Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 39

Haulotte Group - o gama pentru orice necesitate

29.05.2009
Ema Stancu; Dan Pavel
Haulotte Group  - o gama pentru orice necesitate
Participarea Haulotte Group la Intermat a inceput pentru ziaristi cu o conferinta de presa care s-a bucurat probabil de cea mai mare audienta, sala dovedindu-se absolut neincapatoare. Un interes normal, daca avem in vedere ca expozitia a fost la Paris, ce a fost rasplatit pe masura, fiind prezentate nu numai noile platforme si nacele aeriene, dar si primele modele americane BilJax.

Trebuie spus ca Intermat s-a bucurat de aproape 185.000 de vizitatori, in conditiile in care actuala criza economica a inchis multe alte expozitii mari europene. Si pentru Haulotte expozitia a fost un succes, platformele aeriene model H28 TJ+ si cele cu brat articulat model HA 120PX numarandu-se printre vedete, alaturi de telehandlerul HTL 40-17.
Printre noutati, bratul telescopic destinat lucrarilor la inaltimi mari, model H28 TJ+ a fost remarcat, si nu numai de specialisti, acesta fiind utilizat frecvent pe timpul expozitiei, bineinteles numai de catre cei mai curajosi vizitatori, inaltimea sa maxima de ridicare fiind de 23 metri. Chiar daca producatorul francez are si nacele ce lucreaza la inaltimi mai mari, acestea fiind si ele prezente in stand, de exemplu modelul HA41 PX putand urca pana la 45 m, nimeni nu a dorit sa vada spatiul exterior al expozitiei de langa Paris de la o asemenea inaltime. Doar profesionistii.

HA41 PX
Platforma articulata HA41 PX, cea mai mare din seria sa, cu o inaltime de lucru de 41,50 m are cateva noutati interesante, precum sistemul de control permanent al miscarilor, un nou controller al incarcarii, cu un sistem de alarmare automata atunci cand inclinarea atinge 4. Acesta, impreuna cu sistemul hidraulic de com-pensare a miscarilor platformei si sistemul de management al stabilitatii ofera un confort si o siguranta deosebita operatorului.
Acest model permite o raza de actiune atunci cand sistemul este fixat pentru lucru de 19,80 m, putand ridica 230 kg, platforma de lucru avand dimensiuni de 2,44 x 0,8 m. Viteza de deplasare este cuprinsa intre 0, 3 si 5 km/h, greutatea proprie fiind de 23.100 kg.

HA12 CJ

O platforma cu brat articulat caracterizata de catre producator ca fiind ideal din punctul de vedere al dimensiunilor, fiind extrem de compacta. Actionata cu motor electric, este conceputa pentru a lucra in spatii interioare restranse, la inaltimi de pana la 12 m. Este recomandata si pregatita pentru activitati de reparatie si intretinere  pentru instalatii electrice, sisteme de iluminat, aer conditionat, etc. Modelul este solicitat in special pentru spatii destinate activitatilor de logistica si in site-uri industriale.
Cu numai 2 metri inaltime, aceasta poate trece si prin spatiile unor usi clasice. Pentru lucrul in spatii inguste, trebuie spus ca are o grosime de numai 1,2 m si o raza de intoarcere foarte mica. Coloana verticala se poate roti + 70 bratul articulat permitand accesul in spatii greu de ajuns in mod normal.
Sistemul de transmitere electrica a miscarii permite un consum redus de curent electric, acesta fiind la un nivel minim atunci cand nacela nu este in miscare. Astfel, se poate utiliza perioade indelungate de timp fara reincarcare.

Compact 14
De la cele mai inalte la cele mai mici inaltimi de lucru pentru platforme.  Si cele mai mici sunt chiar mici, fiind special proiectate de catre producatorul francez pentru a face fata oricarui tip de solicitari. In standul sau de la Intermat, Haulotte a prezentat si o platforma cu sistem de ridicat tip foarfece, cu o latime de numai 1,2 metri si o inaltime de transport de 2,5 m.
Ca de obicei, au fost propuse si cateva aplicatii unde este recomandata: industria constructoare navala sau in site-uri logistice. Si recomandarea finala: Compact 14 poate merge oriunde...
Inaltimea de lucru la nivelul platformei este de 12 m, in conditiile in care inaltimea totala este de 14 m, iar inaltimea ei pentru depozitare este de numai 2,08 m. Platforma se poate alungi hidraulic, dimensiunile sale maxime fiind de 3,22 x 1,2 m, greutatea maxima ce o poate sustine fiind de 350 kg.
Viteza de deplasare este cuprinsa intre 0,9 si 3 km/h iar raza de intoarcere, masurata la exterior, este de 2,50 m.

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI