Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 43

Autoconstruct, flexibil la cerintele clientilor

30.09.2009
Gheorghe Apostol
Autoconstruct, flexibil la cerintele clientilor
În cei sase ani de activitate, societatea Autoconstruct a devenit unul din liderii de necontestat ai pietei constructiilor din România. În calitate de distribuitor  exclusiv al producătorului german de semiremorci si suprastructuri Meiller, firma a reusit performante de exceptie. Astfel, în anul 2007 a devenit dealerul numărul unu la nivel mondial al producătorului german, depăsind 1.000 de unităti vândute.
În anul 2004, Autoconstruct a mai adăugat un mare nume pe lista colaborărilor sale: Faymonville A.G. - Belgia, producător de semiremorci pentru transporturile agabaritice si speciale. În acelasi an, compania adaugă în portofoliul său si marca Emi Tecno Due - Italia, producător de suprastructuri de salubrizare. În timp, gama de vehicule specializate este completată cu mărcile  Müller-Mitteltal - Germania, producător de remorci pentru transport agabaritic si transport special, precum si Reinex - Germania, producător de echipamente de salubrizare de dimensiuni mici.

Cu două sedii la Bucuresti si Câmpulung, ce includ unităti de productie, Autoconstruct este în prezent un nume cunoscut de către toti transportatorii din constructii din România. Traditional, revista Masini si Utilaje a realizat în fiecare an, după aniversarea firmei, un interviu cu domnul Viorel Rusu, director general al societătii Autoconstruct.
Dacă în anii trecuti vorbeam despre cifre de afaceri record si directii de dezvoltare, dinamica firmei Autoconstruct fiind absolut remarcabilă, anul 2009 aduce elemente noi în orientarea societătii, domnul Viorel Rusu fiind hotărât să treacă peste această perioadă economică dificilă în modul său caracteristic, si anume propunând pietei de specialitate din România noi servicii, adaptate situatiei de moment.

"Am hotărât să nu ne oprim si să nu ne întoarcem de pe drumul pe care am pornit" - Viorel Rusu, director general Autoconstruct

Masini si Utilaje: Domnule Viorel Rusu, ca director general al societătii Autoconstruct  cum ati hotarât să actionati în aceste conditii, cum reactionati la valul, sau mai bine zis la avalansa de stiri îngrijorătoare care ne-a cuprins de câteva luni încoace?
Viorel Rusu: Nici nu vă imaginati ce amintiri  îmi treziti cand aud acest cuvânt "avalansa"... Dintotdeauna m-am numărat printre prietenii muntelui si provocările primite din partea lui mi-au fost mereu apropiate. Pentru că muntele este frumos nu numai vara ci si iarna a trebuit să ma antrenez cu ceva ani în urmă pentru a face fată oricărui pericol. Acolo am învătat că este imposibil să tii piept "avalansei" si cea mai înteleaptă solutie este să găsesti calea sigură, să nu te întâlnesti niciodată cu acea avalansă nimicitoare... Întotdeuna există o cale, chiar dacă drumul este mai greu, chiar dacă ocoleste sau este presărat cu alte pericole, el în final te duce acolo sus, te conduce spre vârf, în sigurantă. Probabil că intuitiv am aplicat acelasi principiu si în companie, când pe piată au început să apară efectele unei activităti economice în scădere, am înteles că urmează să muncim mai mult, mai bine, mai responsabil. Am început să căutam căile de urmat si să întelegem că de acum înainte lucrurile se pot schimba de la o zi la alta.
Am hotărât să nu ne oprim să nu ne întoarcem de pe drumul pe care pornisem. Ne apropiasem în aceste prime momente de finalizarea punctului de lucru la Câmpulung Muscel,  unde desfăsurăm o activitate modernă de carosare auto. Am hotărât să continuăm cu achizitii si  dotări  pentru partea de service si abia acum am primit confirmarea că nu ne-am înselat.

Am  hotărât să crestem partea de servicii din totalul activitătii firmei, am realizat că experienta acumulată acum poate fi pusă în valoare.
În conditiile de azi orice vehicul este exploatat peste durata lui de folosintă si de multe ori apar probleme. Posesorii acestor masini au înteles acest lucru, ca si faptul că Autoconstruct acum mai mult ca niciodată oferă servicii de calitate si la preturi bune de reabilitare tehnică, reparatii sau remedieri pentru orice tip de vehicul specializat, tocmai pentru a-i ajuta să treacă peste aceste momente dificile.
Ne ajută în acest sens o cabină de vopsire de 20 m, stand de frânare de ultimă generatie, instalatii de sudură si tăiere, într-un cuvânt scule si dispozitive moderne. La toate acestea se adaugă si angajati pentru care experienta de o viată din domeniul auto  îsi spune cuvântul si pentru care axele BPW, SAF, Gigant, etc. nu au nici un secret.

Atelierul service de la Otopeni a continuat să se ocupe preponderent de lucrări si revizii în garantie, de reparatii generale specializate si cele aflate în relatie directă cu societătile de asigurări. Tot în ideea cresterii responsabilitătii fată de clienti si a operativitătii în interventiile de reparatii s-a înfiintat de la începutul acestui an o echipă de permanentă  capabilă să răspundă solicitărilor si să intervină tehnic 24 ore din 24. Dacă distanta era cândva o barieră pentru o relatie strânsă cu partenerii de afaceri din alte zone geografice, printr-o actiune de parteneriat cu marile ateliere de service din orasele reprezentative a fost eliminată această problemă.
Ne-am orientat către piese de schimb originale, calitate a manoperei, politică de preturi convenabilă. Ne-am întâlnit clientii, partenerii, am schimbat informatii, am ascultat dorintele lor pentru a veni în  întâmpinarea nevoilor de reparatii ale acestora.

Am încercat să ne îndreptăm toată atentia către client si nevoile sale. Ne-am gândit la ce asteptări am fi avut noi dacă am fi fost în locul lui, asa am ajuns la politici comerciale avantajoase, vânzări în rate, leasing-uri mai eficiente si nu în ultimul rând la închirieri de vehicule pentru cei ce nu îsi permit sau nu este eficientă o nouă achizitie.
Am enumerat toate aceste activităti, precum si logica dezvoltării lor, pentru a întelege ideea care am avut-o si am si pus-o în practică, de înfiintare a unei noi divizii de închirieri vehicule specializate. Numele ei este AUTOTRUCKRENT, un nume sugestiv, pentru ca partenerii nostri să înteleagă mai usor despre ce este vorba. Am creat un site dedicat acestei activităti, usor de accesat si care oferă toate datele necesare celor interesati. Asadar, toti cei doresc să închirieze un vehicul specializat pot să acceseze  www.autotruckrent.ro

M&U: O idee bună, mai ales în conditiile actuale ale pietei. Ce oferă AUTOTRUCKRENT pietei de specialitate?
V.R.: Piata are nevoile sale specifice, multe firme sunt în postura în care au contracte pe perioade determinate si perspective neclare după încetarea acestora, asa că nu au curajul unei achizitii de flote, sunt mult mai interesate de închiriere pe perioadă limitată.

Pe vremuri ne miram cum firmele de rent-a-car supravietuiesc în România, o tară în care proprietatea masinii era o prioritate, dar mentalitatea se schimbă si încet încet ne adaptăm si noi la aceste schimbări. 
Care sunt avantajele închirierii în conditiile actuale? În primul rând, reprezintă cel mai eficient mod de a utiliza banii, deoarece ai exact vehiculul care îti trebuie, pe perioada pentru care ai nevoie. Mai mult, productivitatea este garantată, deoarece toate masinile de la închiriere sunt fabricate recent, în perfectă stare de utilizare, fiind întretinute exact cum trebuie.

Acum când banii sunt drămuiti, este mult mai greu să cumperi un vehicul, asa că se poate să ai comenzi, dar să nu îti permiti masina adecvată pentru a transporta. Noi oferim vehicule adecvate fiecărei necesităti. Astfel, clientii nostri pot prelua orice tip de comandă. De exemplu, azi pot transporta cereale, în altă zi marfă paletizată. De asemenea, pot transporta agregate minerale pentru o anumită lucrare, dar si utilajele necesare de la un punct de lucru la altul.
Un avantaj care nu se vede imediat este oferit de absenta costurilor de întretinere, a taxelor si asigurărilor. Noi plătim taxele si impozitele aferente, noi întretinem utilajele pe cheltuiala noastră.

M&U: Probabil că în viitor piata închirierilor se va dezvolta rapid si la noi. Ce avantaje are un client care închiriază de la Autoconstruct?
V.R.: În primul rând, oferim o gamă largă de vehicule, pentru multiple utilizări, toate aproape noi si de calitate premium. De asemenea, tarifele noastre, la acelasi nivel de calitate, sunt fără concurentă, fiind flexibile si variind în functie de perioada de închiriere.
Mai mult, clientii nostri, dacă au un flux mare de comenzi, pot opta pentru cumpărarea unor structuri de la noi prin transformarea contractului de chirie într-unul de leasing.

Cu sigurantă acum mai mult ca oricând am înteles cât de important este ca, în calitatea noastră de distribuitor de vehicule specializate, să oferim consumatorilor masini si servicii de cea mai bună calitate, toate înglobând tehnologii de ultimă generatie. Din acest motiv toate masinile oferite de noi  poartă  nume  recunoscute cum ar fi MEILLER, FAYMONVILLE, samd. Clientul a înteles si el că acum este momentul în care poate închiria sau achizitiona în conditii avantajoase produse care îsi pastrează valoarea în timp, deoarece sunt produse premium la pret de clasă mijlocie... Am vrut să-l ajutăm în luarea unei decizii  de parteneriat pe termen lung.

Ne păstrăm speranta că România are nevoie de transporturi eficiente, de o  infrastructură modernă, europeană iar  toate astea nu numai că vor trebui realizate în cel mai scurt timp, dar nu pot fi făcute decât de cei care ating întotdeauna vârful. Consecventa perseverenta, dorinta de a face lucrurile cât mai bine îsi vor spune în final cuvântul si de acolo de sus, din vârf,  cu sigurantă perspectiva va fi alta iar sentimentul că nimic nu a fost în zadar va fi  cea mai însemnată victorie a învingătorilor.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI