Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 40

Târg de Utilaje: MARCOM - la a treia editie

19.08.2009
Dan Pavel
Târg de Utilaje: MARCOM - la a treia editie

Târgul de Utilaje MARCOM a ajuns la a treia editie. Manifestarea expozitională de amploare lansată în anul 2007 de către Societatea MARCOM RMC’94 a fost si în acest an un punct de atractie pentru specialistii firmelor de constructii din România. Spatiul traditional situat pe soseaua Bucuresti-Ploiesti, în orasul Otopeni s-a dovedit în zilele de 8 si 9 mai din nou o gazdă primitoare, atât din punctul de vedere al show-ului oferit cât si al informatiilor tehnice disponibile pentru toti cei interesati.

Spatiul de peste 10.000 mp a adăpostit mai mult de 100 utilaje noi si second hand ce au putut fi testate si cumpărate pe loc. Aici a putut fi vizionată o gamă completă de utilaje specializate si recomandate pentru constructii civile si industriale, constructii de drumuri, pentru demolări, balastiere, cariere, lucrări forestiere, statii de betoane, statii de asfalt, reciclare sau pentru lucrări publice.
Mărcile de renume reprezentate de către societatea MARCOM RMC’94 în România si anume: Komatsu, Potain, Grove, Sennebogen au beneficiat de suportul profesionist acordat de specialistii români, dar si de reprezentantii producătorilor. Astfel, domnul Jean-Sebastien Blanc, Area Sales Manager Komatsu Europe, gazda redactorilor nostri si la expozitia INTERMAT de la Paris, unde producătorul japonez a fost prezent cu un stand de mari dimensiuni, a dorit să atragă atentia cumpărătorilor din România asupra avantajelor tehnologiilor de vârf înglobate în utilajele Komatsu. Sistemul de monitorizare permanentă prin satelit Komtrax, dezvoltat de către producătorul japonez se regăseste în dotarea de serie pentru toate utilajele vândute.

Avantajele aduse de acesta, din punctul de vedere al reducerii consumurilor, timpilor de stationare tehnici sau ai controlului operatorilor se transpun din punctul de vedere al proprietarului în câstiguri importante de timp si bani,  reflectate prin cresterea profitului sau scăderea costurilor serviciilor. Acestea sunt două argumente importante pentru o piată a constructiilor aflată într-o evidentă contractare.
Domnul Roberto Zucchi, Area Sales Manager Mobile&Tower Crane Manitowoc a acordat un interviu în exclusivitate revistei Masini si Utilaje. Macaralele autoridicătoare si cele turn marca Potain precum si automacaralele tot-teren si macaralele mobile Grove sunt cele mai cunoscute produse ale grupului Manitowoc pe piata din România. Preocuparea pentru a oferi automacarale cu un cost de achizitie cât mai scăzut, crearea unor modele noi, apropiate de cerintele actuale ale pietei au fost subiectele cele mai importante ale discutiei noastre.

Nu în ultimul rând, domnul Christian Strasser, Area Sales Manager Crane Division Sennebogen, un alt invitat special, a tinut să precizeze faptul că pentru Senebogen, datorită macaralelor specializate de ultima tehnologie si a fiabilitătii lor, criza mondială nu există. În schimb, activitatea de service pentru  utilaje atât de complexe reprezintă o mare provocare. Din acest punct de vedere, MARCOM asigură, conform opiniei sale, cel mai complet si rapid service posibil pentru teritoriul României.

Nu putem trece cu vederea nici prezenta domnului Roberto Santoro, Export Area Manager Indeco, firmă care se mândreste cu cel mai mare ciocan hidraulic din lume în functiune. Acesta a fost prezent la fiecare editie a târgului de utilaje MARCOM, apreciind de fiecare dată calitatea evenimentului. O părere avizată putem spune, deoarece Indeco participă la toate expozitiile importante din Europa.
De asemenea, cel mai mare furnizor de aparatură topografică din lume, Geodis a fost prezent în cadrul târgului prin reprezentantul său local GeodisRo, prezentând o gamă completă de sisteme manuale de navigatie, de stabilire cu precizie a pozitionării, sisteme de modelare digitală a terenului, aparatură de jalonare cu laser, scanări cu laser, sisteme de nivelare si jalonare în constructii. Din partea companiei din România a fost prezent domnul Dan Coman, director general GeodisRo împreună cu o echipă de specialisti.

Gazda evenimentului, compania MARCOM RMC’94 a oferit numeroase informatii celor prezenti, informatii de specialitate dar si de interes general pentru cei care activează pe piata utilajelor pentru constructii. Astfel, a fost continuată campania începută în luna iulie a anului 2008: "Komatsu ia atitudine împotriva pieselor de schimb contrafăcute", prezentând o gamă completă de piese de schimb originale Komatsu. Campania pentru piese originale reprezintă un mod prin care se atrage atentia asupra implicatiilor negative asupra utilajelor, si în final si asupra productivitătii pe care le implică alegerea unor piese contrafăcute. Numai piesele originale asigură calitatea necesară a materialului din care sunt confectionate precum si durata de viată garantată de către producător, deoarece pentru o cât mai bună eficientă, producătorii concep, testează si construiesc cu grijă fiecare piesă, astfel încât să răspundă cerintelor si tolerantelor de lucru caracteristice fiecărui utilaj.

Toti reprezentantii firmelor invitate au putut veni cu operatorii proprii, care au avut posibilitatea de a testa toate utilajele si de a le compara cu celelalte modele din gamă. Totodată, toti membri Clubului Operatorilor Komatsu au primit sepci cu însemnele oficiale ale  CLUBUL OPERATORILOR KOMATSU - Editie Limitată.
Testele si demonstratiile nu au putut lipsi nici în acest an, demo-driverii Komatsu fiind renumiti în întreaga lume, acestia testând în fata publicului rezistenta si manevrabilitatea utilajelor prin realizarea unor manevre aparent de neconceput pentru un utilaj. Invitatul special din acest an a fost Walter Rossato, Operator profesionist al utilajelor Komatsu.

Manitowoc
Masini si Utilaje: Am văzut la Intermat-Paris noi modele de macarale, printre care si o nouă gamă de astfel de utilaje, montate pe trailere. Ce ne puteti spune?

Roberto Zucchi: Da, este o macara nouă cu o tehnologie unică care poate fi montată pe camion. Este un model ce asigură o productivitate ridicată pentru clienti, cu sarcină utilă de 40 tone iar lungimea bratului articulat ajunge la 41 m. Este un nou concept.

M&U: Credeti că sunt interesante si pentru piata din România?
R.Z.: Este cu sigurantă un produs foarte interesant pentru clientii din România. Costă  mai putin decât celelalte macarale si nu necesită costuri aditionale pentru circulatia pe drumurile publice. Pot fi montate pe orice tip de autocamion. Astfel, ne adresăm si clientilor care au deja un camion si vor să monteze numai macaraua. Acest lucru le va  reduce si mai mult costurile. De asemenea în acest an am mai prezentat alte două modele noi de macarale, dintre care un model mic, compact, cu o capacitate de 45 tone, care poate fi transportată pe drumurile publice si nu necesită camion sau echipament aditional. Modelul este foarte economic, iar service-ul nu va necesita cheltuieli ridicate.

M&U: Ce părere aveti de piata din România si de Târgul de utilaje Marcom?
R.Z.: Toate companiile de constructii au nevoie de o productivitate mai mare pentru a-si încheia munca în scurt timp, deci au nevoie de echipamente noi, chiar si în conditiile actuale. Clientii sunt interesati de macaralele mobile, iar din punctul de vedere al satisfactiei clientilor, noi suntem lideri. Marcom este una din cele mai bune companii pe care le cunosc, are un service foarte bun si este un partener foarte puternic pe piata din România. Cred că acesta este punctul nostru forte pentru clienti, deoarece o macara mobilă nu este deloc ieftină, plătesti foarte mult si pentru productivitate, iar dacă aceasta stă, se pierd multi bani cu fiecare oră de stationare. Manitowoc este un producător complet, noi vindem game de macarale cu capacitate între 35- 130 tone, adaptate pietei din România, până la automacarale cu capacitate de lucru de 200 tone, care au 3, 4 sau 5 axe.  Nu trebuie uitate nici macaralele turn, Marcom fiind lider de piată pentru gama de macarale Potain. Cu sigurantă piata nu este în prezent una foarte bună, dar important este că merge înainte. De exemplu, am livrat luna trecută în România o macara de 35 tone. Oricum, în România aveti foarte multe proiecte pentru constructia drumurilor publice, a podurilor, a autostrăzilor, a infrastructurilor foarte mari care vor necesita macarale.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI