Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 42

Proiect de instalare canalizare cu ajutorul utilajului de foraj orizontal Grundopi

19.08.2009
Proiect de instalare canalizare cu ajutorul utilajului de foraj orizontal Grundopi
În apropiere de Trient,  în Roverto, există două vile învecinate care au avut probleme majore cu canalizarea din cauza cresterii permanente a nivelului pânzei freatice în urma iernii 2008-2009.
Căminele de colectare a sistemului de canalizare existent nu făceau fată debitului mare de apă, si în consecintă aveau nevoie de o solutie rapidă si drastică pentru rezolvarea problemei.
Pentru rezolvarea situatiei era necesară instalarea unei conducte de HDPE cu diametrul de 110 mm, care să facă legătura între cămin si canalul colector situate la o distanta de 40 m. Contractorul Geovie a apelat la sistemul de foraj orizontal Grundopit. O fântână existentă în curtea uneia dintre vile a fost folosită ca put de lansare a utilajului, forajul urmând a se face în două directii. Dimensiunile putului erau suficiente pentru manevrarea utilajului, astfel încât nu a fost nevoie de săpături suplimentare.

Unitatea de foraj a fost pozitionată în putul de lansare cu ajutorul unei mici macarale, si aliniată cu cea de-a doua fântână situată la 12 m. A existat spatiu suficient si pentru a aseza unitatea hidraulică TT B20. Forajul, inclusiv tragerea tevii, a durat doar o zi. Apoi Grundopit-ul a fost întors în cealaltă directe si s-au forat 28 m până la canal. Aceasta operatiune a durat o zi. Diferenta de nivel pe toată lungimea de 40 m a fost de 1,8 m.
Utilajul Grundopit, fabricat de Tracto-Technik - Germania este ideal pentru aceste tipuri de lucrări.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI