Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Gama "Carbon Zero"

Atlas Copco prima companie care oferă compresoare certificate cu "consum practic nul de energie"

20.07.2009
Atlas Copco prima companie care oferă compresoare certificate cu
Divizia Oil-free Air a Atlas Copco a anuntat că gama sa ZR de compresoare de aer fără ulei, răcite cu apă, cu sisteme încorporate de recuperare a energiei este prima din lume care a primit certificarea TÜV pentru un "consum nul de energie" în conditii specifice de functionare. S-a demonstrat că 100% din energia electrică absorbită se poate recupera sub formă de apă caldă.

Datorită gamei de compresoare "Carbon Zero", ramurile industriale care utilizează cantităti mari de apă caldă, precum industria alimentară si a băuturilor, industria produselor lactate, industria celulozei si hârtiei, industria farmaceutică, industria chimică si petrochimică, centralele electrice, camerele curate si industria textilă pot realiza economii semnificative la factura de energie electrică.

Economisirea energiei la sistemele de aer comprimat este deosebit de importantă, deoarece consumul de energie reprezintă în mod tipic 80% din costurile de exploatare ale unui compresor. În timp ce sistemele de aer comprimat sunt responsabile pentru circa 10% din consumul industrial de energie, această valoare se poate ridica si până la 40% din factura la electricitate a unei centrale electrice. Atlas Copco inovează de mai multi ani în acest domeniu pentru identificarea unor solutii economice de aer comprimat. Noua certificare reprezintă încă o piatră de hotar în istoria de inovatie a Atlas Copco.

"Suntem foarte încântati să putem oferi clientilor o solutie de aer comprimat care poate recupera energia consumată în proportie de 100%," declară Stephan Kuhn, Presedintele Atlas Copco Compressor Technique business area. "În ziua de astăzi, clientii nostri se confruntă cu obiective stringente de a reduce emisiile de dioxid de carbon. Cu compresorul Carbon Zero, clientii pot obtine aer comprimat practic gratuit, ceea ce contribuie semnificativ la conservarea mediului, dar si la profiturile realizate."

Organismul independent Technische Überwachungs-Verein (Asociatia Germană de Supervizare Tehnică sau "TÜV") a supravegheat la începutul acestui an testarea compresoarelor cu surub răcite cu apă fără ulei, ZR 55-750, produse de Atlas Copco, echipate cu sisteme de recuperare a energiei. Procesul de testare a implicat măsurători în timp real ale energiei electrice absorbite si ale energiei produse sub formă de apă fierbinte. Cele două măsurători au fost apoi comparate. S-a demonstrat că în anumite conditii de functionare, la temperatura de 40°C si umiditate relativă 70%, se poate recupera 100% din energia electrică absorbită.

În timp ce compresorul Carbon Zero comprimă aerul, toată energia electrică absorbită este convertită în căldură. Sistemul încorporat de recuperare a energiei circulă apă rece prin treptele de compresie si răcitoarele de aer si ulei si, în urma transferului termic, furnizează apă caldă la 90°C, care poate fi utilizată în diverse aplicatii industriale.  Această apă caldă poate avea diverse aplicatii industriale.
Majoritatea industriilor pot utiliza apa caldă pentru încălzirea spatiilor, dusuri si alte aplicatii asemănătoare. Cu toate acestea, industriile care vor avea cele mai multe avantaje sunt cele ale căror procese necesită continuu apă caldă si abur.

Apa caldă sau aburul sunt generate în mod normal utilizând boilere industriale care consumă energie sau carburanti precum ulei de încălzire sau gaz natural. Atunci când se utilizează apă caldă de la compresor, fie în mod direct, fie ca apă preîncălzită alimentată la boiler, consumul de carburant poate fi redus semnificativ sau chiar eliminat. Aceasta are ca rezultat economii importante de energie.
Chris Lybaert, Presedintele diviziei Oil-free Air a Atlas Copco declară: "Pe scurt, compresorul Carbon Zero oferă clientilor un dublu avantaj, cu beneficii enorme pentru mediu si o profitabilitate crescută."

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI