se astfel si eventualele oscilatii ce pot aparea pe cele doua planuri in cazul producerii de socuri la ridicarea de pe sol sau depunerea unei greutati mari.

Deoarece lagarele rolelor de ghidare a furtunelor si ale lantului sunt in continua miscare, suportand sarcini statice si mai ales dinamice mari, acestea trebuie sa fie permanent gresate. Operatiunea de gresare presupune in mod normal oprirea din lucru a macaralei, si din acest motiv inginerii de la Palfinger au ales in cadrul solutiei EPSLINK sa utilizeze lagare cu rulmenti cu bile ce nu necesita intretinere.

De asemenea, schimbarea furtunurilor, operatiile de service, sunt acum operatii simple ce necesita doar indepartarea acoperirii de protectie si demontarea suruburilor hexagonale.

EPSLINK, o alta solutie brevetata de catre constructorul din Salzburg aduce imbunatatiri evidente articulatiei ce asigura prinderea bratului. Acesta este un punct extrem de sensibil pentru orice macara, datorita faptului ca prin acest loc se transmite o miscare de rotatie spre organul de lucru, tot aici fiind dispuse si sistemele de transmisie a fluidului hidraulic spre cilindri. Un punct cheie al macaralei, care s-a bucurat de o atentie deosebita!

Aici gasim o solutie brevetata ce acopera combinatia articulatie - rotor, dar si un nou model de articulatie, solid, din otel turnat - cu patru ochiuri de prindere.

EPSLINK reprezinta interfata dintre bratul macaralei si rotor, solutie considerabil superioara articulatiilor obisnuite. Articulatia solida din otel turnat, bucsele din bronz, prezenta a patru ochiuri de prindere, furtunele protejate in interiorul unitatii - toate acestea fac ca jocurile in articulatie sa fie minime, riscul deteriorarii furtunelor sa fie mult redus, intretinerea sa se realizeze usor, iar durata de viata sa fie impresionant de mare.

EPSHOOD reprezinta solutia propusa de catre Palfinger in cadrul EPSOLUTION pentru cresterea gradului de siguranta al operatorului, aceasta constand dintr-o capota rabatabila pneumatic menita sa-l protejeze in cazul unor accidente..

Pentru teritoriul tarii noastre, societatea Terra Palfinger este dealerul exclusiv al macaralelor Palfinger montate pe camioane. Echipa de vanzari puternica, service-uri care acopera solicitarile de pe intreg teritoriul tarii, dar si calitatea macaralelor vandute au adus marca Palfinger Epsilon pe un loc fruntas in preferintele utilizatorilor, din acest motiv si asteptarile de viitor sunt din ce in ce mai mari.

Am stat de vorba cu domnul Marius Ungurianu, sales manager la Terra Palfinger, care a acceptat sa faca o prezentare a pietei romanesti de profil in prezent, vorbind insa si despre asteptarile de viitor.


Masini si Utilaje: In conditiile actuale, putem vorbi de o schimbare a preferintelor pietei de constructii sau a industriei exploatarii lemnului in ceea ce priveste macaralele pliabile?

Marius Ungurianu: Nu putem spune ca acum se observa o reorientare spre macarale pliabile. Macaralele pliabile au fost in preferintele utilizatorilor inainte de inceperea crizei. Acum, in domeniul constructiilor se observa o orientare spre modelele specializate. Avem clienti din ce in ce mai exigenti care vor modele dedicate anumitor tipuri de activitati. Tocmai acest lucru ne-a si motivat sa aducem in Romania cea mai mare macara Palfinger de pana acum, modelul PK 100.002.


M&U: In general, ce tip de macarale si ce caracteristici sunt solicitate de catre utilizatori cu precadere?

M.U: Solutia pentru manipularea materialelor de constructii cea mai ceruta este macaraua Palfinger Pk 18500. Pe de alta parte, in exploatarile forestiere cel mai cerut model este Epsilon Z140 cu lungimi de brat de 8,1 m si 9,5 m. Dar in ultimul timp am observat si un interes crescut pentru un nou segment - macarale specializate pentru ridicarea masinilor.


M&U: Cu ce noutati se va prezenta Palfinger in cadrul expozitiei Intermat?

M.U: Palfinger va prezenta in cadrul Intermat o macara din gama grea PK 150002 Performance si 2 platforme de lucru WUMAG PALFINGER: WT1000 + WT450, precum si o platforma BISON PALFINGER TKA28.


M&U: Puteti sa ne spuneti care sunt noutatile cu care veti veni in acest an pentru cumparatorii din Romania?

M.U: In primul rand venim in ajutorul celor care depun cereri de obtinere de fonduri nerambursabile, oferind consultanta tehnica pentru fiecare proiect. La capitolul inovatii, gama de macarale forestiere si de reciclare Epsilon au optiunile Epscope si Epslink, acestea oferind o fiabilitate mai mare si interventii mult mai simple in timpul operatiunilor de mentenanta. Si, asa cum spuneam mai sus, am adus in premiera cea mai mare macara Palfinger de pana acum PK 100.002.


M&U: Ce suport tehnic asigura Terra in Romania pentru clientii Palfinger?

M.U: Anul trecut am inaugurat cinci noi sedii locale care sprijina activitatea centrului din Bucuresti in Turda, Timisoara, Brasov, Bacau si Galati. De asemenea, avem ateliere mobile de service care in acest moment acopera tara 100%. In depozitul central la Bucuresti sunt stocate toate reperele aferente unei interventii normale, in plus exista stocuri pentru reperele uzuale in fiecare reprezentanta din tara, iar pentru aprovizionarea cu repere speciale, apelam la serviciile firmelor de curierat rapid.

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI