Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
IronPlanet

Un altfel de sistem de licitatii

19.06.2009
Un altfel de sistem de licitatii
IronPlanet este liderul mondial al licitatiilor online de utilaje de constructii si echipamente agricole uzate. Vânzătorii companiei obtin vânzări mult mai profitabile prin costuri reduse de tranzactionare, dar si preturi mai bune datorită audientei globale a cumpărătorilor. IronPlanet oferă în acelasi timp si un acces mult mai rapid pe piată pentru comercializare, prin numărul des de licitatii, oferind astfel vânzătorilor posibilitatea de a încasa banii în doar câteva săptămâni.

Pentru cumpărători IronPlanet elimină nevoia de a se deplasa către locatiile de desfăsurare a licitatiilor, permitându-le să oferteze din propria localitate. Utilizând rapoarte de inspectii foarte detaliate si garantate, compania oferă astfel clientilor săi încrederea necesară pentru efectuarea licitatiilor. Sistemul de asigurare IronClad AssuranceTM reprezintă angajamentul luat de către companie, de a oferi clientilor o imagine reală a stării fiecărui echipament scos la licitatie.

Închirierile: Un disponibil de lichidităti mai mare

În mod normal companiile care se ocupă cu închirierea de utilaje îsi reînnoiesc aproximativ 20% din flota de utilaje, ceea ce înseamnă că, doar de la cele mai importante sase grupuri de închiriere ajung, în fiecare an, pe piata de licitatii echipamente uzate în valoare de până la 800 milioane de dolari. Totusi, chiar dacă aceste echipamente generează preturi destul de bune la licitatiile traditionale, acest sistem este unul care poate fi considerat o metodă mai putin eficientă de lichidare a acestor utilaje. si asta pentru că, de cele mai multe ori, masinile sunt depozitate, neputând fi închiriate pe perioade lungi de timp înainte de a fi vândute. În tot acest timp, echipamentul neproductiv continuă să se deprecieze, crescând costurile de întretinere si scăzând cele de comercializare. Dacă licitatiile traditionale au loc odată la câteva luni, licitatiile online ale IronPlanet sunt tinute cel putin odată la două săptămâni, cu strigarea finală a fiecărui participant în fiecare zi. Astfel managerii flotelor de utilaje pot încasa banii în decurs de doar câteva săptămâni, reducând drastic impactul negativ asupra balantei financiare la sfârsitul unui an. Prin accentuarea cresterii disponibilitătii banilor, licitatiile online ajută companiile de închirieri să transforme vechile echipamente în bani mult mai repede decât cele traditionale.

Echipamente de constructii
Cresterea profitului prin reducere costurilor de vânzare

Un echipament de constructii oarecare vândut la o licitatie traditională călătoreste aproximativ 400 km pentru a ajunge la destinatie, înainte de a fi vopsit, reparat si pregătit de vânzare. Reparatiile finale sunt realizate de cele mai multe ori la un pret mai ridicat, iar transportul poate adăuga mii de dolari la pretul final de vânzare. Cu licitatiile IronPlanet, fiecare piesă este vândută direct din lotul proprietarului, eliminându-se costurile de transport până la amplasamentul licitatiei traditionale.
Exceptând costurile cauzate de evenimente neprevăzute, licitatiile online reduc comisioanele si taxele ce trebuiesc suportate de vânzător. În plus, IronPlanet înregistrează o audientă globală de până la 12.000 de potentiali licitatori, creând astfel un mediu mult mai competitiv si generând venituri mai ridicate. Odată cu cresterea ratei de schimbare a flotelor de echipamente în acest sector al constructiilor, dar si previziuni incerte în ceea ce priveste viitorul, licitatiile online ajută managerii în ajustarea parcurile de utilaje pentru a răspunde mai bine provocărilor comerciale.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI