Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Deschidere de sediu

Noua fabrică Haulotte în România

19.08.2009
Mariana Pătru
Noua fabrică Haulotte în România
Seria evenimentelor de anvergură pe piata utilajelor de constructii a continuat si în luna iunie, culminând cu deschiderea noii fabrici Haulotte în România. La deschidere oficială, care a avut loc pe data de 23 iunie, au fost prezenti atât directorul general al Haulotte Group, domnul Alexandre Saubot, cât si membrii comitetului director, dar si oficialităti locale, printre care Florin Tecău, vicepresedintele Consiliului Judetean Arges si alti membri marcanti ai institutiilor locale.

Noua fabrică Haulotte este situată în comuna Titesti si se întinde pe o suprafată de 79.000 mp, dintre care 20.000 sunt alocati clădirii care adăposteste birourile si spatiului dedicat fabricării modelelor Haulotte. Aici vor fi asamblate începând cu acest an platforme ridicătoare, printre modelele fabricate numărându-se: Compact C10 si Compact 12DX-diesel, Compact 10 si Compact 12 RTE - electrice, articulate - HA12IP - electrice si HA 16/18 PX-diesel. 

Deschiderea acestei noi unităti se înscrie, potrivit directorului general Haulotte Group în strategia pe termen lung a grupului, dorindu-se prin aceasta o apropiere mai mare de client. În discursul tinut de dl. Alexandre Saubot, acesta a declarat că "în ciuda unei perioade economice dificile, Haulotte Group nu vrea să îsi schimbe strategia pe termen lung.  Această nouă unitate de productie participă la dezvoltarea noastră, Haulotte Group adaptându-ne capacitătile de productie pentru ca aceasta să fie mai rapidă, mai flexibilă, mai apropiată geografic de clientii nostri si să fie, de asemenea, în măsură să răspundă mai eficient la cererea clientilor în momentul în care piata îsi va recăpăta culoarea.

În Europa de Est avem foarte multe oportunităti, sunt foarte multe zone, inclusiv Serbia si fosta Iugoslavie.  Prima noastră preocupare a fost să acoperim această piata Europei de Est cu o unitate de productie în zonă, pentru a organiza relatiile comerciale si a cunoaste mai bine clientii existenti pe piată."


Haulotte Group este primul producător de platforme aeriene în Europa si al treilea în ierarhia mondială, cu o cifră de afaceri înregistrată în 2008 de 450,8 milioane de euro. Cele patru game de platforme aeriene, ce cuprind peste 60 de modele sunt produse în cele 6 unităti de productie din Franta, Spania, România si Statele Unite ale Americii si distribuite în întreaga lume prin cele 34 de reprezentante de vânzări.  


În 2008, Haulotte Group a achizitionat societatea americană BIL-JAX pentru a-si îmbogăti gama de produse, cu scopul de a oferi clientilor solutii complete pentru acces si ridicat, de la nacele ridicătoare, încărcătoare telescopice, echipamente de terasare, schele.

Domnul Alexandre Saubot, directorul general Haulotte ne-a expus pe larg motivele pentru care grupul francez a ales România ca locatie pentru viitoarea unitate de productie

"Cum am ales România? 
În primul rând a fost vorba de un număr de afinităti, aveam deja un furnizor  care era prezent pe această piată, CDP Access, cu care avem o colaborare foarte bună, am fost bine primiti aici, este un mediu de lucru unde ne simtim confortabil, chiar dacă din punct de vedere administrativ, ca de altfel în multe tări, din când în când lucrurile se complică. Existenta altor investitori francezi pe piata românească si  buna dezvoltare a acestora ne-a făcut să întelegem că România este o tară în care merită să investim. În al treilea rând este un punct central în raport cu restul furnizorilor din Europa, putem aproviziona fabrica cu piese la costuri de transport reduse si putem simplifica logistica. În principiu putem lucra în conditii economice bune. Apoi un argument solid ar fi calitatea oamenilor, pregătirea profesională si capacitatea de a avea un nivel de productivitate bun, un nivel ridicat al calitătii produsului finit, o bună motivatie pentru munca în fabrică. Si nu în ultimul rând România este un punct de unde putem exporta în întreaga lume. Prioritatea a fost zona, care nu trebuia să fie închisă. Când facem suma lucrurilor: competenta oamenilor, un mediu favorabil, o piată în dezvoltare sunt suficiente motive pentru a construi o fabrică aici."

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI