Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Noutăti

Atlas Copco a lansat un generator de 500 kVA

19.08.2009
Atlas Copco a lansat un generator de 500 kVA
Noul vârf de gamă pentru generatoare  Atlas Copco - QAS 500 functionează  la frecventă duală, cu o putere de 500 kVA la 50 Hz (respectiv 571 kVA la 60 Hz) si se face remacat atât prin reducerea nivelului de zgomot, cât si prin protectia mediului înconjurător, asigurând furnizarea continuă a energiei în aplicatiile industriale, în închirieri si constructii sau în serviciile de utilităti publice.

Gama QAS cuprinde o largă varietate de modele cu puteri între 14 - 571 kVA, care au fost proiectate pentru a corespunde nevoilor clientilor de transport si manevrare rapidă, usoară si sigură si amplasarea pe orice tip de suprafată fără pregătiri speciale
Cu o carcasă insonorizată din otel placat cu zinc si vopsită în câmp electrostatic, generatorul QAS 500 are un nivel de putere acustică (LWA) de 99 dB(A) la 50Hz, fiind echipamentul ideal pentru aplicatiile sensibile la zgomot. Carcasa prezintă o rezistentă la coroziune optimă, asigurând starea bună a echipamentului, precum si o valoare de revânzare sporită.

Structura de ridicare integrată în carcasă conferă generatorului mai multă robustete si asigură o manipulare sigură si usoară. Este pozitionată în punctul central de gravitatie pentru echilibrarea corectă si este dimensionată pentru a sustine o greutate cel putin egală cu de 4 ori greutatea maximă.  Fantele pentru motostivuitor integrate permit economisirea timpului alocat transportului si manipulării, punctele de fixare bine plasate asigură siguranta transportării pe santier, iar amortizoarele integrate protejează carcasa împotriva impactului mecanic la transport si manipulare. sasiul are o capacitate de retinere de 110% a tuturor lichidelor, cum ar fi uleiul, agentul de răcire si combustibilul, protejând si mai mult mediul.

Mentenantă facilă
Usile de dimensiuni mari asigură acces usor la toate punctele de service si componentele generatorului, făcând reparatiile si mentenanta mai usoare si mai rapide.
Punctele exterioare de drenare sunt pozitionate astfel încât să permită drenarea usoară si eficientă a uleiului, agentului de răcire si combustibilului. Punctele speciale de drenare sunt construite pentru a permite curătarea rezervorului de combustibil si îndepărtarea apei din sasiu, impactul asupra mediului fiind minim.
Rezervorul de combustibil de 905 litri pentru varianta standard, pozitionat în partea centrală a sasiului, asigură functionarea continuă la sarcină maximă pe durata unui schimb de lucru complet.

Compartiment special de control
Noul generator QAS 500 este prevăzut cu un compartiment dedicat  panoului electric, permitând accesul în sigurantă la acesta chiar si în timpul functionării. Izolarea componentelor electrice de compartimentul motorului asigură un impact redus al vibratiilor si temperaturii asupra componentelor electrice mai sensibile. Parametrii principali ai motorului cum ar fi temperatura uleiului, presiunea uleiului si temperatura agentului de răcire sunt monitorizati printr-un sistem de sigurantă. În cazul în care un senzor sau un traductor nu functionează, sistemul se opreste automat pentru a evita defectarea motorului.

Un radiator performant cu o capacitate de răcire ridicată asigură functionarea la temperaturi ambiante ridicate de până la 40°C si la altitudini de 1.000 m.
Modulul digital de control local sau la distantă (Qc1002) permite controlul, protectia si monitorizarea generatorului. Instalat standard, acest sistem este ideal pentru toate aplicatiile cu control automat. Toate modulele de control Qc sunt echipate cu protocoale pentru comunicare externă care facilitează optiunea Cosmos pentru monitorizare prin satelit.
Modulul de control Qc4002 este disponibil ca optiune pentru operarea în paralel a mai multor echipamente si este echipat standard cu un sistem  PMS (Power Management System), care permite utilizatorului economisirea combustibilului si prelungirea duratei de viată a motorului.

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI