Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 40

Comunicat SC RomNed SRL

08.01.2010
În contextul economic actual, găsirea unor soluţii ieftine de realizare a lucrărilor reprezintă o prioritate pentru fiecare constructor. Ca de fiecare dată, SC RomNed SRL  încearcă să-şi ajute actualii şi viitorii clienţi prin acordarea de discounturi consistente şi condiţii de plată deosebite, plăţi eşalonate, obţinerea de finanţare etc. pentru toate tipurile de echipamente.
Realizarea de incinte etanşe din palplanşe cu ajutorul unui vibroînfigător şi  dragarea incintei prin folosirea unei pompe Damen este un tip de lucrare foarte comun în ţări ca Olanda, unde se pune mare accent pe amenajările hidrotehnice şi nu numai. În acest moment dorim să facem cunoscută această metodă relativ simplă de lucru şi în ţara noastră, prin punearea la dispoziţia clienţilor a utilajelor şi materialelor necesare realizării acestui tip de lucrare. În cele ce urmează dorim să facem o prezentare a palplanşelor şi a pompelor de dragaj, iar informaţii despre vibroînfigător puteţi găsi accesând site-ul firmei noastre www.romned.ro sau contactând un inginer din cadrul firmei noastre.

RomNed SRL - furnizor pentru România de palplanşe, profile din oţel şi ţevi.

Ca o consecinţă a crizei economice, scăderea  preţului oţelului pe marile pieţe internaţionale a dus la ieftinirea considerabilă a palplanşelor metalice, a profilelor I sau H şi a ţevilor, termenele de livrare s-au micşorat iar preţul transportului a scăzut deasemenea.
Cererea pentru palplanşe a crescut în România datorită numeroaselor lucrări de infrastructură care necesită acest tip de material dar şi datorită faptului că  folosirea palplanşelor la realizarea de fundaţii este o solutie rapidă şi ieftină.

Palplanşa, cunoscută şi sub denumirea de palplanşă Larsen, este o traversă cu secţiunea în formă de U şi cu capete de blocare. Palplanşele se pot lega între ele prin simpla împerechere. După ce se unesc ele formează o incintă etanşă.

Palplanşele sunt utilizate în construcţii industriale şi de infrastructură, ca de exemplu drumuri, poduri, linii de cale ferată, îmbunătăţiri şi amenajări de râuri, construcţii portuare, îmbunătăţiri funciare.
Pentru a asigura o înaltă calitate în concordanţă cu standardul EN 10248 1,2; 1999 palplanşele se supun la teste de analiză chimică, teste dimensionale pe baza desenelor standard şi teste asupra mecanismului de blocare.

Pentru vibroîmpingerea palplanşelor, profilelor şi a ţevilor SC RomNed SRL pune la dispoziţia clienţilor ciocanul vibrator necesar, acesta fiind disponibil pentru închiriere sau poate fi achiziţionat. 

Damen Dop Pumps
Pompele DOP produse în Olanda s-au impus ca standard în industria de dragare datorită eficienţei şi fiabilităţii dovedite în decursul anilor. Capacitatea acestor pompe de a "lucra" cu particule mari de nisip, pietriş, sedimente le face să fie un instrument ideal pentru întreţinerea porturilor, înlăturarea nisipului din lucrările pentru fundaţii, în industria minieră etc. Pompele DOP asigură o productivitate ridicată în aproape orice condiţii. Datorită materialelor rezistente la uzură şi designului robust, pompele DOP rezistă în medii mai puţin propice şi vă vor ajuta să realizaţi proiectele într-un mod rapid şi uşor. Acestea sunt utilaje care n-ar trebui să lipsească din dotarea nici unei firme specializate în dragări.  Multe dintre modelele de pompe produse de firma olandeză au fost realizate cu sprijinul firmelor care contractează lucrări în domeniul dragărilor. În urma acestor colaborări au fost realizate pompe multi-funcţionale care se pliază perfect nevoilor contractorilor.  Pompele DOP pot fi folosite în următoarele configuraţii:
  • Pompa cu snec special, folosită pentru decontaminarea noroiului sau a sedimentelor de pe fundul apei şi pentru adâncirea albiei unui râu.
  • Pompa cu cap de tăiere, folosită pentru înlăturarea nisipului, pietrişului compactat din porturi sau din albiile râurilor.
 
Pe lângă dragări, decolmatări şi decontaminări, pompele DOP mai sunt folosite şi la extracţia de nisip.Cu ajutorul pompei Damen  nisipul este extras şi transportat pe distanţe foarte mari, în funcţie de numărul de pompe folosite, prin conductele de polietilena ale pompei. Nu mai este nevoie de camioane pentru transport, de macarale pentru încărcare  iar procesul devine simplu, costurile reducându-se semnificativ. Această metoda devine din ce în ce mai populară în întreaga lume tocmai din considerentele enunţate mai sus.

În funcţie de dimensiunea pompelor productivitatea acestora diferă, astfel cea mai mică pompă din gamă, DOP 1515, poate extrage şi transporta în jur de 200 metri cubi de nisip pe oră, iar cea mai mare pompă poate ajunge la cantitatea impresionantă de 1000 de metri cubi pe oră. 

O altă caracteristică a acestei pompe este reprezentată de faptul că poate "lucra", pe lângă nisip şi cu pietre având diametrul de maxim 10 cm. 

Trebuie menţionat faptul că toate pompele Damen sunt hidraulice şi că se pot monta fie pe braţul unui excavator, conectându-se la circuitul hidraulic al acestuia, fie  agăţate în cârligul unei macarale, pentru funcţionarea pompei fiind necesară o unitate de putere hidraulică potrivită. 
  


Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI