Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 40

Liu Gong - planuri de extindere

19.08.2009
Ema Stancu; Mădălina Dragomir
Liu Gong - planuri de extindere

De câtiva ani firmele chinezesti producătoare de utilaje de constructii si-au făcut aparitia mai peste tot în Europa, iar de ceva vreme si pe piata din România. La Intermat 2009 firmele de profil din China care si-au expus produsele au fost mai putine, dar s-au remarcat prin standuri foarte bine conturate si  strategii de dezvoltare foarte bine puse la punct.

Liu Gong este poate cel mai cunoscut fabricant de utilaje pentru constructii din Asia, punând practic bazele acestei industrii în China prin producerea primului excavator. Am profitat de ocazia ivită si am stat de vorbă cu domnul Hunag Zhaohua, general manager, Overseas Business despre brandul Liu Gong, planurile de extindere si strategia de viitor.

Masini si Utilaje: Liu Gong este unul dintre producătorii de utilaje pentru constructii intrati recent pe piata românească, prin urmare se cunosc foarte putine lucruri despre produsele sale sau despre companie în sine. Ne puteti spune câteva cuvinte despre momentele de început?
Huang Zhaohua: Liu Gong a luat fiintă în 1958, deci anul trecut am aniversat 50 de ani de existentă. Atunci au fost puse bazele companiei în China, iar în anul 1959 a fost produs tot în China primul buldoexcavator. După aceea ne-am extins gama de produse si am început să producem excavatoare, încărcătoare, autogredere, mini-încărcătoare, macarale mobile, stivuitoare, utilaje terasiere în ansamblu.

M&U: De când este compania Liu Gong prezentă pe piata din Europa?
H.Z: Din 2006 suntem prezenti pe continentul european. În Olanda avem o fabrică unde se asamblează diferitele componente ale utilajelor noastre si unde avem depozitul central pentru piesele de schimb.

M&U: Calitatea este un aspect foarte important pentru cleinti. Componentele utilajelor, cutia de viteze, motorul sunt produse de către compania dumneavoastră sau sunt importate?
H.Z:  În ceea ce priveste calitatea, Liu Gong pune un accent foare mare pe acest aspect. Pentru produsele noastre calitatea este pe primul loc, apoi pretul care trebuie să fie competitiv si pe cel  de-al treilea loc service-ul. Considerăm calitatea cel mai important element, de aceea achizitionăm componente de la producători din toată lumea pentru a ne asigura că produsele noastre răspund nevoilor tuturor clientilor.

M&U: Din cauza crizei productia de utilaje din Europa a fost stopată. Cum resimte compania dumneavoastră acest fenomen global?
H.Z: De fapt noi am fost destul de precauti pentru că o astfel de criză durează câtiva ani si trebuie avută în vedere si perioada de relansare a pietei. Astfel am realizat o serie de îmbunătătiri ale produselor noastre pentru a corespunde standardelor europene. Perioada de criză poate să reprezinte si o oportunitate deoarece acum au loc foarte multe schimbări pe piată. În astfel de perioade sunt căutate utilajele puternice si fiabile, deci este importantă calitatea, dar si pretul. Eu consider că pentru Liu Gong criza reprezintă si o oportunitate, nu numai un aspect exclusiv negativ.
M&U: La Intermat ati adus si câteva noutăti?
H.Z: Da. Excavatorul si încărcătorul pe pneuri. De precizat că Liu Gong este cel mai mare producător de excavatoare din China. Am mai lansat si alte echipamente pentru constructii, buldoexcavatoare, încărcătoare dar si stivuitoare si echipamente compacte.


M&U: Pentru piata din România aveti un singur reprezentant?
H.Z: Da, avem un partener care se ocupă de România si de Ungaria, este vorba de compania Best Machinery. Când am început această colaborare cu Best Machinery am căutat niste persoane profesioniste cu care să facem afaceri. Pentru piata din România am elaborat niste planuri pentru a răspunde cererii de pe această piată, dar ne dorim să ne consolidăm si mai mult pozitia aici.

M&U: Ce ne puteti spune despre serviciile post vânzare. Am văzut că cel putin pentru piata din România livrarea se face în maximum 48 de ore? Este valabil pentru orice piesă?
H.Z:
Da, este un angajament pe care l-am luat fată de clientii nostri si pe care reusim să-l onorăm datorită fabricii de componente din Olanda. Pe o rază de 100 de km livrarea se face în două-trei ore. Când vorbim de distante mai de 800 de km livrarea se face în 48 ore.

M&U: Liu Gong este singura companie care a obtinut certificarea americană 6 Sigma Quality.
H.Z: Este un standard de calitate foarte riguros. Anul trecut Liu Gong a primit premiul pentru calitate în această industrie în China. Doar cele mai bune companii câstigă acest premiu. În domeniul constructiilor doar Liu Gong a primit acest premiu. stiu că în Europa doar câteva firme au primit certificarea 6 Sigma. În Europa se folosesc foarte mult standardele ISO care nu sunt chiar atât de exigente precum Sigma. 6 Sigma garantează o calitate mai bună. De asemenea există certificări de la 9001 până la 9014 pentru toate gamele.

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI