Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 39

Instalatii de foraj pentru captarea energiei geotermale

29.05.2009
Instalatii de foraj pentru captarea energiei geotermale
Sistemele geotermale de incalzire si/ sau climatizare capteaza, cu ajutorul pompelor de caldura, energia termica stocata in pamant, aproape de suprafata sau la adancimi relativ mici (max 150 m), pentru a incalzi/climatiza locuinte sau spatii industriale. Spre deosebire de sistemele conventionale care produc energie prin arderea unui combustibil, pompele de caldura transfera caldura, nu o produc.

Grupul german BAUER Maschien, prin firmele sale: KLEMM - profilata pe fabricatia de instalatii de foraj pentru micropiloti si de ancorare si PRAKLA- specializata pe instalatii mobile de foraj pentru puturi de apa si pentru prospectiuni geotehnice a trecut la dezvoltarea unor instalatii specializate pentru foraje de captare a energiei geotermale.

KLEMM Bohtechnik este producatoare de instalatii si accesorii de foraj pentru fundatii speciale de mai bine de 40 de ani.
Unitatile de antrenare cu capete, cu sensuri opuse de rotatie pot furniza momente de torsiune foarte mari, iar coloana de foraj poate fi antrenata atat in modul de rotatie simpla, cat si in modul de rotatie cu percutie.
Intre numeroase alte avantaje, pentru prima data unitatea de foraj permite ca punctul de incepere a forarii sa fie sub ni-velul panzei de apa freatica, avand control asupra extractiei malului, nisipului si solului forat. Primul utilaj de foraj geotermal, KR 805-1W este dezvoltat din modelul KR 806-3, cu cap dublu de rotire si a fost livrat in anul 2001. Acesta este prevazut cu un dispozitiv magnetic de manipulare a prajinilor coloanei de foraj. Dispozitivul de manipu-lare a prajinilor consta intr-un brat rotitor si un troliu in partea superioara a mastului.

PRAKLA Bohrtechnik a dezvoltat, la inceput pentru forajele geotermale, modelul pe senile RB 8R, compact, de 17 t si cu un motor de 95 kW, cu cap dublu de rotire. Este indicat pentru foraje la adancimi de 140-160 m, cu diametrul gaurii de 152- 156 mm. Pentru lucrari mai mari, sunt in curs de realizare modelele RB 11R (200 m) si Rb 25/30 R (250- 300 M).
Masinile sunt dotate cu pompe proprii de spalare, dar se pot folosi si pompe centrifugale exterioare sau instalatii complexe de preparare, amestec si injectie, produse de firma specializata a grupului BAUER Maschinen, MAT Mischanlagentechnik.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI