Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Job Report

24/24 alături de Case

19.08.2009
Marcella Drăgan
24/24 alături de Case
S.C. Energoconstructia S.A. este una dintre cele mai importante companii românesti din sectorul constructiilor, cu o experientă de aproape 60 de ani pe piată. Avându-si originile în "Întreprinderea de Stat Energoconstructia" înfiintată în 1949, ce avea ca principal domeniu de activitate realizarea lucrărilor de constructii si de instalatii aferente la obiectivele energetice care urmau să fie construite în România pentru  realizarea sistemului energetic, astăzi firma are santiere dotate cu baze de productie care acoperă aproximativ 65% din teritoriul României.

Activitatea extrem de diversă a companiei, care cuprinde lucrări de constructii, izolatii, instalatii, captări de râuri pentru centralele electrice construite, ridicarea de locuinte si alte imobile cu caracter social administrativ, reabilitări de apă, canalizări în municipii si orase, modernizări de drumuri nationale, a impus modernizarea dotării tehnice, materiale si de pregătire tehnologică, în special la nivelul unitătilor directe de executie.

În ceea ce priveste baza materială, ea include utilaje si echipamente proprii, precum excavatoare, buldoexcavatoare, buldozere, dar si poligon pentru prefabricate din beton, ateliere de confectii metalice si statii de sortare a agregatelor minerale. Toate deciziile privind înnoirea sau extinderea parcului de utilaje si camioane sunt luate de către specialistii societătii Energoconstructia numai după o analizare atentă a ofertei de pe piată, criteriul de bază fiind calitatea si rezistenta la o utilizare intensivă.

Una dintre investitiile recente este reprezentată de statia de sortare de la Boldesti-Scăieni, din apropierea orasului Ploiesti. Decizia de a înfiinta o statie de producere a betonului în zonă a fost luată din motive practice, impunând si construirea unei balastiere si apoi a unei statii de sortare a agregatelor minerale extrase. si deoarece distantele dintre toate aceste unităti nu trebuiau să fie mari, din considerente tehnologice, mai întâi a fost concesionat terenul destinat balastierei, situat pe albia majoră a râului Teleajen.

Aici lucrează de mai bine de un an de zile un încărcător frontal CASE model 721 E cu cupă de 3 mc. Statia fiind una de ultimă generatie, sorturile sunt preluate din buncăr direct către ciururile de sortare, un singur utilaj fiind suficient pentru a acoperi întreaga activitate. Din acest motiv, asa cum ne spune si inginerul Ovidiu Moroianu, seful departamentului de Mecanizare - Investitii, întreaga activitate se bazează pe un singur utilaj de randament mare, încărcătorul CASE.

În peste un an de exploatare, acesta nu a avut nicio problemă tehnică, si nu are voie să  stea nici de acum încolo, deoarece activitatea statiei de betoane este legată de ritmul de livrare al agregatelor minerale sortate, fără să fie luate în calcul livrările locale de material. Domnul Moroianu s-a declarat foarte multumit de functionarea utilajului, dar si de service-ul importatorului CASE Utilaje Constructii, care se adaptează totdeauna la necesitătile momentului. Astfel, dacă este necesară schimbarea unei piese de uzură, în mod normal se urmăreste un protocol, care constă în anuntarea telefonică la sediul companiei Energoconstructia  pentru a detalia problema întâmpinată, apoi se ia legătura cu distribuitorul CASE Utilaje Constructii.

Procedura continuă prin efectuarea constatării de către specialistii importatorului si trimiterea la trust a unui deviz ce contine costul pieselor. Acesta este aprobat de directorul de investitii si cam în două - trei zile situatia este rezolvată. În cazul unor urgente, în special atunci când utilajul este în pericol să fie oprit, durata acestui protocol este redusă, echipa de la service prezentându-se pentru remedierea situatiei în doar câteva ore, urmând ca actele să fie făcute ulterior.

"Când nu ne putem permite să stăm si să asteptăm după echipă, ei vin la noi în câteva ore. Dacă e utilajul oprit cu totul si nu mai facem productie, atunci important este să se rezolve urgent problema, si după aceea fac ei devizele si restul actelor. Lucrează într-un mod flexibil si suntem foarte multumiti".

Domnul director afirmă că viteza de interventie si dotările service-ului de la CASE Utilaje Constructii sunt atât de mari, încât numai pentru acest lucru merită să cumperi utilaje de la acest importator. În plus, chiar interventiile programate de întretinere, precum schimburile de ulei si de filtre sunt foarte scurte, imobilizarea utilajului fiind aproape inexistentă, datorită masinilor de service CASE de ultimă generatie, care au o dotare specială ce permite aspirarea uleiului uzat, depozitarea sa si schimbarea cu unul nou în numai câteva minute: "Ne-au ajutat foarte mult, când am avut nevoie au fost lângă noi."

Functionarea statiei a început anul trecut în aprilie, în sensul că a fost pus echipamentul în probe si au fost făcute si primele încercări de a produce, pentru a vedea cum merge în realitate. După cele trei luni de zile, cât a durat montarea, s-a început productia, iar după încă o lună, când au fost începute si livrările s-a ajuns la concluzia că este nevoie de un încărcător nou, de mare capacitate. Aceasta este povestea pe scurt a încărcătorului de la CASE, acesta lucrând acum 24 de ore din 24, sase zile pe săptămână.

Operatorul utilajului locuieste chiar la sediul statiei de sortare, fiind disponibil zi si noapte pentru a răspunde oricărei solicitări. Prezenta permanentă a operatorului este motivată de faptul că se încarcă si noaptea. Datorită traficului aglomerat spre Bucuresti, camioanele companiei transportă agregatele la Bucuresti numai în timpul noptii, ziua acoperind cerintele statiei de betoane si cele ale clientilor din zonă. Iar după cum ne-a declarat operatorul: "Utilajul se tine bine, nu ne lasă chiar dacă e folosit non stop. si eu am grijă de el, în fiecare seară fac gresarea, mai ales la articulatia cupei. Dar în rest, dacă e făcut totul la timp, nu cere nimic."
În consecintă, comportamentul utilajului CASE si activitatea de service a importatorului, excelente în opinia specialistilor firmei, sunt cea mai bună reclamă. Următoarele achizitii ale trustului Energoconstructia vor include cu sigurantă si o serie  de echipamente pentru constructii cumpărate de la CASE Utilaje Constructii.

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI