Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Prezentare de marcă

Masini de înalt randament de la MEP

19.08.2009
Ema Stancu
Masini de înalt randament de la MEP
Prezentă pe piata românească din 1994, firma PRAKT srl, membră EDIL GROUP este importator unic al unor cunoscute mărci de pe piata utilajelor si echipamentelor de constructii.

Oferta deosebit de variată cuprinde statii de betoane, autopompe, autobetoniere, sisteme de pompare  mortare, sape si betoane, sisteme pentru vibrarea betonului, masini de tăiat si fasonat otel-beton, instalatii automate pentru confectionat armatură, masini pentru tăiat asfalt si beton, maiuri compactoare, masini pentru finisat sape, aparate de sudură, generatoare si grupuri electrogene, automatizări pentru căi de acces (rezidentiale si industriale), masini electrice rotopercutante si ciocane demolatoare electropneumatice, scule si unelte, fixaje si sisteme de asamblare, până la echipamente de lucru si protectie si vizează toată piata de constructii, acoperind cele mai complexe nevoi si asteptări.

Un loc deosebit de important în gama largă de masini si utilaje ofertate îl ocupă echipamentele pentru procesarea otelului beton, statiile de betoane, liniile pentru producerea elementelor prefabricate precum si sistemele de pompare si aplicare mortare, sape si betoane.
Grupul MEP, cu sediul în apropierea orasului italian Udine este un jucător activ pe majoritatea pietelor importante din lume. Grupul este specializat în realizarea unor masini complexe, de mare randament, destinate îndreptării si fasonării otelului beton si producerii de plase sudate,  fiind cea mai importantă marcă de profil de pe piata mondială. Masinile MEP procesează automat otel beton de diferite diametre atât din bare cât si din colaci folosind tehnologie de ultimă oră.

În cadrul ConstructExpoUtilaje au fost prezentate două masini pentru productia de etrieri si bară fasonată. Ambele masini folosesc otelul beton laminat în colaci, cea mai mare dintre acestea utilizând colaci de otel beton cu diametrul maxim de 20 mm, o premieră pentru piata din România.

Domnul Andrea del Fabro, vicepresedinte al grupului MEP afirmă că avantajul acestor masini comparativ cu cele care folosesc bare este că folosirea otelului beton laminat in colaci permite reducerea la minim a pierderilor de material. În plus, lucrul continuu, fără intervale dese de opriri tehnologice, necesare realimentării cu bare, permite un grad înalt de automatizarea a masinii, asigurând asadar un randament si o calitate excelentă: "Pentru o piată precum cea din România, unde deja am realizat mai multe centre pentru procesarea otelului beton de medie si mare capacitate  cred că este o masină ideală pentru completarea gamei deoarece permite obtinerea unei productivităti ridicate cerute de executarea comenzilor medii si mari într-un interval de timp redus si la o calitate înaltă".

Masinile automate pentru confectionarea plaselor sudate de la MEP pot fi întâlnite des la constructia autostrăzilor pe întreg continentul European, fiind utilaje de mare productivitate si folosite adesea în industria prefabricatelor din beton. În România au fost vândute deja trei astfel de unităti. Totusi, tara noastră nu este considerată încă o piată destul de importantă pentru astfel de utilaje, deoarece constructia de autostrăzi încă nu a fost demarată serios.
Chiar si în aceste conditii, luând în calcul rezultatele anului 2008, România reprezintă pentru MEP o piată extrem de importantă, fiind a doua ca mărime, comparativ cu celelalte tări în Europa: "este o piată importantă care a înregistrat si o crestere destul de mare, dar care are un potential de dezvoltare enorm. 

Această piată se va dezvolta foarte repede în următorii probabil doi ani. Acum există această problemă a lichiditătilor, dar în mod normal este o piată foarte bună. Într-un fel sau altul problema banilor se va rezolva, importanti sunt clientii de aici, si asteptările lor referitor la produsele noastre. Clienti de azi au toate informatiile la dispozitie si sunt capabili să aprecieze singuri echipamentele noastre, iar noi încercăm să obtinem o pozitie cât mai bună si să mentinem pozitia de lider de piată la nivel mondial. Interesant este că pietele noi, în ascensiune, sunt interesate de utilaje ieftine, calitatea fiind pe locul doi. Ei bine, în România această regulă nu este valabilă. Cumpărătorii locali vor produse de calitate care să si garanteze randamente mari. Iată explicatia succesului nostru."

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI