Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Gama de uscătoare FD 5-95

Eficientă, fiabilitate si avantaje pentru clienti

30.09.2009
Eficientă, fiabilitate si avantaje pentru clienti
Eficientă, fiabilitate si avantaje pentru clienti sunt beneficiile principale ale gamei reproiectate de uscătoare Atlas Copco FD 5-95. Principalele caracteristici sunt functia saver cycle control si schimbătorul de căldură în contracurent cu separator de condens încorporat patentat.
Adăugarea unui uscător la sistemul de aer comprimat (gama FD 5-95 este compatibilă cu compresoare de până la 30 kW) protejează produsul final si de asemenea prelungeste durata de viată a echipamentelor, deoarece elimină umezeala, aerosolii si particulele de impurităti din aerul comprimat.
 Această gamă de uscătoare este utilizată într-o varietate de aplicatii, incluzând ambalare, ateliere, linii de asamblare, industria textilă, prelucrarea lemnului, fabricarea si injectia de mase plastice, industria auto, fabricarea materialelor de constructii, industria tipografică, si activitătile din domeniul petrolului si gazelor.

Eficientă energetică
Gama FD 5-95 cuprinde uscătoare cu functionare integral ciclică, datorită functiei saver cycle control integrate, oferind maximă eficientă enegetică.  Acest algoritm unic are la bază umiditatea relativă si controlează functia de pornire/oprire a compresorului uscătorului. Prin reglarea ciclului de functionare la sarcina efectivă, această caracteristică are o influentă pozitivă majoră asupra consumului de energie. 
În plus, agentul frigorific R134a asigură performante superioare, concomitent cu un consum redus de energie. Comparativ cu alte uscătoare, are de asemenea emisii de CO2 reduse si astfel un potential de încălzire globală scăzut.
Întreaga constructie a uscătoarelor FD 5-95 oferă posibilitatea obtinerii de economii de energie indirecte, prin căderea de presiune scăzută. Aceasta se datorează în principal schimbătorului de căldură în contracurent si separatorului de condens încorporat, rezultând într-un consum de energie mai mic al compresorului.
Aer uscat fiabil si constant

Pentru a putea asigura atât protectia procesului de productie cât si a calitătii produsului final, uscătorul trebuie să fie fiabil în orice situatie, chiar si în cazul temperaturilor ambiante ridicate. Cea mai inovatoare adaptare a gamei FD 5-95 o reprezintă schimbătorul de căldură în contracurent cu separator de condens încorporat patentat. Maximizarea utilizării energiei de răcire, face acest tip de schimbător de căldură mult mai eficient decât schimbătoarele cu curgere transversală sau cele de tip teavă în teavă. În plus, Atlas Copco reuseste să asigure evacuarea condensului (chiar la un debit redus) prin integrarea separatorului de condens în schimbătorul de căldură în contracurent. Ca rezultat, se obtine controlul punctului de rouă sub presiune si astfel este protejată calitatea produsului final. Ulterior, condensul este îndepărtat de drena electronică de condens cu pierderi zero. Toate aceste caracteristici sporesc fiabilitatea aerului comprimat furnizat de sistemul de aer comprimat, atunci când la acesta se adaugă un uscător FD 5-95.

Avantaje pentru clienti
Gama reproiectată de uscătoare FD a fost de asemenea echipată cu ultima generatie de sisteme de control Elektronikon®. Ca avantaj pentru clienti, acest sistem de control electronic adună într-o singură locatie toate indicatiile: punct de rouă, temperatură ambiantă, umiditate relativă si avertizări. Alte avantaje sunt pornirea automată după căderile de curent si sistem de alarmă la distantă.
Numărul de modele disponibile a crescut, făcând astfel mai usoară alegerea uscătorului în functie de debitul FAD al compresoarului, ceea ce determină economii suplimentare de energie, iar presiunea standard maximă a fost îmbunătătită. Uscătoarele FD 60-95 pot ajunge până la 13 bar, în timp ce uscătoarele FD 5-50 pot ajunge la 16 bar (variantele de înaltă presiune livrează 20 bar).

În cele din urmă, au fost făcute un număr de adaptări standard si optionale pentru diminuarea spatiului necesar pentru uscătoarele FD 5-95. Un uscător de dimensiuni reduse poate fi instalat mai usor, mentenanta fiind în plus simplificată de dotările standard cum ar fi drena electronică de condens cu pierderi zero si curătare facilă (drenă cu temporizator pentru unitătile la 20 bar) si un panou frontal de tip click-on (alte optiuni disponibile sunt filtre integrate, tratare integrată a condensului, protectie IP54 si kit de instalare pe perete).
Toate elementele mentionate mai sus demonstrează faptul că uscătoarele Atlas Copco FD au fost proiectate pentru a asigura fiabilitate si sigurantă, cu un impact minim asupra mediului.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI