Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 39

Interviu cu noul presedinte al Volvo Construction Equipment

29.05.2009
Interviu cu noul presedinte al Volvo Construction Equipment
Domnul Olof Persson,noul presedinte al Volvo Construction Equipment este in varsta de 44 de ani, inaintea preluarii functiei fiind presedinte al altei firme surori a grupului suedez: Volvo Aero. Expozitia Intermat a reprezentat o buna ocazie de a se prezenta oficial in fata presei internationale, dupa conferinta de presa oficiala acordand cateva interviuri in exclusivitate, printre revistele selectate fiind si Masini si Utilaje.

Nu este de loc usor sa vorbesti despre situatia actuala economica, in conditiile in care inca nu se vede un sfarsit al actualei crize mondiale. Noi am incercat sa aflam cateva informatii despre prezentul si viitorul Volvo CE in contextul actual:

Masini si Utilaje: Este evident ca momentan intregul sector al constructiilor se confrunta cu insemnate probleme financiare. Volvo are o pozitie destul de buna in acest context. Putem vorbi de o politica financiara sau una indreptata spre client?

Olof Persson:
Strategiile noastre vizeaza atat activitatea interna, cat si relatiile cu clientii, intrucat impreuna trecem prin aceasta perioada de care suntem cu totii mai mult sau mai putin afectati. Ne straduim sa fim in continuare proactivi pentru a atrage cumparatorii si pentru a face fata cu succes acestei perioade deloc placute pentru economia mondiala. Un avantaj evident de care Volvo beneficiaza este acela al propriei companii de finantare, Volvo Financial Services, alaturi de care lucram pentru a gasi solutiile potrivite.

M&U: La Intermat ati venit cu noutati sau asteptati expozitia de la Bauma pentru a lansa noi modele, asa cum au declarat multi expozanti?

O.P.:
  La fiecare expozitie venim cu ceva nou, ceva imbunatatit sau dezvoltat. In cadrul acestei expozitii am adus mai multe noutati, de la gama de utilaje destinate repararii si asfaltarii drumurilor pana la cele speciale destinate activitatilor de demolare sau pentru cariere.

M&U: Cand estimati ca se va incheia aceasta perioada critica pentru intreaga economie mondiala?

O.P.:
Este foarte dificil de precizat termene, deocamdata nimeni nu poate stabili cu exactitate cum vor evolua lucrurile, daca situatia se va mai agrava o perioada sau daca in curand incepe redresarea, tocmai de aceea trebuie sa gasim modalitati de a face fata situatiei, sa cautam continuu solutii de imbunatatire si sa sprijinim piata sa se redreseze.

M&U: China este din ce in ce mai mult luata in calcul ca un factor foarte important in relansarea economiei mondiale. Ce parere aveti despre impactul care-l poate avea piata din Asia, dar si firmele locale asupra pietei internationale a masinilor pentru constructii?

O.P.:
In primul rand, trebuie sa luam in considerare faptul ca piata din China este una imensa, iar Volvo are o pozitie puternica in cadrul acestei piete. Din punctul meu de vedere, nu numai China este o tara cu potential, si Coreea unde lucram de cateva decenii si prezinta o serie de oportunitati, India de asemenea. De fapt, Asia in general reprezinta un context propice dezvoltarii si revenirii pe plan economic.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI