Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Macarale

TCM lanseaza noua macara pentru teren accidentat

07.04.2009
Dan Pavel
TCM lanseaza noua macara pentru teren accidentat

TCM este o companie specializata in proiectarea, constructia si montarea macaralelor pe camioane, cu o capacitate maxima de lucru cuprinsa intre 30 si 200 t.

Aceste macarale pot fi montate pe camioane comerciale cu 3 si 4 axe, macarale pe senile din gama 35-50-70-135 tone, platforme aeriene incepand de la 14 m inaltime de ridicare; platforme speciale pentru departamentele de pompieri, platforme aeriene pe senile, echipamente pentru reabilitarea si remorcarea camioanelor.

TCM srl are baza pe coasta Marii Adriatice, in Italia, fiind o companie cu o lunga istorie in producerea macaralelor, activand atat in industria si constructiile civile, precum si pentru armata. Printre cele mai importante avantaje putem aminti de sistemul cu cilindri hidraulici ce permite revenirea in pozitie orizontala cu greutatea in carlig.

Compania TCM Srl a prezentat in luna martie a acestui an cel mai nou model: macaraua pentru teren accidentat cu o capacitate de incarcare de 55 tone denumit RTCW 55. Aceasta este formata dintr-un brat format din cinci segmente, cele patru brate telescopabile fiind actionate complet hidraulic (primul si al doilea independent, iar al treilea si al patrulea impreuna, extinzandu-se proportional).

Suprafata de sprijin maxima este de 7.600x6,700 mm, lungimea de gabarit fiind de 10.060 mm, latime totala: 2.500 mm si inaltimea de 3.350 mm. Contragreutatea de 5,5 tone este inclusa in dotarea de serie.

Inaltimea maxima de lucru este de 36 m, intreaga macara beneficiind de aportul unui motor de 175 CP. Automacaraua are tractiune completa 4x4, putandu-se deplasa inainte, inapoi, concentric si cu mers de crab. Viteza maxima de deplasare este de 40 km/h, sistemul de franare fiind pe frane disc.

Unghiul de rotire de lucru este de 360°, cabina putand fi ridicata odata cu structura metalica. Cabina este proiectata cu geamuri de siguranta, asigurand astfel o vizibilitate foarte mare. Printre dotarile de serie se mai numara: aparatori frontale si spate, patru lumini de avertizare pe lonjeroane, doua lumini de lucru.

Toate macaralele din seria RTCW 55 pot fi achizitionate cu urmatoarele optiuni: brat telescopic hidraulic cu doua extensii, sistem de franare cu retarder, clientul putand sa aleaga capacitatea motorului in functie de aplicatiile pe care le are in vedere.

Prima unitate a fost prezentata in cadrul Open House organizat pentru avanpremiera desfasurata intre 13 si 14 martie la sediul TCM din Termoli. In timpul prezentarii o serie de clienti veniti din toata lumea s-au putut familiariza cu specificatiile tehnice si cu potentialul pentru aplicatiile dure de "pe teren", politica sustinuta de companie privind calitatea maxima la un pret convenabil fiind reninoita prin modelul RTCW 55.

Aceasta unitate a fost vanduta deja in Europa de Est, fiind complet echipata cu: troliu auxiliar, varf de brat care se roteste in trei pozitii, brat hidraulic, aer conditionat, discuri de frana, franare cu retarder, doua locatii pentru troliul principal si cele auxiliare.

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI