Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Romcat: Reportaj de santier

Calitatea se vinde cel mai bine

30.09.2009
Ema Stancu; Mădălina Dragomir
 Calitatea se vinde cel mai bine
În contextul unui mediu economic si politic extrem de instabil la nivel national, judetul Galati rămâne al patrulea mare centru industrial al României, iar principala ramură economică de dezvoltare continuă să fie sectorul industrial si de constructii cu un procent de 43%. Cu atât mai mult este evidentă în acest context importanta societătii Vega 93, una dintre firmele localizate pe teritoriul acestui judet care aduce un aport considerabil în dezvoltarea zonei si nu numai, desfăsurând lucrări edilitare atât în municipiul Galati, cât si în zonele învecinate.

Pe parcursul celor 18 ani de activitate în domeniul constructiilor, societatea Vega 93 a reusit să urmeze un curs permanent ascendent, evolutia sa datorându-se în principal capacitătii de adaptare la schimbările, de cele mai multe ori radicale, impuse de piata constructiilor din România în toată această perioadă. Domeniul principal de activitate al firmei este realizarea de constructii civile si industriale, în timp compania extinzându-si activitatea prin realizarea de lucrări de instalatii termice, electrice, de gaze si sanitare, sistematizare, platforme de depozitare si nu în ultimul rând, prin executarea unor lucrări de infrastructură rutieră. În acest ultim caz nu pot fi omise activitătile aferente retelelor de alimentare cu apă si canalizare.

Întregul proces de dezvoltare al firmei si extinderea domeniului de activitate au fost permanent supravegheate si fiecare pas a fost extrem de bine gândit si calculat. Dezvoltarea a avut la bază în primul rând principiul calitătii, tot ce realizează societatea Vega 93 trebuind să satisfacă nu numai caietele de sarcini, acolo unde este cazul, dar si toate standardele actuale de sigurantă, calitate, protejare a mediului, s.a.m.d. Investitiile masive în dotări si echipamente moderne care să asigure un nivel maxim al performantelor si o calitate de nivel superior pentru lucrările executate au reprezentat o cheie a succesului. Investitiile s-au canalizat în principal pe achizitia de utilaje de constructii, flota de utilaje a companiei ajungând la un număr de 165 de astfel de echipamente, iar în ultimii ani compania s-a axat si pe achizitia de statii de asfalt si o gamă întreagă de echipamente pentru producerea, transportul si turnarea betonului, indispensabile lucrărilor de constructie de drumuri.
Atât constructiile civile cât si cele industriale de drumuri necesită o serie de masini si echipamente care să asigure transportul, iar parcul auto al companiei cuprinde un total de peste 300 de basculante, autobetoniere, autoturisme, autoutilitare si automacarale.

Bineînteles că exigenta conducerii firmei a fost extinsă si la nivelul utilajelor achizitionate, selectia acestora, chiar dacă a tinut cont si de pretul de cumpărare, orientându-se în special pe calitate. În acest context, trebuie spus că printre partenerii de bază ai firmei Vega 93 se numără si compania Romcat Corporation. Încrederea în calitatea utilajelor, dar si a oamenilor de la societatea Romcat este cu atât mai importantă, cu cât a fost demonstrată chiar în aceste momente dificile, în primăvara acestui an conducerea societătii Vega 93 hotărând să achizitioneze o statie mobilă de sortare uscată Powerscreen Chieftain 1700.
"O alegere importantă si pentru noi, aceasta reprezentând si o recunoastere a calitătii utilajelor Powerscreen, în conditiile unei concurente acerbe, ne-a declarat domnul Andrei Dumitra, director general al societătii Romcat Corporation. Cred că la fel de important este si suportul acordat de specialistii nostri, masinile de service fiind 24 de ore din 24 la dispozitia clientilor."

Desi functionează de câteva luni numai, statia de sortare s-a dovedit a fi o investitie foarte bună, directorul societătii Vega 93 declarându-se multumit de modul în care aceasta a făcut fată lucrărilor de la punctul de lucru Balotesti, unde conditiile de exploatare sunt foarte dure. Statia Powerscreen este folosită pentru sortarea bolovanilor de râu dar si pentru realizarea lucrării de infrastructură DN2M Odobesti - Andreiasu.
Colaborarea dintre Romcat Corporation si Vega 93 acoperă o gamă mult mai largă de utilaje, de la începutul lunii iunie 2009 un încărcător frontal de randament, marca Hyundai, lucrând în cadrul balastierei firmei, situată în apropierea orasului Galati. Deoarece Romcat Corporation este unic reprezentant în România al excavatoarelor si încărcătoarelor marca Hyundai, conducerea societătii Vega a hotărât să extindă colaborarea sub diferite forme. Astfel, încărcătorul pe pneuri model 760-7A a fost închiriat de către societatea Vega 93 pentru a alimenta permanent statiile de sortare si statia de betoane din cadrul balastierei precum si pentru încărcare de piatră spartă provenită din barjele operatorului portuar Romportmet Galati.

După 170 de ore de functionare până acum si prima revizie trecută cu brio, utilajul s-a comportat foarte bine. Afisajul digital cu indicatoare usor de citit, care oferă constant informatii precise despre starea de functionare si problemele utilajului, nu a semnalat până acum nici un avertisment. Totodată, dispunerea ideală a pieselor facilitează accesul si simplifică întretinerea, iar compartimentul motorului usor accesibil, asigură o întretinere rapidă si eficientă.
Conform declaratiilor directorului tehnic al companiei Vega 93, domnul Scoartă Constantin, parteneriatul cu Romcat Corporation a fost continuat pentru că " am fost foarte multumiti de prima achizitie de la această firmă si pentru faptul că s-au dovedit foarte seriosi în activitatea de service. Atunci când am făcut un raport de service pentru a se face o interventie la utilaj, conform planului de mentenantă s-a intervenit exact în ziua în care a fost planificată această interventie, fără întârzieri".

Având în vedere toate aceste considerente, există planuri serioase de continuare a colaborării dintre Vega 93 si Romcat Corporation. Astfel în viitor se doreste achizitia încărcătorului preluat în sistem de închiriere, dar si cumpărarea unor utilaje noi în momentul demarării noilor proiecte. Printre acestea se numără deschiderea unei balastiere în zona Verseni, judetul Iasi pentru care urmează să fie deschisă o linie de leasing pentru achizitia de noi utilaje funizate de compania Romcat Corporation. Vega 93 are de asemenea în derulare o serie de lucrări de infrastructură rutieră  în zona Moldovei precum finalizarea lucrărilor pentru amenajarea drumului de centură al municipiului Iasi, drum care se întinde pe o distantă de circa 30 km si lucrări pentru înlocuirea retelelor de apă si canalizare pe teritoriul judetului Galati.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI