Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Romdrill

Utilaje necesare pentru consolidarea terenurilor cu soluri slabe

29.05.2009
Utilaje  necesare pentru consolidarea terenurilor cu soluri slabe
Datorita cresterii preturilor terenurilor, locurile cu soluri slabe pentru constructii devin din ce in ce mai  atractive pentru dezvoltatori, iar vibrocompactarea sau executia pilotilor de balastru poate reprezenta o solutie foarte buna.

Firma Romdril poate furniza solutii pentru toate metodele uzuale de intarire a solurilor slabe, cum ar fi:
* Piloti sau micropiloti forati;
* Jet grouting (injectie la adancime de pana la 40 m de ciment sub presiune de 500 - 600 bari );
* Grouting  (injectie la adancime de pana la 20 metri de ciment sub presiune de pana la 100 bari);
* Soil mixing (amestecarea solului cu ciment sub presiune cu ajutorul unor masini de forat);
* Piloti de balastru (vibropresarea de balastru sau pietre in jurul unei coloane vibrante sustinute de o macara);
Ca reprezentant in Romania al firmei PTC,  S.C. Romdril S.R.L. aduce pe piata romaneasca utilajele de vibroimpingere pentru executia pilotilor de balastru, o solutie moderna si des intalnita chiar si in Romania pentru intarirea solurilor moi (nisip, mlastini, argila slaba etc.)

PTC Vibrolance este un sistem hidraulic vibrant care este compus din:
* o sonda vibratoare cilindrica cu aripi demontabile;
* o unitate hidraulica special proiectata cu motor Diesel de 138 KW sau 242 KW;
* una sau mai multe tevi de extensie;
* un set de furtunuri hidraulice de 30 sau 45 de metri;
* un separator de vibratie care stopeaza trecerea vibratiilor in bratul macaralei;
* ca optiune un sistem de alimentare cu balastru la baza lancii vibratoare;
* instrumentatie de calcul a vibratiilor si a materialului compresat.

Acest sistem ofera o serie intreaga de avantaje precum: eliminarea totala a vibratiilor transmise in carligul de sustinere, utilizarea extensiilor de 5 metri, care asigura ajungerea la adancimea dorita, fiabilitate ridicata, frecventa de vibratie variabila, ce asigura adaptarea la diferite tipuri de soluri (pentru nisip frecventa inalta si amplitudine mica iar pentru argila frecventa joasa si amplitudine mare), mentenanta simpla si redusa datorita modului de proiectare.
PTC Vibrolance poate fi atarnata liber de o macara sau ghidata pe un mast si este vibrata in pamant prin propria greutate sau ajutata prin injectia de aer sau apa.
Modul de lucru este simplu, dar eficace: se vibreaza cilindrul eventual cu injectie de apa pana la adancimea dorita si la ridicare se adauga material cu compactari progresive pana la suprafata. De la diametrul de 350-400 mm se ajunge la piloti de 600-800 de mm prin impingerea in adancime si laterala,  iar caroiajul pilotilor se determina de proiectant intre 1-1,5 metri distanta unul de altul. Datorita faptului ca lancea este inchisa jos se realizeaza si compactarea laterala a terenului. Materialul introdus este bine compactat si metoda este mai ieftina decat cea a pilotilor de beton forati sau prefabricati.

PTC furnizeaza de asemenea pompele de apa necesare (150 mc/h la 15-30 bari) antrenate de un motor Diesel separat sau de unitatea de putere hidraulica.
PTC pune la dispozitie si un sistem de masurare si monitorizare numit Vibrolance Vibcorder pentru controlul ratei de compactare sau a adancimii de lucru. Avantajele utilizarii acestuia sunt:
* permite controlul parametrilor in timpul vibrarii de catre operator, fiind instalat pe macara; operatorul poate vedea cand s-a ajuns la adancimea dorita si poate porni compactarea ;
* datorita memoriei sistemului toate operatiile pot fi inregistrate si un raport tiparit poate da o dovada a bunei executii; 
* ca o optiune poate fi masurata si inclinarea x, y a cilindrului.

Momentul excentric al PTC Vibrolance poate atinge 11,2 m/kg , frecventa de vibrare este intre 1.680 rpm si 3.000 rpm, iar forta centrifugala intre 116 kN si 354 kN.
Romdril distribuie prin PTC Franta si ciocane vibratoare hidraulice care se pot monta pe excavatoare sau macarale si pot vibroinfige sau vibroextrage  palplanse, piloti prefabricati tevi de pana la 4 metri diametru pentru lucrari de fundatii, hidrotehnice etc.
De asemenea compania poate livra unitati de putere hidraulice comandate de un sistem controlat de microprocesor si radiocomandate, cu motoare Diesel cu puteri maxime de 892 CP. Aceste unitati hidraulice, care in esenta reprezinta un motor diesel, pompe hidraulice si tanc de ulei hidraulic, pot alimenta si orice alt tip de consumatori hidraulici cum ar fi: pompe, cilindri, ciocane vibratoare, picoane, luvoaieze, demolatoare etc.

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI