Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 39

Powertek Group - participare in forta

29.05.2009
Dan Pavel
Powertek Group - participare in forta
Powertek Group participa la Construct Expo din primul an al infiintarii, adica inca din anul 2004. Din acel an, Powertek a fost o prezenta permanenta la toate manifestarile importante organizate in spatiul Romexpo. Manifestarea expozitionala de la inceputul lunii aprilie, Construct Expo Utilaje a reprezentat inca o ocazie pentru Powertek Group de a se intalni cu reprezentantii firmelor de constructii din Romania.

Beneficiind de un spatiu generos, de peste 1.000 mp  si un numar de 30 de specialisti ai grupului, reprezentanti ai echipelor de vanzari, marketing, tehnic, management s-au aflat la stand pe intreaga perioada a expozitiei. Powertek Company, parte a Powertek Group a expus in spatiul de prezentare utilaje ale grupului Terex, precum si compactoare Atlas Weihausen sau concasoare pe senile Rubble Master. De asemenea, a doua companie a grupului, Powertek Trailers a prezentat o impresionanta statie de asfalt marca Lintec, alaturi de o pompa de beton Sermac si o statie de beton Texnokat Voyager. De asemenea, pentru transportul utilajelor sau marfurilor, in stand a mai fost adus un trailer Cometto impreuna cu o bena cu sectiune semirotunda Marrel si un brat de macara Terex Atlas, ce poate fi montat pe o gama larga de camioane.
Deoarece conducerea grupului a fost permanent prezenta in cadrul standului, am profitat de ocazie pentru a face o radiografie a participarii din acest an a Powertek Group la Construct Expo Utilaje, an in care conditiile economice din Romania si din intreaga lume indica un regres clar al pietei constructiilor:

Masini si Utilaje: Construct Expo Utilaje este la a 2-a editie ca expozitie independenta. De cati ani participati la aceste manifestari specializate la Romexpo?
Powertek Group: De la infiintare sa, in anul 2004, Powertek a participat la fiecare editie  a Construct Expo. Fiind cel mai important eveniment de acest fel din Romania, consideram participarea deopotriva obligatorie si benefica. De altfel, Powertek participa la fiecare eveniment similar si de marca in celelalte orase din tara. Domeniile in care activam pe langa cel al constructiilor sunt forestier, transporturi si logistica.
 
M&U: Cum apreciati expozitia din acest an fata de anii trecuti din punctul de vedere al organizarii, dar si al vizitatorilor?
Powertek Group: Acest an inregistreaza o tendinta clara de scadere a numarului total de vizitatori. Aceasta tendinta are totusi o particularitate interesanta. Cu alte cuvinte intr-o masura covarsitoare, clientii care ne-au vizitat au generat discutii foarte clare, concrete. Au fost lamurite aspecte tehnice si economice punctuale si s-a discutat desfasurarea proiectelor respective intr-un orar calendaristic.

 M&U: Considerati o alegere buna participarea din acest an? Cu alte cuvinte, a fost eficienta din punct de vedere al comenzilor si vanzarilor?
Powertek Group: Chiar in conditiile unei conjuncturi economice mai putin favorabile, Powertek considera participarea la astfel de evenimente drept o investitie. Mai precis, o investitie in capitalul de incredere care ne-a fost acordat de catre clientii si partenerii nostri. Si anul acesta ne-am respectat acest angajament si am dorit sa reiteram pe langa mesajul nostru de stabilitate si apropiere fata de clientii si partenerii nostri, un angajament pe termen lung in piata.
 
M&U: Cate contacte si intentii de cumparare ati inregistrat in timpul expozitiei? Ati incheiat contracte si in timpul celor patru zile de expozitie?
Powertek Group: Luand in considerare conjunctura economica putem aprecia drept multumitor numarul contactelor si al intentiilor de cumparare. Au fost contracte semnate in perioada targului insa discutiile au fost incepute anterior.
 
M&U: Specialistii in vanzari si tehnicienii firmei au fost prezenti in numar destul de mare. Puteti sa ne oferiti cateva informatii privind personalul ce s-a ocupat de logistica si de vizitatori?
Powertek Group: Fiecare agent comercial a invitat clienti din zonele de responsabilitate. Asadar la acest targ a fost prezenta intreaga echipa de vanzari. O parte din personalul de service a asigurat asezarea si montarea echipamentelor pe stand, cealalta parte a tehnicienilor ocupandu-se de activitatile curente de interventii si mentenanta la clienti. Ne favorizeaza faptul ca atat utilajele de constructii cat si pompa de beton, statia de beton mobila si statia de asfalt de 160 t/h prezentate pe stand sunt foarte usor de montat si de relocat. Acest lucru le permite atat clientilor cat si noua o importanta desfasurare de forte cu viteza foarte mare si cu cheltuieli minime.
 
M&U: Din punctul dvs. de vedere, in prezent se simte o revigorare a pietei utilajelor si masinilor pentru constructii ?
Powertek Group:
Sa nu uitam ca nevoile Romaniei in materie de infrastructura, constructii civile, transporturi si logistica sunt inca foarte mari. Chiar daca o revigorare e poate mult spus, cu siguranta inregistram un interes in exploatarea acestui potential. Suntem aproape de client astfel incat la momentul potrivit sa le putem oferi tuturor cele mai performante solutii tehnice si economice.

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI