Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 42

Maeda Japonia - Idei simple, solutii deosebite

19.08.2009
Maeda Japonia  - Idei simple, solutii deosebite
Dacă în editia trecută am făcut o trecere în revistă a caracteristicilor tehnice si a avantajelor minimacaralelor pe senile fabricate de firma japoneză Maeda, am considerat necesar să ilustrăm spusele prin expunerea a două studii de caz, două situatii reale unde a fost efectiv nevoie de utilizarea acestor utilaje pentru rezolvarea unor probleme deosebit de dificile.
Cazul nr. 1
În timpul recentelor lucrări de restaurare efectuate la Palatul Primului Ministru din Varsovia, Polonia, s-au descoperit niste scări istorice construite în jurul anului 1904, situate exact în fata intrării principale în clădire, sub o pardoseală nou construită, asezată pe vechea podea. Seful administrativ al Cancelariei Primului Ministru a decis ca scările vechi să fie restaurate si conservate, apoi acoperite cu o pardoseală din sticlă pentru a fi vizibile. În urma unei inspectii a locului respectiv a devenit clar că lucrarea se putea realiza numai folosind minimacarale pe senile de cauciuc Maeda.
Montajul manual al noii podele din sticlă nu era posibil din cauza foilor de sticlă ce cântăreau peste 800 kg fiecare.

Esential era să se găsească o instalatie de ridicat pe senile de cauciuc, actionată electric, care să nu pună în pericol podeaua existentă, tinând cont de sensibilitatea deosebită a locului respectiv. De asemenea, de o importantă crucială a fost si faptul că usa de acces avea numai 1,5 m lătime!  Spatiul interior disponibil era de numai 25 mp, cu o diferentă de nivel de 30 grade. Tinând cont de spatiul restrâns si înăltimea de ridicare necesară, minimacaraua Maeda MC305 CRM-E a reprezentat solutia ideală pentru finalizarea lucrărilor în bune conditii.
În timpul lucrărilor s-a operat cu motorul electric al macaralei utilizând telecomanda cu fir.

Cazul nr. 2
În octombrie anul trecut macaralele Maeda au lucrat în muzeul istoric al Turciei numit Afrodisissas.
Macaralele Maeda au fost utilizate pentru a manipula si pozitiona la fata locului statuete, obiecte decorative si monumente funerare foarte grele din marmură sau piatră.
S-a optat pentru utilizarea unor minimacarale cu senile de cauciuc tip MC285 CRM-E cu propulsie mixtă diesel-electrică. Minimacaralele s-au dovedit a fi perfecte pentru această lucrare delicată, evidentiindu-se prin manevrabilitate si usurintă în exploatare.

A rezultat o lucrare de calitate, tinând cont de faptul că locul respectiv era greu accesibil din cauza usilor si a coridoarelor înguste ce au trebuit parcurse cu macaraua. Minimacaraua a învins însă cu brio toate aceste obstacole. În interiorul muzeului, pentru a evita poluarea spatiului s-a folosit motorul electric al macaralei. De un real ajutor au fost în acest caz senilele din cauciuc ale macaralei care au protejat podeaua sensibilă a spatiilor din interiorul muzeului. În final, conducerea muzeului s-a declarat satisfăcută de rezultatele utilizării acestor minimacarale.

Pentru alte detalii accesati:
www.maedacranes.com

Reprezentanta în România:
GD Masini de Ridicat SRL
Tel/Fax : 0040 264 442 630
E-mail:office@gdmr.ro, www.gdmr.ro
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI